Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalingas A.Trinchieri – apie lyderio kiaušinius ir tikrą kapitoną

Andrea Trinchieri sugniaužęs kumščius triumfavo finalinei rungtynių sirenai paskelbus Kauno „Žalgirio“ pergalę 84:79 prieš „Valencia“ komandą. „Tai yra komandinė pergalė“, – po mačo „La Fonteta“ arenoje pabrėžė antrą kartą Eurolygoje su „Žalgiriu“ laimėjęs specialistas iš Italijos.

Nuo pirmų minučių pirmavęs „Žalgiris“ krito į duobę ir pirmą kartą atsiliko nuo varžovų trečiajame kėlinyje, bet sugebėjo išlaikyti ramybę ir lemiamomis akimirkomis palaužti oponentus, šį sezoną Eurolygoje iškovojusius jau 10 pergalių, tarp jų – ir per pirmąją akistatą Kaune spalį, kai „Žalgiriui“ dar vadovavo Kazys Maksvytis.

„Valensijoje žaisti visada sudėtinga. Labai gerai prisimenu pirmąsias rungtynes, nes žiūrėjau jas. „Valencia“ atvyko į Kauną ir sutriuškino mus fiziškai, – prisiminimais su „Žalgiris TV“ ir „BasketNews“ žurnalistu Jonu Lekšu dalijosi antrą savaitę „Žalgirį“ treniruojantis A.Trinchieri. – Pirmas dalykas, kurio prašiau savo žaidėjų, tai kautis, būti fiziškiems, žaisti labai kietai bei prilygti jiems fiziškumu. Manau, kad labai gerai žaidėme pirmoje rungtynių pusėje: dalinomės kamuoliu, daugelis žaidėjų pajuto ritmą.

Trečiajame kėlinyje „Valencia“ iš rūbinės sugrįžo labai stipriai, o mes nebuvome tam pasiruošę. Praradome pasitikėjimą, padarėme daug klaidų. Bet radome būdą išlikti gyvi, išlikti rungtynėse, o per paskutines 5 minutes žaidėme puikiai.

Keenanas [Evansas] buvo neįtikėtinas. Jis pataikė labai sunkius metimus, tempė komandą ant savo pečių. Ulė [Edgaras Ulanovas] sužaidė labai protingas rungtynes, jis buvo tikras kapitonas, padėjęs savo komandos draugams. Pradedame matyti ir tai, ką gali Brady Manekas. Jis protingas, efektyvus.

Pabaigoje kiek strigo Rolandas [Šmitas]. Jis padarė kelias aiškias klaidas, kaip nesportinė pražanga ar keli pramesti metimai. Bet aš labai jį spaudžiau, nes jis yra labai svarbi mūsų dalis, labai svarbus žaidėjas. Tikiu, kad kuo svarbesnis žaidėjas esi, tuo daugiau iš tavęs turiu reikalauti. O pačioje pabaigoje jis turėjo du puikius epizodus – perdavimą Ulei, prabėgusiam pro galinę liniją, ir puolime atkovotą kamuolį, kuris praktiškai įtvirtino mūsų pergalę.

Visi buvo svarbūs ir visi mums padėjo iškovoti pergalę. Mano darbas dabar yra surasti erdvę Edui [Edmondui Sumneriui], kuris yra labai talentingas, bet pirmą kartą žaidžia Europoje.

Tai yra komandinė pergalė, nes be tokių žmonių kaip Lukas [Lekavičius] ir Tomas Dimša nebūtume galėję sužaisti tokios geros pirmos rungtynių pusės.“

VIDEO: Andrea Trinchieri po pergalės Valensijoje: „Radome būdų išlikti rungtynėse“

Pagrindinis pergalės kalvis buvo K.Evansas, iš viso pelnęs 24 taškus, iš kurių net 11 – ketvirtajame kėlinyje. Amerikietis lemiamu metu smeigė tris labai svarbius tritaškius.

„Svarbiausia turėti žaidėją, kuris nori prisiimti atsakomybę mesti tokius metimus. Tai gali daryti tik krepšinio asmenybė, turinti kiaušinius. Be kiaušinių tokių išvykos rungtynių nelaimėsi“, – vaizdžiai pabrėžė A.Trinchieri.

Po praėjusią savaitę Vilerbane prieš ASVEL patirto pralaimėjimo italas išskyrė tris komponentus, kuriuos turi išpildyti jo žaidėjai: nepasiduoti, neturėti pasiteisinimų ir nebijoti klaidų. Kaip jiems sekėsi Valensijoje?

„Lėtai, bet mes artėjame prie to. Pamažu tobulėjame“, – sakė italas.

Šį kartą į starto penketą jis netikėtai išleido Dovydą Giedraitį, kuris prieš tai A.Trinchieri planuose nefigūravo. Jaunasis gynėjas iš viso žaidė 12,5 min., per kurias prametė du tritaškius, bet pataikė visas šešias baudas ir sėkmingai gynėsi prieš varžovų lyderį Chrisą Jonesą.

„Norėčiau, kad Dovis žaistų agresyviau puolime, – sakė A.Trinchieri. – Jis kiekvieną dieną puikiai atrodo treniruotėse, nuostabiai ginasi, bet nepasitiki savimi puolime, o mums labai sunku puolime žaisti keturiese prieš penkis. Jis atliko puikų darbą, bet privalo atlikti ir metimus.“

Valensijos arenoje antradienio vakarą puikiai buvo girdėti ir „Žalgirio“ sirgaliai. A.Trinchieri neslėpė jais susižavėjimo.

„Jau ne sykį manęs to klausiate, bet jie žino, kad man patinka. Jie buvo aukštai tribūnose, išgėrę daug alaus ir pasiruošę parodyti, kas yra geriausi sirgaliai, – šypsojosi italas. – Dėl jų čia ir atvykau ir nustebčiau, jei būtų kitaip.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas