Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 05

Parklupdyti vokiečius – Kauno „Žalgirio“ galimybių riba?

Kauno „Žalgiris“ penktadienį namų arenoje pasiekė antrą Eurolygos „Top 16“ etapo pergalę. Šarūnui Jasikevičiui tai buvo puiki 40-mečio dovana, tačiau progų džiaugtis turėjo ne jis vienas. Jerome'as Randle'as nusipelnė komplimentų už puikų debiutą stipriausioje Europos lygoje, o Paulius Jankūnas įrodė esąs vienas iš geriausių istorijoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Sakalauskas po rungtynių džiaugėsi, kad „Žalgiris“ sėkmingai išnaudojo savo priekinės linijos stiprybę, o Jerome'as Randle'as neišsigando spaudimo ir ėmėsi vadovauti komandai.

„Pirmą kėlinį ypatingai gerai sužaidė – vadovavo komandai ir priėmė gerus sprendimus aikštėje. Antrajame sekėsi kiek sunkiau, todėl trečiąjį kėlinį pradėjo Lukas Lekavičius. Tačiau ketvirtajame kėlinyje vėl buvo taiklus. Matosi, kad tai patyręs žaidėjas ir komanda juo pasitiki“, – apie Australijos lygoje žaidusį įžaidėją kalbėjo Š.Sakalauskas. 

P.Jankūnas rungtynėse su Bambergu džiaugėsi net dviem pasiekimais. Jis tapo 18-u žaidėju pelniusiu 2000 taškų ir trečiu pagal atkovotus kamuolius.

Viskas, ką šiandien daro „Žalgiris“ yra ties jų komplektacijos ir galimybių riba.

„Tai yra pavyzdys jauniems krepšininkams – kaip reikia žaisti, kaip kovoti aikštėje. Nebūdamas kažkokių įspūdingų fizinių duomenų jis pasiekė labai aukštą lygį“, – Kauno komandos kapitoną gyrė garsus treneris. 

Tiesa, anot krepšinio eksperto, nereiktų labai nuliūsti, jeigu su stipresniais varžovais susidūręs „Žalgiris“ pergalėmis nebelepins.

„Top 16“ etape žalgiriečių dar laukia Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“, „Chimki“, Maskvos CSKA ir „Barcelona“ egzaminai. 

„Viskas, ką šiandien daro „Žalgiris“ yra ties jų komplektacijos ir galimybių riba. Namuose jie stengsis įkąsti, o išvykose bus sunkiau“, – reziumavo pašnekovas.

VIDEO: Dramatiška „Žalgirio“ pergalė prieš „Brose Baskets“ paskutinėmis sekundėmis

– Kokie buvo pagrindiniai „Žalgirio“ nuopelnai šiose rungtynėse?

E.Ovčarenkos nuotr./Šarūnas Sakalauskas
E.Ovčarenkos nuotr./Šarūnas Sakalauskas

– „Žalgiris“ rėmėsi savo stipriomis pusėmis. Tai yra ketvirta ir penkta pozicija – Ianas Vougioukas ir Paulius Jankūnas. Visų rungtynių metu jie ieškojo žaidėjų, kurie galėtų pataikyti iš vidutinio ir tolimo nuotolių. Buvo ir nestandartinių penketų. Pavyzdžiui, kai kartu žaidė ir Jerome'as Randle'as, ir Kasparas Vecvagaras, ir Renaldas Seibutis. To reikėjo, nes Bambergo ekipa nuo pat rungtynių pradžios ieškojo būdų stabdyti „Žalgirio“ puolimą arti krepšio.

Manau, kad sunkią ir labai reikalingą pergalę „Žalgiriui“ davė geresnis taškų pasiskirstymas arčiau krepšio ir iš vidutinio nuotolio.

– Kaip vertinate J.Randle'o debiutą Eurolygoje?

– Debiutuoti tokio lygio turnyre yra nelengva. Tai antra pagal pajėgumą krepšinio lyga pasaulyje. Čia žaidžia 16 geriausių komandoje, todėl atvykti iš Australijos ir čia žaisti nėra taip lengva. Reikia jį pagirti. Pirmą kėlinį ypatingai gerai sužaidė – vadovavo komandai ir priėmė gerus sprendimus aikštėje. Antrajame sekėsi kiek sunkiau, todėl trečiąjį kėlinį pradėjo Lukas Lekavičius. Tačiau ketvirtajame kėlinyje vėl buvo taiklus. Matosi, kad tai patyręs žaidėjas ir komanda juo pasitiki. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bradley Wanamakeris ir Jerome'as Randle'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bradley Wanamakeris ir Jerome'as Randle'as

– Eurolygos istorijoje savo pėdsaką paliko Paulius Jankūnas – 18-as žaidėjas pelnęs 2000 taškų ir trečias pagal atkovotus kamuolius. Kokia jo reikšmė „Žalgiriui“?

– Tai įrašo Paulių aukso raidėmis į „Žalgirio“ krepšinio istoriją. Tai žmogus, kuris nepaisant menkų trukdžių, išliko visuomet pirmose linijose. Tai yra pavyzdys jauniems krepšininkams – kaip reikia žaisti, kaip kovoti aikštėje. Nebūdamas kažkokių įspūdingų fizinių duomenų jis pasiekė labai aukštą lygį. Tai stabilus ir vienas iš kertinių žaidėjų „Žalgiryje“ jau daugelį metų.

– Šarūnas Jasikevičius švenčia jubiliejų. Kaip galima vertinti buvusio žaidėjo darbą tvarkant „Žalgirio“ žaidimą?

– Sveikintina, kad tokio lygio žaidėjas pradėjo dirbti trenerio darbą. Tai yra didelis reiškinys Lietuvos krepšinyje. Jis nepasirinko tyliai ir ramiai gyventi, bet ėmėsi atsakingo ir įdomaus trenerio darbo. Manau, jo kaip žaidėjo kelias buvo sėkmingas dėl protingai pasirinktų klubų. Greičiausiai taip bus ir su trenerio karjera. Kylant meistriškumui jis gali treniruoti pačias geriausias Europos komandas, o galbūt ir Lietuvos rinktinę. Labai to linkėčiau. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Ar dar yra žaidimo sričių, kurias „Žalgiris“ gali sustiprinti, kad kovos su likusiais, grėsmingais varžovais būtų kuo įdomesnės?

– Vargu, ar dar galima ką pakeisti. „Žalgiris“ žaidžia ties galimybių riba. Arti krepšio jau geriau nebesužais nei I.Vougioukas, nei P.Jankūnas. Jie žaidžia užtikrintai. Geriau žalgiriečiai nepataikys iš vidutinio ar tolimo nuotolių. Gali būti sėkmingos tik atsitiktinės rungtynės. 

Viskas, ką šiandien daro „Žalgiris“ yra ties jų komplektacijos ir galimybių riba. Namuose jie stengsis įkąsti, o išvykose bus sunkiau. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas