Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

Paslapčių palikęs R.Kurtinaitis nusiteikęs rimtai: „Tai – finalo vertos rungtynės“

Rimas Kurtinaitis pirmadienį nustebino žurnalistus Vilniaus oro uoste, kur nusileido Maskvos srities „Chimki“ komanda. Treneris nežengė pro duris su savo auklėtiniais, nes diena anksčiau tyliai grįžo į Lietuvą, kad galėtų ilgiau pabūti su šeima. Dar vieną siurprizą 59-rių kaunietis ruošia ir antradienio rungtynėse prieš „Žalgirį“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

Turtingoji „Chimki“ yra tiesioginė konkurentė žaliai baltiems kovoje dėl vietos Eurolygos aštuntuke. Pamaskvės klubas turi 12 pergalių ir 14 nesėkmių bei žengia 7-oje vietoje, „Žalgirio“ sąskaitoje – vienu laimėjimu mažiau. Kauniečiai rikiuojasi 10-ti.

Nors R.Kurtinaitis išgyveno atkarpą, kai pralaimėjo 7 kartus per 8 rungtynes, dabar į Kauną „Chimki“ atplaukė ant trijų pergalių iš eilės bangos.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes gruodžio 20-ąją „Chimki“ laimėjo 83:74. Tada Aleksejus Švedas supurtė 25 taškus, bet labiau nustebino tiek pat sušveitęs Stefanas Jovičius, realizavęs 5 tolimus metimus iš 6.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

Tiesa, „Žalgirio“ rūbinėje nuotaikos tada buvo visai kitokios. Pralaimėjimas „Chimki“ ekipai buvo jau devintas iš eilės Šaro vyrams ir paskutinis toje juodoje serijoje.

Dabar „Žalgiris“ Rusijos galiūną pasitinka su 5-kių pergalių per 6 rungtynes serija.

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

– Treneri, panašu, kad tą blogą seriją palikote už nugarų. Kas pasikeitė? – žurnalistai paklausė „Chimki“ trenerio.

– Visų pirma, geros naujienos mūsų komandai, nes ne tiek daug turėjom laiko, kai galim žaisti visi. Vieną kartą buvo, kai iš aštuonių užsieniečių, penki buvo traumuoti ir buvo labai sunkus momentas. Dabar praktiškai visi esame sveiki.

Neturime Monios, kuriam skauda Achilą, palikome Maskvoje. Komanda yra beveik pilnos sudėties. Na, aišku, neturime vieno pagrindinio kovotojo dėl kamuolių – Jeremy Evanso, bet šiuo metu esame beveik pilnos sudėties ir tai pasimatė rezultatuose, treniruojamės jau kelias savaites kartu, žaidimas ženkliai pagerėjo. Taip bus ne visada, daug kas priklauso ir nuo priešininkų.

Daug žinome apie „Žalgirį“. Kaip ir jūs. Namuose žaidžia su dviguba energija, išvykose irgi žaidžia gerai. Šis mačas yra praktiškai finalo svarbos, nes kovojame dėl vietos aštuntuke, o pergalės atveju laimėjusi komanda turės gerus šansus.

Šis mačas yra praktiškai finalo svarbos, nes kovojame dėl vietos aštuntuke, o pergalės atveju laimėjusi komanda turės gerus šansus

– Šią savaitę žaisite su dviem tiesioginiais oponentais – „Žalgiriu“ ir „Fenerbahče“. Ar daug sekate turnyro lentelę?

– Sekame pastoviai. Žinome, kas su kuo žaidžia, žinome svarbą rungtynių. Ne visada gal tai žaidėjams sakome, kad papildomai neapkrautume, bet daugmaž visi žinome situaciją. Treneriai esame viską apsiskaičiavę, čia ne naujiena. Džiugu žaisti tokioje Eurolygoje, kur kiekvienerios rungtynės yra labai svarbios.

VIDEO: Rimas Kurtinaitis prieš kovą su „Žalgiriu“: „Tai bus finalo vertės rungtynės“

– Pastaruoju metu pagerėjo jūsų skaičiai gynyboje, ar daugiau ties tuo dirbate?

– Taip, daug dirbame tuo klausimu, bet, aišku, yra kelios filosofijos. Viena – tobulinti tą, ką darai gerai, kita – tobulinti tą, ką darai blogai. Mes gal daugiau dėmesio skyrėm gynybai, bet gynybine komanda mes netapsime. Neblogai puolame, gal smagiausiai puolame visoje Eurolygoje.

Nežinau, gal statistiškai taip neatrodo, bet kartais tenka paskaityti. To keisti nežadame. Pagerėjo ir kova dėl kamuolių, kas yra labai smagu, taip pat gynyba vienas prieš vieną.

Viena – tobulinti tą, ką darai gerai, kita – tobulinti tą, ką darai blogai

– „Žalgiris“ nuo paskutinių tarpusavio rungtynių pasikeitė. Kas kitokio jų žaidime?

– Jei pamenat mūsų interviu Mytisčiose, tada sakiau, kad „Žalgiris“ žaidė gerai. Taip, trūko kažko, bet pralaiminėjo ne daug taškų, pati sistema buvo gera.

Skeptikų buvo daug, teko skaityti Lietuvos spaudą, atsiliepimus.

Dabar viskas yra gerai, aišku, jie gal kiek pakeitė stilių. Anksčiau koncentravosi gynybai, bet įsigijo KC Riversą. Aišku, trūksta Grigonio, kuris yra vienas iš vedlių, bet pakeitė stilių, daug įmeta, taip pat kietai, gerai ginasi ir žaidžia laisvesnį krepšinį. Puikūs rezultatai ir labai sudėtinga komanda.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš rungtynes?

– Nelabai noriu sakyti. Jie turi savo planą, mes – savo. Pamatysime per rungtynes.

Nelabai noriu sakyti. Jie turi savo planą, mes – savo

– Kokia yra Timofejaus Mozgovo situacija?

– Reikalai gerėja, bet nėra tiek geri, kad galėtų žaisti. Nežinau, kiek tai užtruks, yra gydytojai. Progresas yra labai didelis, būtų mums didelė pagalba, jei galėtų žaisti. Dabar treniruojasi su antra komanda, jau kažkiek ir žaidė. Gal po kokių 2-3 savaičių pamatysime.

– Šią savaitę turėsite viena diena daugiau poilsio prieš antrąsias rungtynes, praėjusį kartą taip buvo „Žalgiriui“. Kiek tai lemia šioje Eurolygoje?

– Lemia labai daug vien dėl to, kad labai reikalinga kartais ne tik meistriškumas, bet ir energija. Jei neturi laiko išsimiegoti ir pailsėti, sunku kažką pasiekti net ir su kažkokiom strategijom. Viena diena gal nieko nelemtų, jei būtų 6 ar 7 dienos, bet, jei yra 1 arba 2, tai labai džiaugiuosi, kad mums iškrito būtent ta laisva diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas