Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 12

Pergalingas K.Kemzūros debiutas neliko nepastebėtas – gyrė ir apžvalgininkai, ir auklėtiniai

Kęstutis Kemzūra pirmą kartą nuo 2015 metų ir vėl tapo pagrindiniu komandos vairininku, tačiau panašu, kad keletas pastarųjų metų mokantis iš Davido Blatto tikrai nesumažino lietuvio sugebėjimų suvaldyti komandą. K.Kemzūra ryžtingai stojo prie Pirėjo „Olympiakos“ vairo ir debiutiniame mače 89:63 sutriuškino „Valencia“ krepšininkus.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Nors po pirmosios dvikovos skubotų išvadų daryti nereikėtų, buvusio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio strategavimas ir žaidimo taktika abejingų nepaliko.

Europą jau spėjo pakerėti ir Kęstučio Kemzūros duoklė savo mentoriui bei bičiuliui Davidui Blattui, į kurio poziciją lietuvis buvo paskirtas praėjusį sekmadienį.

„Noriu pasakyti dar kai ką, – interviu pabaigoje rėžė Kemzūra. – Šią pergalę noriu skirti didžiam treneriui ir didžiam žmogui – Davidui Blattui. Man yra didelė garbė būti jo draugu, todėl pergalę skiriu būtent jam.“

Išskirdamas pagrindines pergalės priežastis, treneris pažymėjo psichologinį aspektą – nusiteikimą ir požiūrį į rungtynes.

„Į šias rungtynes atėjome tarsi tai būtų svarbiausias sezono mačas, tačiau iš tikrųjų mums kiekvienos Eurolygos rungtynės tokios ir bus. Jeigu į kiekvieną susitikimą atsineštume tokį patį požiūrį, galime žaisti labai gerai. Noriu padėkoti savo auklėtiniams“, – teigė Kemzūra.

Trys pasiteisinę K.Kemzūros sprendimai

Gazetta gr. apžvalgininkas Konstantinas Melayessas buvo sužavėtas stratego iš Lietuvos ryžtu ir drąsa priimti tris sprendimus, kurie kardinaliai skyrėsi nuo Davido Blatto.

Pokyčiai startiniame penkete ir aiškios pozicijos. Kęstutis Kemzūra amerikietišką gynėjų liniją – Keviną Xavierą Punterį ir Wade'ą Balwiną, pakeitė dviem graikais – veteranu Vassiliu Spanouliu ir jaunuoju Antonio Koniariu, o tai pasiteisino maksimaliai.

Jei V.Spanoulis laikė žaidimo vadeles puolime, tai 22-ejų A.Koniaris kompensavo savo vyresniojo kolegos lėtumą gynyboje ir perėmė net tris kamuolius.

BNS foto/Kęstutis Kemzūra
BNS foto/Kęstutis Kemzūra

K.Kemzūros schemose žaidėjai turėjo aiškias pozicijas – Mindaugas Kuzminskas žaidė sunkiojo krašto, o Augustine'as Rubitas – vidurio puolėjo pozicijose. Krepšininkams nereikėjo blaškytis.

Vassilio Spanoulio įtaka puolime. 193 cm ūgio gynėjas ir vėl galėjo daryti tai, ką moka geriausiai. Graikas nuolatos turėjo kamuolį savo rankose ir žaidė „du prieš du“.

„Tai ir vėl buvo V.Spanoulio komanda. Jis žaidė tiesiog nuostabiai ir kontroliavo visą žaidimą. Daugelyje situacijų jam nereikėjo lakstyti be kamuolio ir eikvoti jėgas ieškant kaip pasižymėti“, – rašo Gazetta gr. apžvalgininkas.

Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis
Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis

O kuomet V.Spanoulis yra su kamuoliu ir visas dėmesys sutelktas į jį, vadinamosiose close-out situacijose savo taškus medžioja M.Kuzminskas (13 pelnytų taškų), Brandonas Paulas ar Kevinas Xavieras Punteras (11 taškų).

Žaidimo laisvė. Nežinia kiek įtakos tam turėjo trenerio pasikeitimas, tačiau M.Kuzminskas, K.Papanikolaou bei N.Milutinovas (visi trys bendrai pelnė 42 taškus ir surinko 58 naudingumo balus) atrodė atsipalaidavę ir mėgavosi žaidimu.

Jie reiškė emocijas, palaikė ir skatino bendraklubius, kovėsi kiekviename aikštelės centimetre ir dažniausiai šypsojosi. Jiems buvo linksma.

Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“
Euroleague.net nuotr./Pirėjo „Olympiakos“

Po rungtynių – Mindaugo Kuzminsko ir Nikola Milutinovo pagyros

„Šiandien mėgavausi žaidimu. Manau, kad taip pat jautėsi ir likusi komandos dalis. Mes dalinomės kamuoliu, palaikėme vienas kitą ir pasiekėme norimą rezultatą.

Tuo krepšinis ir žavus, kad kiekvieną vakarą tu turi įrodyti, jog esi geresnis už varžovą. Neužtenka to, kad ant marškinėlių yra „Olympiakos“ užrašas.

Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Euroleague.net nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Rokiruotė trenerių poste buvo netikėta, todėl Kęstučiui paruošti komandą per savaitę buvo be galo sunku. Tačiau esu labai laimingas, kad treneris gavo šansą ir dar kartą įrodė, jog gali būti geras vyriausiasis treneris“, – žurnalistams po mačo kalbėjo Kuzia.

Į naudingiausių antrojo Eurolygos turo žaidėjų penketuką (29 naud. bal.) patekęs Nikola Milutinovas į klausimus apie naująjį trenerį atsakinėjo atviriau ir neslėpė džiaugsmo lietuvio darbu.

Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas
Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas

„Nuolat besikeičiantys treneriai, žaidėjai yra mūsų kasdienybė. Mes turime tai priimti ir su tuo susitaikyti. Aš asmeniškai esu labai patenkintas trenerio Kemzūros žaidimo filosofija. Aš treneriu tikiu, jį palaikau ir manau, kad ateityje pasieksime puikių rezultatų“, – Achileas Mavrodončiui iš „Eurohoops“ viltingai kalbėjo vidurio puolėjas iš Serbijos.

Pirėjo „Olympiakos“ (1-1) klubas kitame Eurolygos ture „Taikos ir draugystės“ sporto rūmuose priims Sankt Peterburgo „Zenit“ (0-2) krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito