Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 17

Pau Gasolio sprendimo laukianti „Barca“ nusitaikė į ilgametį „Real“ žaidėją

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ jau rytoj pradės pasiruošimą naujajam sezonui. Jame dalyvaus devyni pagrindinės sudėties žaidėjai, o tarp jų nebus praėjusį sezoną komandoje užbaigusio Pau Gasolio. Bet 41-erių veterano sugrįžimas į Katalonijos grando gretas dar neatmetamas.
Pau Gasolis ir Gabrielis Deckas
Pau Gasolis ir Gabrielis Deckas / Scanpix ir Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pierre'as Oriola, Nikola Mirotičius, Sergi Martinezas, Nickas Calathesas, Brandonas Daviesas, Kyle'as Kuričius, Rolandas Šmitas, Sertacas Sanli ir Rokas Jokubaitis – šie žaidėjai jau trečiadienį klausys Šaro nurodymų „Barca“ treniruotėse.

Dar trys krepšininkai – Nicolas Laprovittola, Alexas Abrinesas ir Cory Higginsas – prie ekipos prisijungs kiek vėliau. Bet šis dvyliktukas dar gali pasipildyti vienu ar net keliais garsiais vardais.

„Marca“ teigimu, katalonų ekipa šiuo metu laukia P.Gasolio atsakymo dėl karjeros tęsinio.

41-erių žaidėjas į Barseloną sugrįžo šių metų kovą ir užbaigė sezoną Eurolygoje ir Ispanijos lygoje, o prieš kelias savaites sužaidė paskutinį turnyrą atstovaudamas Ispanijos rinktinei, su kuria iškrito Tokijo olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Ispanijos žiniasklaidos teigimu, jei tik Pau apsispręs tęsti karjerą, „Barca“ durys jam bus atviros.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis

Katalonijos sostinėje veteranas galėtų užimti trečio vidurio puolėjo rolę už B.Davieso ir komandos naujoko S.Sanli.

P.Gasolis Eurolygoje praėjusiame sezone spėjo sužaisti septynerias rungtynes, kuriose veteranas pelnė po 4,6 taško ir sugriebė po 2,4 kamuolio.

Tačiau P.Gasolis nėra vienintelis žaidėjas, kuris gali papildyti „Barcelona“ jau prasidėjus pasiruošimui prieš naują sezoną.

„Marca“ teigimu, Šaro komanda akylai stebi Gabrielio Decko situaciją ir yra pasiruošusi siūlyti šiam puolėjui sutartį, jei jo atsisakytų „Oklahoma City Thunder“ klubas.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Gabrielis Deckas
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Gabrielis Deckas

26-erių argentinietis į kitą Atlanto pusę išvyko šių metų pavasarį, kai paliko Madrido „Real“ klubą.

Su „Thunder“ jis pasirašė trejų metų 11 mln. JAV dolerių vertės sutartį, bet Oklahomos klubas pasiliko teisę ją nutraukti iki rugsėjo. Manoma, kad NBA klubas tą ir padarys, taip paversdamas G.Decką laisvuoju agentu.

203 cm ūgio puolėjas NBA pirmenybėse spėjo sužaisti 10 mačų, kuriuose jo vidurkiai siekė 8,4 taško ir 4 atkovotus kamuolius. Eurolygoje 2020-2021 m. sezone G.Deckas rinko po 8,8 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio.

Jei pavyktų prisivilioti argentinietį, tai būtų jau antras „Barca“ šios vasaros pirkinys, dar ką tik žaidęs amžinų priešų „Real“ gretose – katalonai pasirašė sutartį ir su kitu argentiniečiu N.Laprovittola, kuris Madride rungtyniavo 2019-2021 m. laikotarpiu. G.Deckas „Real“ klube žaidė tris sezonus – 2018-2021 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas