Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 23

P.Motiejūnas: apie kantrybę dėl naujo trenerio, skolinamus žaidėjus ir P.Garino situaciją

Kauno „Žalgirio“ biudžetą naujajam sezonui pristatęs klubo vadovas Paulius Motiejūnas pakėlęs akis nuo finansinių ataskaitų pažvelgė ir į krepšinio aikštės reikalus. Jis įvertino pirmuosius naujojo vyr. trenerio Martino Schillerio žingsnius „Žalgiryje“, būsimus skolinamus žaidėjus ir neaiškią argentiniečio Patricio Garino situaciją.

„Žalgiris“ pasirengimo sezonui cikle pasiekė 4 pergales iš 5, o LKL čempionatą pradėjo užtikrinta pergale prieš „Šiaulius“. Tad P.Motiejūnas pasiruošimą Eurolygos kovoms įvertino pozityviai.

„Vertiname viską pozityviai. Tai yra procesas ir jis užtruks. Turime kantrybės – tikime treneriu, visu štabu ir žaidėjais, – pabrėžė P.Motiejūnas. – Tą patį ir kalbėjome, kad viskas mūsų rankose. Reikia daug ir sunkiai dirbti, jog pasiektume, ką norime. Jeigu išeis ir kausimės, kaip visada sakydavome, tada galime nugalėti bet ką. O jeigu nesikausime, lygiai taip pat galėtume pralaimėti bet kam. Stilius keičiasi ir žaidėjai turi prisitaikyti, bet jų kovingumas yra dalykas, kuris turi nesikeisti.

Esame apsišarvavę kantrybe, kartu dirbame ir žinome, kad reikės laiko. Palaikome ir esame patenkinti tuo, ką matome.“

VIDEO: Koronakrizės efektas: Kauno „Žalgiris“ pristatė sumažėjusį klubo biudžetą

„Žalgirio“ Eurolygos paraiškoje šiuo metu yra 15 žaidėjų, tačiau neabejojama, kad ne visi žaidėjai bus išrikiuoti prie starto linijos.

15min žiniomis, „Žalgiris“ turėtų paskolinti Tomą Dimšą, neaiški ir Mareko Blaževičiaus situacija, o Karolis Lukošiūnas dar nė karto neišbėgo ant parketo.

P.Motiejūnas patvirtino, kad tariamasi su klubais, kuriems „Žalgiris“ galėtų išnuomoti savo žaidėjus. Tačiau komandai tinka ilgas atsarginių suolas.

„Kalbame, vyksta derybos. Laukiame pasveikstančio Garino ir žiūrėsime, kaip bus su juo. Bet tų žaidėjų bus daugiau nei 12, – tikino P.Motiejūnas. – Pirmiausia esame priklausomi nuo įtempto tvarkaraščio. Mūsų vizija nesikeičia – turime daugiau žaidėjų ir galime kai kuriuos pailsinti LKL. Kitas dalykas, jeigu kažkas užsikrečia virusu, pagal Eurolygos reglamentą, turime žaidėjų, kuriais galėtume juos pakeisti. Derybos vyksta – kalbame, bet tų žaidėjų bus tikrai daugiau nei 12.“

VIDEO: „urBONUSas“: intrigos dėl „Žalgirio“, „Ryto“ ir didžiausios LKL sezono įdomybės

P.Motiejūnas žinojo, kad P.Garino sugrįžimas į aikštę po sunkios traumos, kuri paliko jį užribyje nuo 2019-ųjų lapkričio, gali užtrukti. Tačiau „Žalgiris“ argentinietį vylėsi išvysti aikštėje kiek greičiau. Dabar starto penketo lengvojo krašto laukiama rikiuotėje po kelių savaičių.

„Žinojome, kad viskas šiek tiek užtruks, bet po medicininės patikros supratome, jog reikės laukti ilgiau, nei tikėjomės. Bet persiderėjome dėl kontrakto sąlygų ir sėkmingai jo laukiame“, – teigė P.Motiejūnas.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną rungtynėmis Pirėjuje su „Olympiakos“ pradeda spalio 1-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas