Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžyje žibėjęs graikas iššovė ir „Panathinaikos“ klube: „Sunkus darbas atsiperka“

Panevėžio „7bet-Lietkabelyje“ prieš du sezonus iššovęs graikas Panagiotis Kalaitzakis naudojasi gautu šansu ir Eurolygoje triukšmaujančioje Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje, kuri penktadienio vakarą Nemuno saloje susikaus su Kauno „Žalgiriu“.
Panagiotis Kalaitzakis
Panagiotis Kalaitzakis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Debiutiniame sezone stipriausiojo Senojo žemyno lygoje 25-erių metų 200 cm ūgio Panagiotis Kalaitzakis nė karto nepelnė dviženklio taškų skaičiaus, tačiau per pastaruosius du Eurolygos susitikimus su Tel Avivo „Maccabi“ ir Milano „Olimpia“ komandomis krepšininkas iš viso žaidė 39 minutes ir sumetė 27 taškus.

Prieš išvyką į Lietuvą jis džiaugėsi pagaliau atėjusiu šansu parodyti savo galimybes.

„Galiu pakartoti tai, ką sako visi atletai pasaulyje – sunkus darbas atsiperka, – „gazzetta.gr“ žurnalistui George'ui Kouvaris sakė P.Kalaitzakis. – Nežinau, kuo dar galėčiau užsiimti gyvenime. Dievas man davė įgūdžius, o aš esu labai dėkingas. Kasdien žengiu į aikštelę ir darau tai, ką myliu – žaidžiu krepšinį. Negaliu prašyti nieko daugiau.“

Prieš Izraelio ekipą graikas per 21 minute įmetė 17 taškų (3/5 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, suklydo 2 kartus ir surinko 14 naudingumo balų.

„Olimpia“ ekipai per 18 minučių P.Kalaitzakis atskaičiavo 10 taškų (5/5 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir užfiksavo 13 efektyvumo balų rodiklį.

Tarp šių dvejų rungtynių dar buvo nuostabus krepšininko pasirodymas Graikijos pirmenybėse prieš Limasolio „Apollon“ – 18 taškų (5/6 dvit., 1/2 trit., 5/5 baud.), 4 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, 2 klaidos ir 20 naudingumo balų per 20 minučių ant parketo.

„Svarbiausia dalykas – pergalės. Turėjome netekčių – pirmiausia iškrito Luca Vildoza, o tuomet – Kostas Sloukas. Suolo gale esantys žaidėjai turėjo pasitempti, o būtent tai aš ir padariau. Aš žinau savo vaidmenį šioje komandoje. Man patinka kilti nuo suolo ir suteikti komandai energijos. Tai – pagrindinė mano užduotis. Man sekasi gerai ir aš tuo džiaugiuosi“, – portalui „gazzetta.gr“ sakė P.Kalaitzakis.

X.com/Panagiotis Kalaitzakis
X.com/Panagiotis Kalaitzakis

Apskritai šį sezoną Eurolygoje jis fiksuoja kuklius skaičius – 2,5 pelnyto taško ir 1,8 naudingumo balo per beveik 7 minutes. Graikijos čempionate – 7,6 taško ir 6,8 naudingumo balo per beveik 17 minučių ant parketo.

P.Kalaitzakiui patikimos ir svarbios užduotys gynyboje, vaikantis varžovų perimetro žvaigždes.

„Treneris įprastai specifinių užduočių neduoda. Tai yra treneris, kuris prieina ir pasako: „eik ir žaisk“. Mes esame profesionalai, kaip ir treneris, tad visi turime dirbti savo darbą“, – apie E.Atamano prašomus dalykus atsakė „Panathinaikos“ krepšininkas.

Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas
Vida Press nuotr./„Panathinaikos“ treneris Erginas Atamanas

Devynis kartus per pastaruosius vienuolika Eurolygos mačų laimėjusi „Panathinaikos“ pakilo į trečią poziciją turnyrinėje lentelėje.

„Viskas prasideda nuo gynybos, – sakė P.Kalaitzakis. – Kai mes žaidžiame kietai nuo pirmųjų mačo minučių, tuomet įsitraukia ir sirgaliai, o mes nugalėti namuose tampa labai sudėtinga, ypač pastaruoju metu, kai mes demonstruojame tokį krepšinį. Žinoma, turime dar daug vietos tobulėjimui. Kai ateis laikas, mes pasieksime savo piką.“

Dabar Graikijos klubo kelyje – rungtynės Nemuno saloje prieš Kauno „Žalgirį“, kurį Atėnų ekipa yra įveikusi jau triskart iš eilės.

Scanpix/IMAGO/Ricardo Larreina Amador nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai
Scanpix/IMAGO/Ricardo Larreina Amador nuotr./Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai

Pastarasis susitikimas pirmajame rate OAKA arenoje baigėsi dramatiška šeimininkų pergale 73:71. Likus 13 sekundžių dvikovos pabaigos, rezultatą išlygino žalgirietis Brady Manekas, bet pergalę „Panathinaikos“ atnešė du iš keturių taiklūs Kosto Slouko ir Mariaus Grigonio baudų metimai.

„Po pergalės esame laimingi, bet dabar laukia mačas Kaune. Matėme, kaip „Žalgiris“ sutriuškino „Anadolu Efes“, o tai parodo, jog mūsų laukia labai stipri komanda“, – sakė P.Kalaitzakis.

Tris sezonus nuo 2019-ųjų iki 2022-jų metų Kėdainiuose ir Panevėžyje rungtyniavęs graikas neslepia, kad dabar su komanda žvalgosi tik į aukščiausius tikslus, o pirmiausia – patekimą tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų.

„Mūsų tikslas – patekti į Eurolygos finalo ketvertą, – sakė P.Kalaitzakis. – Norime žengti žingsnį po žingsnio, eiti iš rungtynių į rungtynes, bet pagrindinis tikslas dabar – pasiekti finalo ketvertą.“

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ pradžia – penktadienį 20 valandą „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas