Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 29

Pamatykite: skandalingasis Eurolygos finalas – kai Ž.Obradovičius pasijuto „apvogtas“

Tai buvo finalas, po kurio garsiausias Europos treneris Željko Obradovičius jautėsi apvogtas. 15min ir Eurolyga kviečia į vakaro krepšinio seansą prisiminti itin emocingą 2016-ųjų finalą Berlyne.
Željko Obradovičius 2016 m.
Željko Obradovičius 2016 m. / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Kviečiame pasižiūrėti 2016-ųjų Eurolygos trofėjaus mūšį tarp Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos CSKA 15min feisbuko kanale arba šioje 15min portalo naujienoje, transliacijos pradžia – 19 val. 45 min.

Po pralaimėtų finalo rungtynių Željko Obradovičius prisėdo prie Berlyno O2 arenos mikrofonų ir pradėjo spaudos konferenciją.

„Noriu pasveikinti CSKA su septintuoju Eurolygos titulu. Taip pat savo brolį Dimitrį Itoudį bei jo asistentą Andreas Pistiolį. Tačiau aš didžiuojuosi savo vyrais. Aš jiems tą ir pasakiau rūbinėje“, – kalbėjo Željko.

O tada prasideda tikroji spaudos konferencija.

„Kažkas iš mūsų pavogė titulą. Kažkam pasirodė, kad mes jo nenusipelnėme, – kaito strategas. – Paskutinėje atakoje De Colo sužingsniavo. Čia ir turėjo baigtis mačas.

Nesupratau kai kurių švilpukų ir nenoriu apie juos kalbėti. Bet kai Eurolygos finalo pratęsime varžovai meta 10 baudų, o tu nė vienos, pradedi galvoti: kokie švilpukų kriterijai?

Mes buvome labai arti pergalės ir jos nusipelnėme be pratęsimo.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./CSKA triumfas Eurolygoje 2016 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./CSKA triumfas Eurolygoje 2016 m.

Iš tiesų, „Fenerbahče“ buvo labai arti pergalės. Patikslinant, per 1,9 sek. nuo jos.

Tačiau būtent tada Viktoras Chriapa išgelbėjo CSKA kailį. Turkams pirmaujant 83:81, chaotiškoje atakoje laisvas prie tritaškio linijos atsidūrė Nando De Colo. Tačiau prancūzo tolimas metimas lėkė labai netiksliai – pirmiausia, trenkėsi į lentą, o po to nuo lanko šoko atgal.

Ir tada iš baudos aikštelės išniro V.Chriapa. Nusiėmęs kamuolį nuo visų galvų, puolėjas dar kabodamas ore iškart jį metė atgal krepšio link. Visų nuostabai, sudėtingas metimas pasiekė tikslą ir išlygino rezultatą 83:83.

Vėliau, iš tiesų, CSKA per pratęsimą metė 10 baudų metimų, kai „Fenerbahče“ – 0. Tiesa, 6 iš tų baudų rusai metė paskutinę minutę, kai Stambulo klubas jau desperatiškai bandė stabdyti laiką pražangomis.

CSKA iš viso metė 32, „Fenerbahče“ – 39 baudas.

Neramumų netrūko ne tik aikštėje, bet ir šalia šoninės linijos.

Trečiojo kėlinio viduryje į užribį išlėkęs „Fenerbahče“ puolėjas Nikola Kaliničius netikėtai susidūrė su kliūtimi žiūrovų pirmoje eilėje. CSKA sirgalius, kaip vėliau paaiškėjo, dukterinės „Gazprom“ įmonės vadovas Dmitrijus Konovas, atkišo alkūnę į pusiausvyrą praradusį serbą.

Supykęs N.Kaliničius iškvietė apsaugą, ginti žaidėjo stojo įsiutę „Fenerbahče“ aistruoliai. Prie parketinių tribūnų vietų kilo didžiulis susistumdymas.

VIDEO: CSKA Fan Hits The Fenerbahce Player || Euroleague Final 2016

Vėliau žaidėjas ir sirgalius vienas kito atsiprašė. Rusas gynėsi, kad nuo smūgio bandė apsaugoti šalia sėdėjusią žmoną – „Playboy“ modelį, rungtynėms pasirinkusią suknelę iš Rusijos vėliavos spalvų. N.Kaliničius prisipažino pasikarščiavęs, nors neatsiėmė savo priekaištų dėl pernelyg artimo krepšininkų kontakto su žiūrovais.

Nors „Fenerbahče“ atstovai reikalavo išvaryti D.Konovą iš tribūnų, teisėjai to nepadarė.

Tai buvo labai permainingos rungtynės, nes po dviejų kėlinių CSKA pirmavo net 50:30. Tačiau „Fenerbahče“ sukilo į lemiamą šturmą ir vos nepasiekė įspūdingos pergalės.

Finalo MVP buvo išrinktas Nando De Colo, kuris pelnė 22 taškus, 10 iš jų – pratęsimo metu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando de Colo ir Ramūnas Šiškauskas 2016 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando de Colo ir Ramūnas Šiškauskas 2016 m.

CSKA strategui Dimitriui Itoudžiui tai buvo pirmasis Eurolygos čempionų titulas karjeroje dirbant vyr. treneriu. Iki tol jis keliskart laimėjo Eurolygą kaip Ž.Obradovičiaus asistentas Atėnų „Panathinaikos“ klube.

„Jeigu ne Željko ir PAO, manęs čia nebūtų. Man dabar sunku rinkti žodžius. Esu labai laimingas, kad priklausau tokiai puikiai organizacijai ir visi kartu iškovojome Eurolygos titulą, kurio visi taip laukė. Daugeliui žaidėjų tai buvo pirmas finalo ketvertas, pirmas Eurolygos finalas, bet mums pavyko. Tikiuosi, jiems jis bus ne paskutinis“, – džiūgavo D.Itoudis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./CSKA triumfas Eurolygoje 2016 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./CSKA triumfas Eurolygoje 2016 m.

Tuo tarpu „Fenerbahče“ krepšininkai graužėsi dėl iš rankų išsprūdusio trofėjaus.

„Vienas atkovotas kamuolys, atitvertas Chriapa ir viskas“, – liūdėjo „Fenerbahče“ aukštaūgis Pero Antičius.

„Nuo titulo mus skyrė vienas kamuolys. Jį sugaunam ir mes čempionai“, – antrino Bobby Dixonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas