Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23 /21:47

Pergalingą dūrį įsmeigęs M.Grigonis: apie emocijas, kalėdinę dovaną ir skambutį iš Berlyno

Kauno „Žalgiris“ buvo arti pirmojo pralaimėjimo po trijų pergalių atkarpos, tačiau komandą išgelbėjo supermeno kostiumą išsitraukęs Lietuvos čempionų lyderis Marius Grigonis. Pergalingą metimą per aukštai iškeltas DJ Seeley rankas pataikęs gynėjas po mačo dėkojo Dievui.

„Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad pabaigoje kamuolys turi būti Grigonio rankose“, – po stebuklingos pergalės sakė Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

Tai buvo dar vienos puikios Lietuvos čempionų lyderio rungtynės Eurolygoje, tačiau Kauno „Žalgiris“ buvo per plauką nuo pralaimėjimo.

Didžiąją laiko dalį pirmavęs Kauno „Žalgiris“ paskutinę akimirką į priekį užleido šio sezono Eurolygos sensaciją tapusį Miuncheno „Bayern“, kai Nicko Weilerio-Babbo prasiveržimas baigėsi dviem taškais su pražanga.

Vis dėlto lemiamą žodį tarė šeimininkų lyderis Marius Grigonis, pataikęs sudėtingą dvitaškį per aukštai iškeltas DJ Seeley rankas.

„Nesu pataikęs daug tokių metimų, tad šis patenka į pirmąjį trejetą, kuriuos esu pataikęs su sirena ir laimėjęs rungtynes. Tai Dievo dovana Kalėdų proga. Tai neįtikėtina“, – sakė Marius Grigonis, pridėjęs, kad „Žalgiryje“ nėra tradicijos kažką pirkti komandos draugams, įmetus tokį metimą. Bet gal atsirado proga kažką sugalvoti.

Iš viso 26-erių kaunietis per 31 minutę pelnė 22 taškus (7/10 dvit., 1/6 trit., 5/5 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir surinko 23 naudingumo balus.

Tai buvo ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė iš eilės, tuo metu Miuncheno „Bayern“ patyrė vos 6-ąją nesėkmę šį sezoną per 16 žaistų rungtynių.

„Manau, kad tai buvo sunkiausios šio sezono rungtynės. Miuncheno komanda yra puiki. Stipri gynyba, daug kontakto. Labai džiaugiuosi, kad laimėjome šį mačą. Tai vyšnia ant torto“, – pridėjo „Žalgirio“ vedlys.

– Ar paskutinė ataka buvo pagal planą?

– Buvo vienas derinys ir trys galimos variacijos. Galėjo priimti vienas ar kitas žaidėjas kamuolį. Nenorėjau praleisti progos, tikėjau, kad galiu įmesti. Smagu pataikyti, norisi tokių metimų. Išmetęs metimą visada prašai, kad pasisektų. Ačiū Dievui, kad įkrito.

– Koks jausmas pataikyti pergalingą metimą?

– Labai sukyla emocijos. Reikšmingos šios rungtynės buvo ar ne, bet taip sukyla emocijos, kad aš neįsivaizduoju, kas būtų, jei su tokiu metimu laimėtum didelį titulą. Labai smagu. Visiems šventę padarai, visiems emocijos sukyla.

– Tik išmetęs pradėjote bėgti atgal, tarsi žinodamas, kad jis bus taiklus. Ar jautėte, kad metimas įkris?

- Prieš tai mečiau tritaškį, labai jaučiau, kad geras, bet neįkrito. Šitą irgi jaučiau, kad geras. Tik paleidęs galvojau, kad bus vidus. Tai smagu.

– Kiek sudėtingas buvo šis metimas?

– Jūs visada įžvelgiate kažką blogo, pakritikuojate kažką su Pakėnu (15min žurnalistu Roku Pakėnu). Kai Mike‘as Jamesas įmeta metimą krisdamas atgal, tai yra geras tai metimas ar ne?

Šiais laikais tokius žaidėjai įmeta. Mes su Mindaugu Kvedaru kiekvieną kartą per pasimėtymus prieš rungtynes sužaidžiame vienas prieš vieną. Atlieku panašius metimus. Ačiū Mindei, kad kiekvieną rungtynių dieną pasigina prieš mane ir prisideda prie tobulėjimo. Gal tai padėjo.

– Kiek norisi atlikti tą paskutinį metimą?

– Tritaškiai nekrito, sudėtingi metimai buvo. Žinoma, visada norisi. Norisi įrodyti sau. Matai, kaip įmeta kiti, tad nori to ir pats.

Aš žaidžiau ALBA komandoje. Po rungtynių parašė ALBA klubo vadovas, kad labai smagu, jog prieš „Bayern“ įmečiau tokį metimą. Jis nežinojo, kuris iš mūsų dabar yra laimingesnis. Šiandien buvo papildomos motyvacijos. Norėjosi rungtynes pabaigti kitaip, bet išėjo dar geriau.

Marius Grigonis pergalė
Marius Grigonis pergalė

– Iš šono atrodo, kad tai buvo kiečiausios rungtynės šį sezoną?

– Aš ir manau, kad šiandien buvo sunkiausios sezono rungtynės. Šneku apie kontakto lygį. Jie irgi norėjo tos pergalės. Tai gerai paruošta komanda. Gerai treniruojama komanda. Gal tokį kontaktą buvome gavę tik iš „Barcelona“. Manau, kad toli eis „Bayern“. Smagu, kad bandėme atsakyti. Gal kai kuriais momentais pritrūko, bet sėkmė buvo mūsų pusėje.

– Andrea Trinchieri sakė, kad nesulaikė jūsų. Kaip palygintumėte jums skirtą „Bayern“ gynybą su kitais varžovais?

– Kiekvienas rungtynes varžovai bando vis kitokią gynybą. Bandau skaityti situaciją. Prieš „Barcelona“ tai nesisekė, gal dėl to, kad Šaras gerai pažįsta mane ir kažką kitaip darė. Ten buvo kita istorija – emocijos, gal perdegimas.

Kiekviena situacija yra skirtinga, bandau jas skaityti. Visi geriausi žaidėjai, nesvarbu kokios gynybos sulaukia prieš save, turi iš to kažkaip išsisukti. Aš ir taip bandau. Džiugu, kad šiandien tai kažkiek pavyko. Bet toli gražu iki tobulo dešimtuko. Šiandien labai smagu, dar šventės.

– A.Rubitas buvo pažymėjęs, kad šį sezoną nemažai pralaimėjote įtemptų rungtynių. Kas šiandien buvo kitaip, kas padėjo nepalūžti, kai varžovai perėmė kontrolę?

– Kodėl varžovai buvo perėmę kontrolę? Pirmą kartą išsiveržė į priekį, kai pataikė dvitaškį su bauda. Ar jie buvo perėmę, ar ne, tai kitas klausimas. Reiktų analizuoti.

Nežinau, bandome visi kartu vienas kitą palaikyti. Stengiamės būti kartu. Tai akcentuoja visi – Paulius Motiejūnas, Paulius Jankūnas. Turime kovoti ir išlikti kartu. Tą bandome padaryti, bet lengva sakyti, kai įkrenta toks metimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas