Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 02

Pergalę Kaune komentavęs D.Radonjičius pranešė gerų naujienų dėl M.Grigonio

Dejanas Radonjičius yra įsiminęs Kauno „Žalgiriui“ dėl 2019 metų frazės, bet penktadienio vakarą Atėnų „Panathinaikos“ treneriui visa tai nerūpėjo. Jo treniruojama Graikijos komanda pateikė nemalonią staigmeną 15 tūkst. sirgalių, kurie pirmą kartą šį sezoną išvydo savo mylimos ekipos pralaimėjimą namie Eurolygos varžybose.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Radonjičius yra surengęs ir labiau įsimintinų spaudos konferencijų Kaune.

Nors 52 metų juodkalnietis nešneka itin daug (galbūt ir dėl netobulos anglų kalbos), 2019 metais jo frazė Kaune ilgam įstrigo „Žalgirio“ sirgaliams. Tada Miuncheno „Bayern“ treniravęs D.Radonjičius, paklaustas apie Kauno komandai likusias mažas galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas, suabejojo, jog tai įmanoma. Tuomet šešiomis pergalėmis reguliarų sezoną baigęs „Žalgiris“ stebuklingai įšoko į ketvirtfinalį ir paskui su pasimėgavimu prisiminė, paneigęs varžovo trenerio abejones.

Didžiąją karjeros dalį Belgrado „Crvena zvezda“ treniravęs D.Radonjičius būtent iš šios komandos perėjo į „Panathinaikos“ praėjusią vasarą.

Nors sezono pradžia nėra paprasta per klubo istoriją 6 Eurolygos čempionų titulus iškovojusiai Atėnų komandai, svečiai iš Graikijos galingai startavo daugiau nei 15 tūkst. sirgalių Kaune akivaizdoje.

„Panathinaikos“ tarsi atėmė gyvybę (34:16) iš sustingusių šeimininkų, laikytų rungtynių favoritais.

Dwayne'as Baconas, spalį atvykęs į Graikiją po bandymo įsitvirtinti „Los Angeles Lakers“ , rinko taškus lyg LeBronas Jamesas.

„Panathinaikos“ pranoko šeimininkus ne tik pataikymu, bet ir kova dėl kamuolių, D.Radonjičiaus žaidėjai per pusantro kėlinio suklydo tik sykį.

Nors antrojoje mačo dalyje iš D.Bacono lyderio skraistę užsimetė kitas buvęs NBA žaidėjas Derrickas Williamsas (net 14 taškų per trečią kėlinį), savo sirgalių įkaitinti Kauno krepšininkai pasileido į gaudynes (53:60).

Vis dėlto net 44 taškus per abu amerikiečių puolėjų vedamas Atėnų klubas užgesino šeimininkus šturmą ir iškovojęs penktąją pergalę Eurolygoje jau tik vienu laimėjimu nusileidžia Kauno ekipai.

„Sveikinimai mano žaidėjams už pergalę, – po mačo buvo patenkintas D.Radonjičius. – Pradžia buvo mums gera ir puolime, ir gynyboje. Gynyboje ypač, praleidome 12 taškų, bet antrojoje dalyje „Žalgiris“ žaidė gerai ir turėjo galimybę pakeisti rungtynių lemtį.

Bet paskutinėmis minutėmis mūsų puolimas ir gynyba vėl buvo pakankamai gera, kad iškovotume šią didelę pergalę.“

Juodkalnietis išreiškė viltį, kad nugaros skausmų surakintas ir į Kauną dėl to neatvykęs Marius Grigonis netrukus turėtų sugrįžti į aikštę.

„Kiek žinau, jis jaučiasi daug geriau. Matysime, kada jis vėl galės pradėti treniruotis su komanda“, – komentavo D.Radonjičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Atėnų klube M.Grigonis sudaro lietuvišką tandemą su Artūru Gudaičiu, kuris 4 taškais per 9 minutes prisidėjo prie graikų komandos pergalės

„Aš esu labai patenkintas juo“, – paklaustas apie vidurio puolėjo vaidmenį šį sezoną tepasakė D.Radonjičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas