Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Pergalingas Igno Brazdeikio metimas – kodėl „Žalgirio“ ataka buvo tokia staigi?

Krepšinio treneris Tomas Purlys laidoje „Eurolygos diena“ paaiškino, kodėl lemiama Kauno „Žalgirio“ ataka per rungtynes su Bolonijos „Virtus“ buvo sužaista taip greitai.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Scanpix/Karolio Kavolėlio/KKF nuotr.

Ignas Brazdeikis tapo pirmos Kauno „Žalgirio“ pergalės šį sezoną Eurolygoje kalviu.

68:65 antradienį Kaune prieš Bolonijos „Virtus“ laimėtose rungtynėse Kauno komandos naujokas pelnė 14 taškų, o 4 iš jų – per lemiamą paskutinę minutę.

Prieš šaltakraujiškai atliktus paskutinius du baudų metimus „Žalgirio“ sirgalius ant kojų pakėlė I.Brazdeikio dvitaškis.

Prieš jį didžiąją rungtynių dalį pirmavęs „Virtus“ dar laikė vieno taško pranašumą (65:64), o apsigynęs „Žalgiris“ turėjo kertinei atakai 22 sekundes.

Tada po Kazio Maksvyčio sušauktos minutės pertraukėlės Kauno komanda kamuolį išmetė į žaidimą iš aikštės vidurio.

Nors ataka buvo patikėta Keenanui Evansui, su „Virtus“ gynyba susidūręs „Žalgirio“ įžaidėjas greitai numetė kamuolį į dešinį kraštą I.Brazdeikiui, o šis nieko nelaukęs prasiveržė pro Isaiah Cordinier ir būdamas kairiarankiu atliko metimą dešine ranka, sukeldamas emocijų pliūpsnį arenoje ir prie lietuviškų ekranų.

Žalgiriečiai pagaliau atsidūrė priekyje, kai švieslentė rodė, jog žaisti liko 13 sekundžių.

15min laidoje „Eurolygos diena“ rungtynes apžvelgęs Tomas Purlys teigė, kad K.Evansas priėmė teisingą sprendimą, nusprendęs nerizikuoti ir perduoti kamuolį I.Brazdeikiui, ir paaiškino, kodėl „Žalgiris“ surengė greitą ataką, nebandydamas išnaudoti viso leidžiamo laiko.

„Nors atakai buvo likusios 22 sekundės, išmetant kamuolį iš krašto, atakai lieka 14 (vietoj įprastų 24 sekundžių, red.), – kalbėjo krepšinio treneris, pastarąją vasarą nuvedęs Lietuvos jaunimo (iki 16 metų) rinktinę ant Europos čempionato auksinės pakylos. – Gavau daug žinučių su klausimais, kodėl neatakuota per 22 sekundes, kuomet galima būtų laikyti kamuolį iki pabaigos ir galbūt mesti paskutinę sekundę.

Dabar ateina nauja mada, kad verta nebelaukti ir sužaisti priešingai nei nutiko pirmosiose rungtynėse su „Maccabi“ („Žalgiris“ jas Tel Avive pralaimėjo, kuomet K.Evansas užstrigo per lemiamą ataką, o A.Butkevičius įmetė jau nuaidėjus finalinei sirenai, – red.).

Šiuo atveju anksčiau atlikus metimą, tačiau jį prametus dar turi galimybę prasižengti, o paskui dar turi papildomą vieną ataką likus galbūt 2–3 sekundėms.

Kitu atveju, metant kamuolį į krepšį paskutinę sekundę, kai laiko visiškai nebelieka, yra labai sudėtinga.“

Antrą pergalę Eurolygoje „Žalgiris“ bandys pasiekti ketvirtadienį, nuo 20 val. Kauno arenoje prasidėsiančiose rungtynėse su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir S.Scariolo įžvalgos po Eurolygos mačo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas