Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

„Partizan“ gydytojas po „Real“ prancūzo dziudo veiksmo Eurolygoje: „Jo vieta kalėjime“

Eurolygos rungtynės Madride ketvirtadienį baigėsi masinėmis žaidėjų muštynėmis, o jų epicentre pasižymėjo „Real“ puolėjas Guerschonas Yabusele, per save pervertęs Belgrado „Partizan“ gynėją Dante Exumą.

Beprotiškos grumtynės įvyko likus žaisti 1 min. ir 40 sekundžių, kai „Partizan“ užtikrintai artėjo prie antrosios pergalės Eurolygos ketvirtfinalyje prieš poros favoritu laikytą „Real“.

Prastas mačas ir serijos iki trijų pergalių rezultatas 0-2 skaudino Madrido krepšininkus, tarp kurių Sergio Lulllas pasidavė emocijoms ir kietai prasižengė prieš „Partizan“ lyderį Keviną Punterį.

Amerikietis šoko aiškintis su ispanu, o tada konfliktas įsiliepsnojo.

Grumtynėse aikštės viduryje ypač krito į akis įsiaudrinęs Guerschonas Yabusele. Galingo sudėjimo „Real“ prancūzas iš nugaros atakavo „Partizan“ atstovaujantį Australijos krepšininką Dante Exumą.

Iškėlęs į orą, G.Yabusele tėškė varžovą ant grindų mišrių kovos menų veiksmu.

Rungtynės buvo nutrauktos, teisėjams įvertinus, kad dėl nuobaudų nebebūtų kam tęsti rungtynių – buvo diskvalifikuotas net 21 žaidėjas.

Pergalė 95:80 įskaityta „Partizan“, o Eurolyga žada penktadienį paskelbti konkrečias bausmes.

Akivaizdu, kad viena didesnių turėtų laukti G.Yabusele, kuris, anot „Partizan“ gydytojo, sužalojo D.Exumą.

„Plyšo piršto sausgyslė. Tai – rimta trauma. Turėsime susiūti Belgrade ir padaryti išsamesnius tyrimus“, – gydytoją Jakovljevičių citavo „Telegraf“.

„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės.
„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės.

„Niekada nemačiau nieko panašaus savo gyvenime. Buvo siaubinga. Tai, kaip Yabusele jį pagavo, buvo dziudo veiksmas, už tai turėtų būti sodinama į kalėjimą arba skirtas suspendavimas visam gyvenimui. Jis galėjo sužaloti stuburą arba galvą ir taip pabaigti karjerą (D.Exumo)“, – pridūrė jis „Mozzart“.

Griežtesnė bausmė gresia ir „Partizan“ prancūzui Mathiasui Lessortui, kuris kitoje konflikto pusėje smogė Džananui Musai – „Real“ bosnis krito ant grindų.

„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės. Džananas Musa patyrė smūgį.
„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės. Džananas Musa patyrė smūgį.

Bet Dž.Musa greitai pakilo, o D.Exumui buvo sunkiau – serbai praneša ir apie jo sužeistą lūpą, jis paliko areną su ramentais.

Ketvirtadienį D.Exumas pelnė 19 taškų per 28 min., o dabar yra abejonių, ar Australijos krepšininkas galės žaisti per trečiąsias serijos rungtynes, kurios antradienį vyks Belgrade.

Po incidento „Real“ veteranas Rudy Fernandezas bandė pasikalbėti su D.Exumu. Paskui ispanas dalyvavo spaudos konferencijoje.

„Atsiprašau visų krepšinio sirgalių. Įvyko tai, ko niekas neturėjo matyti. Kartais nutinka didelių klaidų, o šįkart buvo viena iš jų“, – sakė R.Fernandezas.

„Real“ treneris Chusas Mateo atsiprašė ir už žaidimą.

„Nors atkrintamosios dar nesibaigė ir liko rungtynių, norėčiau atsiprašyti sirgalių ir ypač savo komandos ir žaidėjų, nes manau, kad esu labiausiai atsakingas už tai, kad negalėjau įtikinti, ką reiškia antrosios ketvirtfinalio rungtynės. Mūsų pradžia nulėmė rungtynes. Manau, kad pradėjome pernelyg lengvabūdiškai“, – sakė Ch.Mateo.

Jis taip sakė apie konfliktą: „Akivaizdu, kad nusivylimas privedė prie to, kad praradome savitvardą. Tai sportas, o mes nenorime, kad tokie dalykai nutiktų.

Manau, kad, esant tokiam nusivylimui, niekas negali išlikti ramus. Mums niekas neveikė. Manau, dėl to ir buvo tokia reakcija.

Reikia nusiraminti. Galiausiai žaidėjai galėjo pasikalbėti vienas su kitu, kiek mačiau, viskas aprimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas