Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 13

Pagrindiniu „Žalgirio“ bokštu tapęs M.Blaževičius: „Mums reikia patikėti, kad galime“

Kaip viskas beprotiškai pasikeitė. Sezono pradžioje, dar treniruojant Martinui Schilleriui, Marekas Blaževičius šildė suolą ir per 2 rungtynes Eurolygoje sužaidė vos 88 sekundes. Madride jis žengė į aikštę starto penkete ir stojo į kovą prieš „Real“ milžiną Valterį Tavaresą.

Kauno „Žalgirio“ aukštaūgius ir toliau guldant traumoms 19-metis vilnietis liko vienintelis tikras vidurio puolėjas komandoje. Joffrey Lauverge‘ui atlikta peties operacija, Pauliui Jankūnui – menisko, o Joshas Nebo prieš pat rungtynes Madride kryptelėjo čiurną.

„Tie pirmieji iškritimai labiau veikė komandą. Dabar tos traumos gal net labiau suvienija. Bandome visi eiti kartu vienas už kitą. Iš tikrųjų, žaidimas gerėja, tik pergalei to neužtenka. Mums reikia dar daugiau dirbti ir laukti kol sugrįš tie vyrukai“, – „Žalgiris TV“ sakė M.Blaževičius.

Pirmą kartą karjeroje starto penkete Eurolygoje rungtynes pradėjęs 19-metis Madride gerino asmeninius rekordus. Žaidė ilgiausiai (21 min.) ir pelnė daugiausiai taškų (10).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius ir Valteris Tavaresas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius ir Valteris Tavaresas

Aikštėje jam teko stumdytis su 2,20 m V.Tavaresu ir 2,13 m Vincentu Poirier. Už abu juos M.Blaževičius yra šiek tiek žemesnis – 2,11 m. Karčių pamokų jam davė ir 18-metis Tristanas Vukčevičius, per lietuvį atlikęs gražiausią savaitės dėjimą.

„Nėra įprasta prieš save turėti tokį žymiai didesnį kūną, kaip V.Tavareso. Jo pakeitimas – V.Poirier taip pat turi labai didelį kūną. Abu dideli centrai. Man tai tikrai neįprasta, bet – gera patirtis. Dabar žinau, kur man reikia dirbti“, – atviravo jaunasis „Žalgirio“ aukštaūgis.

Gavęs šansą, kurio taip ilgai laukė, M.Blaževičius stengėsi neapkrauti savo galvos.

„Minčių nebuvo jokių. Jauti atsakomybę ir nori pasinaudoti šiuo šansu. Antra – reikia mėgautis gauta galimybe, nes žaidi krepšinį aukščiausiame lygyje. Reikia pasimokyti iš klaidų, kad jos nesikartotų. Kažkur ateiti sekunde anksčiau, pasiimti baudą puolime. Tai daug ką pakeistų. Galų gale – jeigu visi tai pakeisime, tai tas teigiamas rezultatas mūsų komandai ateis“, – tikėjo M.Blaževičius.

VIDEO: M.Blaževičius: „Pradedame vienas kitą jausti“

Tris kėlinius su „Real“ kovojęs „Žalgiris“ išsikvėpė ketvirtajame (82:95) ir patyrė jau 9 pralaimėjimą iš eilės. Juodžiausias komandos startas Eurolygos istorijoje tęsiasi.

„Pritarsiu treneriui – mums reikia patiems pradėti tikėti, kad mes galime. Reikia pagaliau supykti ne tik ant savęs, bet, galbūt, ir vieniems ant kitų. Pasakyti, kas yra ne taip garsiai, o ne bėgti nuleidus galvas, kai mums įmeta“, – svarstė M.Blaževičius.

VIDEO: Karšta „Žalgirio“ trenerio pertraukėlė: „atvykau čia laimėti, o ne pažaisti“

„Šiek tiek skubėjome ir durnų klaidų pridarėme – tai leido „Real“ bėgti į greitas atakas, o jie tai labai puikiai išnaudoja. Antroji problema buvo „Real“ lengvi taškai. Paprasčiausiai neperspėjome vienas kito, kad artėja užtvara, iš kurios pusės ji. Ir trečia – neatsitvėrėme savo žmonių. Tai suteikė jiems antrų šansų, labai skaudžių mums“, – tęsė aukštaūgis.

„Bet buvo ir dar gerų epizodų. Ypač puolime. Tas mūsų išsidėstymas aikštėje jau keičiasi. Pradedame vienas kitą jausti. Man asmeniškai gal dar kiek sunkiau. Buvo epizodas pirmajame kėlinyje, kai Zoranas (Dragičius) paskutinę sekundę perdavė man kamuolį po krepšiu, bet aš to nesitikėjau. Reikia priprasti prie naujų žaidėjų, nes tai buvo du lengvi taškai, o baigėsi mano klaida“, – graužėsi M.Blaževičius.

Daugiausia žaidimo laiko „Žalgiryje“ gavo ir abu naujokai. Starto penkete mačą pradėjęs Z.Dragičius per 24 min. surinko 6 taškus (0/4 dvit., 2/5 trit.), o Tai Websteris per 15 min. pasižymėjo 8 taškais.

„Su naujokais viskas gerai. Rūbinėje jie tikrai gerai prilipo. Reikia mums aikštelėje geriau vienas kitą pradėti jausti, kad galėtume vienas kitam padėti ir išnaudotume vienas kito stipriąsias puses“, – pridūrė Marekas.

Išlįsti iš pralaimėjimų tunelio „Žalgiris“ (0-9) vėl bandys artimiausią antradienį, kai namuose priims Eurolygoje kol kas taip pat nežibančią Atėnų „Panathinaikos“ (2-7) ekipą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas