Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 19

Pagarbą I.Brazdeikiui atidavęs S.Scariolo kratėsi palyginimų su Ispanijos rinktine

Sergio Scariolo nepavyko antrą kartą per kiek daugiau nei mėnesį nuliūdinti Lietuvos krepšinio sirgalių. Italo treniruojamas Bolonijos „Virtus“ pirmavo didžiąją susitikimo su Kauno „Žalgiriu“ dalį, bet paleido pergalę paskutinėmis minutėmis ir Lietuvą palieka tuščiomis. „Sugebame sužaisti tik 20–25 geras minutes“, – po mačo „Žalgirio“ arenoje konstatavo specialistas.

Elegantiškas 61-erių italas iš Brešos pasirodė ant „Žalgirio“ arenos parketo vėliau nei jo oponentas Kazys Maksvytis.

Stilingu kostiumu ir prabangiu laikrodžiu pasipuošęs S.Scariolo antrą kartą šį rudenį spaudė ranką specialistui iš Darbėnų, kuris dar mena pirmąją italo pamoką Europos čempionate, kai jo treniruojama Ispanijos rinktinė išmetė lietuvius aštuntfinalyje ir vėliau nužygiavo iki aukso.

nuotr. FIBA/Sergio Scariolo
nuotr. FIBA/Sergio Scariolo

Atrodė, kad ir šį kartą itališka krepšinio pamoka K.Maksvyčiui bus per sudėtinga – Italijos kavos magnato Massimo Zanetti valdomas „Virtus“ klubas jau pirmajame kėlinyje nurūko dviženkliu skirtumu, o antrajame turėjo 11 taškų pranašumą.

Bet braškėjusią gynybą susitvarkę ir per paskutines 27 rungtynių minutes mažiau taškų (32) nei per pirmąsias 13 minučių (33) praleidę žalgiriečiai atsitiesė, pasivijo oponentus bei ketvirtojo kėlinio svarbiausiomis akimirkomis patiesė varžovus 68:65.

„Buvo labai fiziškos, sunkios rungtynės. Sveikinimai „Žalgiriui“ ir jų sirgaliams su pergale, – džentelmeniškai kauniečiams po mačo nusilenkė S.Scariolo. – Jie sukūrė labai šiltą atmosferą, sukėlė mums didelį spaudimą ir neabejotinai padėjo jiems laimėti.

Sužaidėme labai gerą pirmą pusę, bet antroje rungtynių pusėje nesugebėjome išlaikyti kovingumo ir stabilumo visas 40 minučių. Skirtumą padarė 10 varžovų atkovotų kamuolių puolime po ilgosios pertraukos ir 10 mūsų pramestų baudų metimų.

Bet turėjome 5 taškų persvarą likus kelioms minutėms, o tada rungtynės tapo „vienas prieš vieną“ žaidimu, kuriame jie pelnė taškus, buvo efektyvūs, kai mes darėme kvailas klaidas, ypač paskutinėse dviejose atakose prieš (Keenaną) Evansą ir (Igną) Brazdeikį.“

Būtent pastarasis žudė pirmą kartą nuo 2008 metų Kaune apsilankiusią Bolonijos komandą svarbiausiais mačo momentais. I.Brazdeikis strigo atakuodamas krepšį didžiąją susitikimo dalį, bet pelnė 8 iš paskutinių 10 „Žalgirio“ taškų, susitikimą užbaigdamas su 14 taškų, 6 atkovotais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 18 naudingumo balų.

„Mes padarėme gerą darbą prieš jį, ypač kalbant apie komandinę gynybą. Bet pabaigoje praleidome jo įkirtimus, o paskutinėje atakoje leidome jam nusistumti mūsų žaidėją, nebuvome pakankamai stiprūs ir solidūs. Turime atiduoti jam pagarbą, jis puikus žaidėjas. Turime mokytis ir patobulėti“, – apie gynybą prieš „Žalgirio“ lyderį kalbėjo S.Scariolo.

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Ignas Brazdeikis
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Ignas Brazdeikis

Jo komandoje svarbiausiais momentais iniciatyvos bandė imtis veteranas Milošas Teodosičius, bet serbas iš pradžių labai netaikliai šveitė tritaškį, o vėliau prarado kamuolį prieš Kevarriusą Hayesą.

Neseniai po traumos grįžęs serbas iš viso per 14 minučių pelnė 7 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir suklydo du sykius.

„Milošas nežaidė pusantro mėnesio, jisnedalyvavo pasirengimo cikle. Jis dar toli nuo geriausios formos, – apie auklėtinio fizinę būklę kalbėjo Bolonijos klubo treneris. – Tai tik antros rungtynės, kurias jis žaidė šiame sezone. Jo amžius rodo, kad turime juo gerai pasirūpinti, negalime jo perkrauti, nes tai gali būti pavojinga ir pasibaigti traumomis.“

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Milošas Teodosičius
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Milošas Teodosičius

Tiek M.Teodosičius, tiek S.Scariolo, tiek visas „Virtus“ klubas į Eurolygą sugrįžo po nemažos pertraukos.

Specialistas iš Italijos pastarąjį sykį Eurolygos klubą treniravo 2013–2014 m., kai stovėjo prie Vitorijos „Baskonia“ vairo.

Dabar jis su komanda jau spėjo sužaisti tris mačus – laimėjo prieš Miuncheno „Bayern“ (66:63), bet nusileido „Monaco“ (66:83) ir „Žalgiriui“.

Paklaustas, kuo Eurolyga dabar skiriasi nuo kitų turnyrų, S.Scariolo iš pradžių teigė, kad niekuo, bet vėliau išskyrė vieną skirtumą.

Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Sergio Scariolo
Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr./Sergio Scariolo

„Tai niekuo nesiskiria nuo kitų turnyrų – Europos, pasaulio čempionatų. Bet čia daugiau fiziškumo, tai didelis skirtumas. Turime daug žaidėjų, iki šiol nežaidusių Eurolygoje – jiems tai pirmosios rungtynės ir jie turi prisitaikyti prie fiziškumo. Turime naujų žaidėjų arba tų, kurie ką tik sugrįžo po traumos. Dar nesame pakankamai susižaidusi ir solidi komanda. Sugebame sužaisti 20–25 geras minutes, bet turime sužaisti 40 minučių. Kiekvienas žengęs į aikštę turi būti solidus ir įrodyti, kad gali žaisti Eurolygoje“, – kalbėjo italas.

„Fiziškumo lygis pakilo, o tai verčia komandas turėti gilesnes sudėtis, – vėliau dar pridūrė S.Scariolo. – Lygis taip pat yra aukštesnis. Dabar krepšinis Eurolygoje yra labiau kontaktinis, o dėl to ir rezultatai yra žemesni nei anksčiau. Iš žaidėjų daugiau reikalaujama, jie labiau pavargsta negu anksčiau. Sakyčiau, kad tai net ne pokytis, o Europos krepšinio evoliucija per pastaruosius 20 metų.“

Spaudos konferencijoje jis sulaukė klausimo ir apie galimą paralelę tarp „Virtus“ ir jo treniruojamos Ispanijos rinktinės – esą tai, kad Bolonijos klube yra daug Eurolygos naujokų, gali būti panašu į tai, jog ir ispanų ekipoje prieš Europos čempionatą buvo šūsnis naujų veidų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bolonijos „Virtus“

Bet S.Scariolo į tokį palyginimą numojo ranka.

„Ne, nemanau, situacijos skirtingos. Ispaniją aš treniruoju daugelį metų, su tais žaidėjais dirbu ilgus metus, žaidėjai žino mano sistemą, aš juos pažįstu, jie pažįsta vienas kitą. Esame kur kas labiau pažengę rinktinėje, nes tai tik antri mano metai šioje (Bolonijos) komandoje. Praėjusiais metais turėjome puikų sezoną, laimėjome Europos taurę, patekome į Italijos lygos finalą, šio sezono pradžioje laimėjome supertaurę. Gaila, bet pralaimėjome prieš labai kietą „Monaco“ komandą, dabar pralaimėjome ir prieš kitą gerą ekipą „Žalgirį“. Šios rungtynės galėjo pasibaigti bet kaip, bet pabaigoje jas laimėjo to nusipelniusi namų komanda. Tai krepšinis“, – užbaigė S.Scariolo.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir S.Scariolo įžvalgos po Eurolygos mačo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas