Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Pandemija išryškina neįprastą Eurolygos statistiką – labiausiai tai lėmė „Žalgiris“

Namų sienų pranašumas, šeštasis sirgalius, žaidimas savo tvirtovėje, – šį keistą sezoną krepšinyje populiarios sąvokos beveik nieko nereiškia. Tai liudija Eurolygos rungtynių rezultatai.
Martin Schiller
Martino Schillerio treniruojami žalgiriečiai kol kas laimėjo visas rungtynes išvykose. / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dėl Lietuvoje įvesto karantino nuo šeštadienio visos sporto varžybos šalyje turi vykti be žiūrovų.

Kauno „Žalgiris“ prisidės prie daugumos Eurolygos komandų, kurios ir pradėjo sezoną be sirgalių dėl savo miestuose galiojusių sveikatos saugumo taisyklių.

Tuščiose arenose komandos nebetenka aistruolių paramos, o tai atsiliepia ir rezultatams.

Po septintojo turo Eurolyga fiksavo pusiausvyrą: šeimininkai laimėjo tik 27 iš 54 mačų. Kitaip tariant, svečiai nugalėjo 50 proc. rungtynių.

Palyginimui, praėjusį sezoną, prieš jį nutraukiant dėl pandemijos Eurolyga skaičiavo 63 proc. šeimininkų laimėtų rungtynių, geriau savo aikštėje sekėsi ir žalgiriečiams.

Šį sezoną tik dvi komandos lieka nenugalėtos namie: Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (3-0 savo aikštėje) ir Milano „Olimpia“ (2-0).

Kitos penkios komandos, kurių pergalių ir pralaimėjimų balansas namie yra teigiamas (2-1): Miuncheno „Bayern“, Maskvos CSKA, Madrido „Real“, „Valencia“ ir Belgrado „Crvena zvezda“.

11 klubų lieka su neigiamais rezultatais savo aikštėje, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“, dar prie riboto kiekio savų žiūrovų laimėjęs prieš Stambulo „Anadolu Efes“, bet pralaimėjęs Ispanijos klubams „Valencia“ ir „Real“.

Užtat „Žalgiris“ yra vienintelė komanda, sezoną pradėjusi keturiomis pergalėmis išvykose.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Martino Schillerio auklėtiniai išsivežė pergales iš Pirėjo, Chimkų, Belgrado ir Vilerbano, svariai prisidėję, kad šių metų turnyre svečiai iš viso būtų laimėję pusę mačų.

Penktąją pergalę svečiuose „Žalgiris“ bandys iškovoti ketvirtadienį Tel Avive, kur „Maccabi“ žaidžia taip pat, kaip žalgiriečiai Kaune: viena pergalė, 2 nesėkmės.

Euroleague.net nuotr./Tel Avivo „Maccabi“
Euroleague.net nuotr./Tel Avivo „Maccabi“

Visos rungtynės nuo sezono pradžios „Menora Mivtachim“ arenoje žaidžiamos be žiūrovų.

Izraelio čempionai rungtynėse negalės remtis nuo sezono pradžios traumas besigydančiais ryškiausia savo žvaigžde Omri Caspi, o taip pat Yoveliu Zoosmanu ir Johnu DiBartolomeo.

Kauno komanda rengiasi žaisti be Roko Jokubaičio, kuris pastarąsias dvi savaites gydėsi COVID-19, o taip pat kelio traumą besigydančio Patricio Garino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas