Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 09

Pergalę išsivežęs „Monaco“ treneris išgyrė K.Maksvytį: „Jis – labai geras“

Nors Kauno „Žalgirio“ ir „Monaco“ biudžetus skiria keliolika milijonų eurų, šių komandų akistatos niekada nepašykšti intrigos. Taip nutiko ir penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje, kai turtingi svečiai iš Monako Kunigaikštystės nugvelbė pergalę 4 taškų skirtumu, o po jos negailėjo pagyrų Lietuvos čempionams.
Saša Obradovičius
Saša Obradovičius / Scanpix Baltics nuotr.

9, 1, 2, 9, 4 – tokiais skirtumais Eurolygoje baigiasi „Monaco“ ir „Žalgirio“ akistatos.

Monakiečiai penktadienio vakarą prieš kauniečius laimėjo trečią sykį iš penkių bandymų, bet ir vėl turėjo pavargti.

Nukraujavęs „Žalgiris“ surengė galingą spurtą 16:3 trečiajame kėlinyje ir buvo išsiveržęs į priekį 5 taškais, bet daugiau kokybės pademonstravęs ir Mike'o Jameso tempiamas Prancūzijos čempionų klubas galiausiai išplėšė pergalę 83:79.

„Tai buvo sunkios rungtynės abiem komandoms, nes abi prieš tai patyrė skaudžius pralaimėjimus – mes per pratęsimą Belgrade, o „Žalgiris“ Berlyne, – po mačo kalbėjo „Monaco“ trečią sezoną vadovaujantis vyr. treneris Saša Obradovičius. – Žinojome, kad šioje atmosferoje bus sudėtinga žaisti. Žinoma, dėl jų situacijos su traumomis ir mažesnės rotacijos mūsų šansai buvo geresni.“

54-erių iš Belgrado kilęs specialistas po rungtynių net neklaustas ėmė girti „Žalgirio“ vairininką Kazį Maksvytį, kuris pastaruoju metu sėdi ant karštos kėdės svarstant, ar Kauno klubas nesiryš atleisti darbėniškio.

„Žinojau, kad „Žalgirio“ treneris yra tikrai geras. Jis turi aiškias idėjas, kur atakuoti. Jau ir praėjusiais metais jis atliko nuostabų darbą sustatydamas žaidėjus į tinkamas pozicijas. Žinoma, šiandien jiems trūko kai kurių žaidėjų, jie prametė kelis metimus. Galbūt jiems pritrūko kokybės, kad mus įveiktų. Tačiau labai gerbiu „Žalgirio“ trenerį“, – liaupses dalino S.Obradovičius.

„Mums tai sudėtinga pergalė, bet tikiu, kad „Žalgiris“ ateityje bus sudėtingas varžovas bet kuriam oponentui, – pridūrė serbas. – Šis gruodis mums yra labai svarbus, nes vėl praradome svarbų žaidėją Jordaną Loydą. Tačiau esu laimingas, nes sugebėjome laimėti nepaisant kai kurių klaidų ir pabaigoje pramestų baudų metimų. Pergalė yra pergalė.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

Laimėti „Monaco“ pavyko net ir be Donato Motiejūno indėlio – lietuvis per 15 minučių nepelnė taškų prametęs visus šešis metimus bei surinkęs -5 naudingumo balus – mažiausiai per karjerą Eurolygoje.

Vis dėlto Monake lietuvis svarbus ne tik dėl taškų ar naudingumo balų, po mačo pabrėžė S.Obradovičius.

„D-Mo yra ne tik krepšininkas, bet ir žmogus, jungiantis kitus žaidėjus. Pirmiausia, jis turi puikias charakterio savybes, kuriomis gali vesti komandą į priekį. Jis yra profesionalumo pavyzdys ir visi, įskaitant ir mane, juo pasitiki. Per šį laiką sukūrėme tarpusavio ryšį, kuris dabar ne tik kaip tarp žaidėjo ir trenerio, bet ir kur kas daugiau. Aš galiu jaustis saugiai turėdamas tokį žmogų rūbinėje ir aikštėje“, – kalbėjo „Monaco“ treneris.

Jis yra profesionalumo pavyzdys ir visi, įskaitant ir mane, juo pasitiki.

Didelių skaičių svečiai negavo ir iš savo ryškiausios žvaigždės – keturiskart NBA „All-Star“ rungtynių dalyvio Kembos Walkerio, kuris tapo skambiausiu pirkiniu Eurolygoje vasarą.

Kaune jis per 7 minutes taškų nepelnė ir surinko 2 naudingumo balus, o visą šį sezoną yra kitų „Monaco“ gynėjų šešėlyje, žaisdamas po 10 minučių ir rinkdamas po 3,2 taško per mačą.

Kaip į tokį savo vaidmenį reaguoja pats Kemba?

„Jis pats pozityviausias žmogus, kurį galėtume turėti savo komandoje, – pabrėžė S.Obradovičius. – Jis turėjo sunkumų po rungtynių su „Olympiakos“, nesitreniravo dėl ištinusio kelio, bet mes juo rūpinamės, o jis yra nuostabus, labai pozityvus ir svarbus mūsų rūbinėje. Mums garbė turėti tokią žvaigždę, kuri elgiasi normaliai.

Scanpix Baltics nuotr./Kemba Walkeris
Scanpix Baltics nuotr./Kemba Walkeris

Jis žinojo, kokį vaidmenį gaus, o mes žinojome apie jo problemas. Bet jis niekada nesiskundžia ir išlieka pozityvus.“

Dar vienas iš NBA atvykęs gynėjas penktadienį vilkėjo „Žalgirio“ marškinėlius. Pirmą kartą Kauno publikai pasirodė Edmondas Sumneris per 16 minučių pelnė 9 taškus ir svariai prisidėjęs prie savo komandos spurto po ilgosios pertraukos.

Vis dėlto 15min paklaustas, kokį E.Sumnerio potencialą mato Eurolygoje, S.Obradovičius į spėliones nesileido.

„Kol kas sunku spręsti. Galime matyti, jog iš NBA atvykstantys žaidėjai susiduria su sunkumais bandydami pritapti prie kitokio stiliaus krepšinio. Dar anksti spręsti apie Sumnerio potencialą. Pavyzdžiui, „Partizan“ žaidėjas PJ Dozieras tik dabar pradeda žaisti gerą krepšinį“, – aiškino serbas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

Jo komanda su 8 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais Eurolygoje dalinasi 4-5 vietas. „Žalgiris“ turi atvirkštinį balansą (5-8) ir yra keturioliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas