Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 24

Paskutinių sekundžių gudrybė: nušvilptas graikas bandė sujaukti „Žalgiriui“ galvas

Likus 5,7 sekundėms Šarūnas Jasikevičius sušaukė minutės pertraukėlę. „Žalgiris“ atsiliko nuo „Chimki“ 81:84. Žalgiriečių treneris bandė nubraižyti derinį, kuris būtų išgelbėjęs komandą dar vienoje paskutinių sekundžių dramoje. Po pasitarimo „Žalgirio“ žaidėjai jau sustojo ant parketo, kai Giorgos Bartzokas staiga netikėtai paprašė dar vienos minutės pertraukėlės. Sugniaužę kvapą laukę lemiamo išpuolio, „Žalgirio“ arenos žiūrovai supyko – nušvilpė strategą.
Georgios Bartzokas
Georgios Bartzokas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Po dar vienos, antrosios minutės pertraukėlės, „Žalgiris“ vis tiek tobulai išpildė derinį.

Leo Westermannas pakabino netikėtą balioną virš visos „Chimki“ gynybos. Aaronas White'as sugavo kamuolį, o arčiau perimetro atšokęs Brandonas Daviesas pastatė betoninę užtvarą Tony Crockeriui.

Artūras Milaknis iš puikios padėties paleido tritaškį, bet šis buvo per trumpas. Brandonas Daviesas pataisė metimą ir įdūrė 23-ąjį tašką po 13 atkovoto kamuolio, tačiau to buvo negana.

VIDEO: „Žalgiris“ vėl krito namuose: skaudūs varžovų tritaškiai ir nepataikytas dar vienas lemiamas metimas

„Tai buvo gudrybė. Norėjau priversti juos šiek tiek labiau pergalvoti paskutinę ataką. Kai komanda atsilieka, ji nori iškart viską sutvarkyti. Norėjau šiek tiek juos pristabdyti ir priversti juos viską pergalvoti. Tokia buvo mano idėja“, – spaudos konferencijoje į 24sek klausimą apie minutės pertraukėlę atsakė G.Bartzokas.

„Žalgiris“, beje, ir antruoju bandymu nekeitė savo plano – žaidėjų išsidėstymas buvo identiškas.

„Įdomios rungtynės. Labai intensyvios. Abi komandos labai stengėsi laimėti ir parodė gerą krepšinio lygį, – apie savo auklėtinių pergalę kalbėjo G.Bartzokas. – Po pertraukos kontroliavome žaidimą. Sugebėjome laimėti ir mums tai buvo labai svarbu.“

Du kėlinius iniciatyva priklausė „Žalgiriui“, tačiau trečiajame kėlinyje „Chimki“ perėmė rungtynių kontrolę.

„Kaip? Sustabdėme jų kūrybiškumą savo gynyba. Jie atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o mes 21, – akcentavo 53-ejų graikas. – Galėjome laimėti lengviau, bet baisi klaida ir Milaknio tritaškis leido laikyti rezultatą arti. Suteikėme jiems šansą išlyginti žaidimą.

Tačiau paskutinis metimas skriejo pro šalį ir laimėjome. Tai buvo dar vienos sunkios rungtynės. Jau turėjome tokias sunkias rungtynes su „Anadolu Efes“ bei Milanu. Jas pralaimėjome, bet dabar atėjo mūsų metas laimėti.“

VIDEO: Šaras po dar vienos dramos buvo atviras, bet pozityvus

G.Bartzokas taip pat išskyrė labai efektyvų Aleksejaus Švedo žaidimą.

Svarbiausia, kad „Chimki“ gynėjas ne tik pasiekė savo vidurkį ir pelnė 25 taškus. Dar labiau strategą nudžiugino ruso vadovavimas komandai – 29-erių krepšininkas atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir pakartojo asmeninį sezono rekordą Eurolygoje.

„Toks jo vadovavimas komandai buvo labai svarbus faktorius, – neslėpė G.Bartzokas. – Jam buvo sutelktas didžiulis žalgiriečių gynybos dėmesys. Bet Aleksejus turi puikų aikštės matymą ir gali sėkmingai skirstyti kamuolį.

Daug žaidėme vienas prieš vieną, o kai varžovai bandė dvigubinti gynybą, Aleksejus gavo progų kurti kitiems.

Jis puikus talentas. Ir jis tikras lyderis. Ne tik taškų rinkėjas, bet ir žaidėjas su neįtikėtinu aikštės matymu.“

VIDEO: B.Daviesas po monstriško pasirodymo išskyrė esminę problemą

„Chimki“ tai buvo antroji pergalė iš eilės. Su 3 laimėjimais Rusijos klubas Eurolygos turnyro lentelėje pavijo Kauno „Žalgirį“.

Su Vitorijos „Baskonia“ šios trys komandos dalijasi 10-12 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai