Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per vieną pergalę nuo istorijos atsidūręs M.Grigonis: „Labai vertinu šį šansą“

Marius Grigonis jau šįvakar gali tapti vos septintuoju lietuviu krepšininku, laimėjusiu Eurolygą su užsienio klubu. „Labai vertinu šitą šansą, nes žinau, kad daug kam netenka čia žaisti ir daug kas norėtų bent jau turėti galimybę žaisti, apie laimėjimą jau net nekalbu“, – finalo išvakarėse sakė Atėnų „Panathinaikos“ snaiperis.

Šarūnas Jasikevičius (keturis kartus), Ramūnas Šiškauskas (dukart), Martynas Gecevičius (dukart), Arvydas Sabonis, Robertas Javtokas ir Jonas Mačiulis – tik šie žaidėjai yra laimėję Eurolygą atstovaudami užsienio klubams.

Dabar šansą turi ir Marius Grigonis, kurio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ iškopė į Eurolygos finalą, o jame sekmadienio vakarą mes iššūkį titulą ginančiam Madrido „Real“.

„Vakar pasidžiaugėm, nuėjom miegoti, atsikėlėm ir nauja diena. Aišku, smagu, – apie pernelyg nepasikeitusią rutiną po laimėto pusfinalio sakė M.Grigonis. – Gali nueiti į apačią viešbutyje ir žinai, kad dar laukia vienos rungtynės, o ne žaidimas dėl trečios vietos. Tas labai smagu. Bet emocijos jau praėjo. Smagu, kad praėjo, bet dar liko darbo.“

Šarūnas Jasikevičius per savo pirmąjį finalo ketvertą 2003 metais sunkiai tvarkėsi su emocijomis ir negalėjo užmigti, o šeštadienį paklaustas, ką patartų M.Grigoniui, juokais pasiūlė šiam „miego tablečių“.

Bet 30-metis „Panathinaikos“ lietuvis ramus – jam to neprireiks.

„Aš tokiais dalykais neužsiimu. Nemėgstu nei miego tablečių, nei ko, nes tada kaip tik blogiau miegi. Stengiuosi daugiau dirbti su savimi, su savo galva. Aišku, po rungtynių dėl adrenalino visada sunku užmigti, bet ne pirmus metus žaidžiu krepšinį, tai žinau“, – sakė M.Grigonis.

„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ krepšininkų džiaugsmas
„Scanpix“ nuotr./„Panathinaikos“ krepšininkų džiaugsmas

Paklaustas, kiek daug jam reiškia šis šansas laimėti Eurolygą, kaunietis atsivėrė.

„Labai vertinu šitą šansą, nes žinau, kad daug kam netenka čia žaisti ir daug kas norėtų bent jau turėti galimybę žaisti, apie laimėjimą jau net nekalbu. Tikrai man labai svarbu. Nėra, kad viskas natūraliai. Žinau, kiek daug reikėjo praeiti, kiek reikėjo praeiti ir klubui, kiek turėjome problemų praėjusiais metais. Galiu tik dėkoti dievui, kad jis turėjo man planą ir ruošė rytojaus rungtynėms“, – sakė lietuvis.

Galiu tik dėkoti dievui, kad jis turėjo man planą ir ruošė rytojaus rungtynėms.

Finale jam ir komandai teks grumtis prieš nesustabdomai šį sezoną atrodantį „Real“.

„Karaliai“ užtikrintai laimėjo reguliarųjį sezoną, „sausai“ įveikė Vitorijos „Baskonia“ ketvirtfinalio serijoje ir pakankamai įtikinamai laimėjo pusfinalį.

Ar Chuso Mateo auklėtiniai turi silpnų vietų, per kurias galėtų atakuoti M.Grigonis ir PAO?

Vida Press nuotr./Chusas Mateo
Vida Press nuotr./Chusas Mateo

„Turi, vis tiek pralaimėjo vienas kitas rungtynes. Visos komandos turi silpnų vietų. Madridas yra Madridas – kaip ir futbole, jie turi tendenciją laimėti viską, bet vienos rungtynės, tai visko gali būti“, – teigė lietuvis.

„Real“ ir PAO grumtynės dėl titulo prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas