Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

P.Motiejūnas atvyko į Belgradą – diskutuos dėl strateginio sprendimo

Serbijos žiniasklaida trečiadienį trimituoja apie Eurolygos generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno ir lygos prezidento Dejano Bodirogos vizitą.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pagrindinė tema, kuri bus aparta – tai Belgrado „Partizan“ ir „Crvena zvezda“ klubų galimybės gauti Eurolygos A licenciją!“ – su šauktuku skelbia Telegraf.rs žurnalistas Stefanas Lazarevičius.

„Mozzart Sport“ papildo, kad trečiadienį Eurolygos vadovų susitikimas vyks su „Partizan“ atstovais, o ketvirtadienį diskusijos jau vyks „Crvena zvezda“ būstinėje.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Crvena zvezda“ sirgaliai
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Crvena zvezda“ sirgaliai

Šiuo metu Eurolygos A licencijas – ilgalaikes sutartis – turi 13 klubų. Lygoje žaidžia 12, nes Maskvos CSKA yra suspenduota neribotam laikui dėl Rusijos tęsiamo kruvino karo Eurolygoje.

Suprasti akimirksniu: Eurolygos A licencijos turėtojai

  • Kauno „Žalgiris“, Stambulo „Anadolu Efes“, Vitorijos „Baskonia“, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Tel Avivo „Maccabi“, Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“, Vilerbano ASVEL, Miuncheno „Bayern“ ir Maskvos CSKA (suspenduota).

„Eurolyga atvyko išklausyti, ką Belgrado klubai gali pasiūlyti turnyrui, – tęsia Telegraf.rs. – Šie susitikimai buvo suplanuoti gerokai anksčiau, dar prieš tai, kai į lenktynes dėl Eurolygos A licencijų įsijungė daugiau norinčių.“

„Partizan“ ir „Crvena zvezda“ atstovų laukia nelengva užduotis – pabandyti įtikinti Eurolygos vadovus, kad jie yra svarbesni lygai nei gerokai turtingesni konkurentai iš Dubajaus, ar Paryžiaus bei Londono su labiau patraukliomis Prancūzijos ir Anglijos rinkomis“, – svarsto „Mozzart Sport“.

Šiuo metu „Partizan“ ir „Crvena zvezda“ Eurolygoje rungtyniauja su vardiniais kvietimais.

„Nors abu Belgrado klubai turi išskirtinių argumentų – tokių, kaip pilnos krepšinio arenos ir sirgalių palaikymas, apie kurį kalbama visame krepšinio pasaulyje – deja, atrodo, jog trylikai dabartinių Eurolygos akcininkų labiau rūpi tiesioginis pelnas ir pinigai“, – tęsia „Mozzart Sport“, pridurdamas, kad galutiniai sprendimai dėl A licencijų bus priimti ne dabar, o pavasarį.

Imago / Scanpix nuotr./„Partizan“ krepšinio sirgaliai
Imago / Scanpix nuotr./„Partizan“ krepšinio sirgaliai

„Reikia viltis, kad Eurolyga apsispręs bent jau iki Adrijos lygos finalų. Ne taip, kaip praėjusiuose sezonuose, kai rungtynės (dėl įtampos) vos įvykdavo, amžiniems varžovams aikštėje kovojant ir su mintimi, jog į kito sezono Eurolygą pateks tik čempionai“, – pabrėžė „Mozzart Sport“.

„Serbija yra krepšinio šalis ir turbūt nusipelno, kad abu klubai gautų A licencijas. Dėl visko, ką parodė per pastaruosius dvejus metus ir dėl garbingų rezultatų lygoje“, – papildė S.Lazarevičius iš Telegraf.rs.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolygos gen. direktorius Paulius Motiejūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolygos gen. direktorius Paulius Motiejūnas

Įdomu, kad šią savaitę Belgrade lankysis ir Kauno „Žalgiris“, buvęs P.Motiejūno klubas.

Tiesa, nežinia, ar buvęs kauniečių vadovas, „Žalgirio“ akcijas žadėjęs perleisti Pauliui Jankūnui, apsilankys rungtynėse, kurios vyks penktadienį.

Serbijos žiniasklaida rašo, kad P.Motiejūno ir D.Bodirogos vizitas Belgrade užtruks dvi dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas