Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Per pertraukėlę toną pakėlęs M.Schilleris nesigailėjo dėl lemtingų keitimų

Dar vieną slogų pralaimėjimą nurijęs Martinas Schilleris nesigailėjo dėl savo pasirinkimų lemtingomis rungtynių minutėmis. „Žalgirio“ vyr. treneris išskyrė iki pergalės prieš Tel Avivo „Maccabi“ pritrūkusias detales. Tačiau tarp jų nebuvo dviejų „Žalgirio“ puolimo lyderių.

„Du kartus! Tas senukas pelno keturis taškus ir su pražanga. Nagi, vyručiai! Nagi!“ – nepatenkintas Martinas Schilleris šaukė ant auklėtinių pirmojo kėlinio pabaigoje.

Bet 13 taškų persvarą vėjais paleidęs „Žalgiris“ pakeliui pametė ir pergalingą ritmą.

Nors didžiąją rungtynių dalį buvo priekyje – 37 minutę žalgiriečiai dar pirmavo 79:72, „Žalgiris“ lemiamu metu krito ant kelių 81:88.

VIDEO: Pikta M.Schillerio pauzė: apšaukė žalgiriečius dėl Kaune siautėjusio „senuko“

„Esu patenkintas kovingumo lygiu, kurį parodėme aikštėje. Tai buvo vienos geresnių mūsų rungtynių per tris pastarąsias savaites, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris. – Deja, to neužteko pergalei. Susidūrėme su skirtingais iššūkiais.

Mes antrą kartą juos sutikome be Othello Hunterio, todėl Draganas Benderis žaidė penktu numeriu. O jis yra labai įdomus puolimo ginklas „Maccabi“. Manau, Benderis kaip centras yra geresnis nei puolėjas.

Į septynių taškų pralaimėjimą susideda daug smulkmenų. Turime būti geresni, jei norime laimėti tokias rungtynes. Kalbu apie koncentraciją, reikalingos pražangos padarymą, nesuteikiant +1 galimybės, paimant atkovotą kamuolį po krepšiu. Tai labai svarbu. Konceptualiai mes patenkinti šiomis rungtynėmis. Bet trūko detalių.“

VIDEO: Kai rekordai nesaldūs: N.Hayeso karjeros vakaras

Lemiamu metu M.Schilleris priėmė porą diskutuotinų sprendimų.

Likus žaisti 2,5 minutės ant suolo sėdo Marius Grigonis. „Žalgirį“ sezono metu už ausų ne kartą ištraukęs vedlys pusantros minutės stebėjo, kaip du netaiklius metimus atliko Rokas Jokubaitis, sykį prašovė Paulius Jankūnas.

Tą atkarpėlę „Žalgiris“ pralaimėjo 2:7 ir užleido „Maccabi“ į priekį 81:84. Sugrįžęs ant parketo likus 57 sek., M.Grigonis komandos nebeišgelbėjo.

Žalgirietis visiškai sutiko su tokiu sprendimu ir pridūrė, kad dar anksčiau būtų išėmęs save iš žaidimo.

„Pirmiausia, tai yra tai, kodėl jį gerbiu, – už lietuvio saviplaką, M.Grigonį pagyrė M.Schilleris. – Jis kovotojas ir nori laimėti. Tik kartais dalykai nesiklosto taip, kaip nori. Jis mus tempė visą šį sezoną. Kartais būna rungtynių, kai gale nejauti mačo. Bet tose situacijose jis vėl bus geras. Aš gerbiu jo savikritiškumą. Bet kur dingo jo ritmas, man būtų neteisinga komentuoti.“

Kitas įdomus keitimas buvo padarytas likus žaisti 6 min. 4 sek. Šešis kamuolius puolime per 21 minutę po „Maccabi“ krepšiu nučiupęs Joffrey Lauvergne'as atsisėdo ant suolo, o „Žalgiris“ dar pirmavo 76:70.

Žalgiriečių centras nusvilo nuo dviejų savo oponento Dragano Benderio tritaškių. Tačiau tuo metu ant suolo buvo pasodintas ir tritaškėmis salvėmis pabaigoje prabilęs kroatas.

Įdomu, kad net kai „Maccabi“ pradėjo šturmą, prancūzas ant parketo taip ir nebesugrįžo. M.Schilleris užbaigė susitikimą su Augustine'u Rubitu.

Paklaustas, ar neturėjo minčių sugrąžinti J.Lauvergne'o į rungtynes, M.Schilleris nedaugžodžiavo ir nukirto: „Ne, antraip būčiau taip ir padaręs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas