Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22

Pas stringančius Eurolygos favoritus išvykęs Šaras: „Viskas su jais bus gerai“

Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ pralaimėjo pastarajame Eurolygos ture ir prarado lyderės poziciją, kurią laikė dar nuo lapkričio 6 dienos. Atsitiesti bus nelengva, nes katalonų laukia išvyka pas vienus iš turnyro favoritų Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus. Tiesa, jie šį sezoną kol kas neprimena tos visą griaunančios jėgos, kokia buvo pernai.

Ketvirtą kartą per 15 mačų pralaimėjusi „Barca“ užleido turnyrinės lentelės viršūnę Maskvos CSKA ekipai, kuri laimėjo jau 10 kartų iš eilės.

Bet katalonų situacija – nepalyginamai geresnė už „Anadolu Efes“. Pandemijos nutrauktame 2019–2020 m. sezone užtikrintai pirmavę turkai per pirmus 15 sezono mačų laimėjo vos septynis kartus ir rikiuojasi 10-oje pozicijoje.

„Manau, kad su „Efes“ viskas bus gerai, – prieš išvyką į Stambulą kalbėjo Š.Jasikevičius. – Šiame turnyre kartais tiesiog nepavyksta laimėti. Vis dėlto manau, kad jie turi finalo ketverto lygio komandą. Jie pralaimėjo kelias atkaklias rungtynes, bet turime prisiminti, kad pernai iki sezono sustabdymo jie buvo geriausia Eurolygos komanda.

Šiemet jie turi tuos pačius žaidėjus, rungtniauja ta pačia sistema, turi tą patį trenerį. Jie žaidžia iš atminties, puikiai dera žaisdami kartu. Kaip ir sakiau, man „Anadolu Efes“ – vieni iš Eurolygos favoritų.“

Man „Anadolu Efes“ – vieni iš Eurolygos favoritų.

Trilerį prieš Tel Avivo „Maccabi“ (67:68) praėjusį penktadienį pralaimėjusios „Barcos“ strategas prieš kelionę į Turkiją pabrėžė ir pagrindinius rungtynių akcentus.

„Turime žaisti kietai, gerai gintis ir išmušti juos iš komforto zonos. Jie puikiai pažįsta vienas kitą, o savo puolimu gali „nulaužti“ rungtynes per kelias akimirkas. Turime taip pat kietai žaisti ir puolime, greitai priimti sprendimus, žaisti savąjį krepšinį ir pagerinti kovą dėl kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje, nes šiuo aspektu nežaidžiame gerai“, – tikino Šaras.

Kaunietis antradienį vyksiančiose rungtynėse netiesioginėje dvikovoje varžysis su „Anadolu Efes“ strategu Erginu Atamanu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ergin Ataman
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ergin Ataman

Emocionalusis turkas taip pat atidavė duoklę būsimiems varžovams, negailėdamas jiems liaupsių.

„Barcelona“ yra viena geriausių komandų Eurolygoje. Turime sustabdyti jų lyderių Nikolos Mirotičiaus ir Cory Higginso duetą bei Nicko Calatheso rezultatyvius perdavimus. Turėsime kliautis greitu žaidimu, – kalbėjo turkas. – Pozicija turnyrinėje lentelėje mūsų netenkina. Pastaruoju metu pralaimėjome ketverias rungtynes. Turime kiekviename mače imti žaisti lyg tai būtų atkrintamosios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas