Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30

„Paleista pergale“ nusivylęs K.Maksvytis: apie paskutinę ataką ir įdomią tendenciją

Kazys Maksvytis buvo nusivylęs ketvirtadienio vakaro rungtynėmis su „Monaco“, kurias Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo 82:84. Trenerio manymu, kauniečiai varžovams padovanojo rankose jau turėtą pergalę.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

„Liūdnas pralaimėjimas, – sakė K.Maksvytis. – Manau, kad, švelniai pasakius, paleidome pergalę iš rankų. Didžiąją dalį kontroliavome padėtį, kažkiek reikalai pasikeitė ketvirtajame kėlinyje. Abi komandos buvo vertos pergalės, bet laimėjo viena. Gaila, ne mūsų.“

Daugiau nei tris kėlinius „Žalgiris“ turėjo persvarą prieš varžovus, keletą kartų skirtumas buvo šoktelėjęs virš dviženklės ribos.

„Visų pirma, gynyboje pradėjome gauti lengvus taškus: tritaškį, du prasiveržimus. Jie labai kirto per pasitikėjimą. Buvo ir sėkmės varžovų pusėje, kai niekieno kamuolį pagavo ir įmetė iš po krepšio. Puolime irgi statiškai įžaidėme kamuolį, padarėme šešias klaidas. Visų rungtynių metu klaidas darėme kvailas, vien priimant kamuolį padarėme 4-5 klaidas. Rungtynių pabaigoje tai kainavo pergalę“, – aiškino K.Maksvytis.

Rezultatui esant 82:84, „Žalgiris“ dar rengė paskutinę ataką, tačiau jos pabaigoje Rolandas Šmitas pavėlavo išmesti tritaškį. Kas ten buvo ne taip?

„Neturėjome minutės pertraukėlės. Buvo nurodyta, ką turime žaisti. Žaidėjai į derinį sustojo, bet Keenanas neprisiėmė kamuolio. Tada vyko improvizacija, Edgaras veržėsi, numetė kamuolį ir matėt, kas išėjo. Nebuvo labai vykusi ataka“, – konstatavo treneris.

K.Evansas žaidė net 34 minutes. Nors pelnė 17 taškų, išprovokavo 8 pražangas, susitikimo pabaigoje lyderiui gana akivaizdžiai trūko kvapo.

„Žinoma, kažkiek išmušė, kad Doviui varžovas ant kojos užšoko. Jis bandė, bet tęsti rungtynių negalėjo. Nuima jis ir gynyboje kelias minutes, ir puolime duoda pailsėti, – pasakojo K.Maksvytis. – Keenanas, be abejonės, pavargo. Jį visur išstūminėjo, neleido priimti kamuolio, jis ir pats kažkiek į tą kovą įsivėlė. Sunku 34 minutes žaisti.“

Trenerį tenkino žaidimas, kurį jis matė iki lūžio ketvirtajame kėlinyje.

„Mes gerai puolėme, gynyboje, nors gavome taškus, laikėmės plano, atiminėjome stipriausias jų savybes – žaidimą vienas prieš vieną. Jie kažkiek daugiau gal turėjo antrų šansų. Dėl to ir gaila, nes buvome gerame tonuse, kontroliavome rungtynes ir paleidome pergalę“, – sakė K.Maksvytis.

Mike'ą Jamesą „Žalgiris“ paliko vos su 2 taškeliais ir -3 naudingumo balais.

„Šventa vieta tuščia nebūna. Stipri komanda, kiti pakeičia, šiandien tas įvyko“, – pabrėžė K.Maksvytis.

nuotr. zalgiris.lt/„Monaco“ – „Kauno Žalgiris“
nuotr. zalgiris.lt/„Monaco“ – „Kauno Žalgiris“

Žvelgdamas atgal į įtemptų rungtynių pabaigas, treneris įžvelgė tendenciją.

„Jei grįšime atgal, visas 50/50 rungtynes, kur reikėjo apsiginti, laimėjome. O kur reikėjo užpulti, beveik visas pralaimėjome. Šiandien turėjome šansą, reikėjo geriau įžaisti kamuolį ir bent susikurti geresnį metimą“, – sakė strategas.

VIDEO: K.Maksvytis po mačo Monake: „Paleidome pergalę iš savo rankų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus