Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 07

Pergalių serija sustojo ties viena: R.Kurtinaitis pirštu bedė į pagrindinę ekipos problemą

Rimo Kurtinaičio vadovaujama Maskvos srities „Chimki“ ekipa praėjusią savaitę pagaliau galėjo kiek lengviau atsikvėpti iškovojusi pirmąją pergalę Eurolygoje, tačiau Pamaskvės klubo pergalinga serija neužtruko. Penktadienį Rusijos klubas išvykoje 71:83 turėjo pripažinti Stambulo „Fenerbahče“ pranašumą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Šeštasis pralaimėjimas per pirmas septynerias Eurolygos rungtynes Rimo Kurtinaičio kariaunai kol kas neleidžia pasvajoti apie aukštesnes pozicijas – „Chimki“ tūno turnyrinės lentelės dugne, paskutinėje 18-oje vietoje.

Stambule 37 minutes svečiai iš Rusijos kovėsi pagirtinai ir tuo metu atsiliko 70:72, tačiau paskutinių minučių atkarpą jie pralaimėjo net 1:11 ir turėjo susitaikyti su dar vienu skaudžiu pralaimėjimu.

Pridėjus ir rungtynes VTB Vieningoje lygoje, šio sezono starte traumų ir COVID-19 išsunkta „Chimki“ ekipa laimėjo tik 3 sykius per 13 susitikimų.

Tačiau ne pralaimėjimas, o per didelis prarastų kamuolių skaičius ir toliau kelia didžiausią galvos skausmą R.Kurtiniaičiui.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty images / Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Buvo labai sunkios rungtynės. Visas rungtynes turėjome vytis savo varžovus, tačiau vis artėjome ir mačo pabaigoje juos prisivijome. Visgi tuomet padarėme keletą klaidų, o visų svarbiausia – mums nenusišypsojo sėkmė, ypatingai kovojant dėl atšokusių kamuolių. Didžiausia šiandienos ir viso šio mūsų sezono problema – klaidos, kurių padarėme net 19. Nemanau, kad yra įmanoma laimėti Eurolygos rungtynes kamuolį pametant tiek kartų. Turime ties tuo susikoncentruoti“, – po rungtynių kalbėjo strategas.

„Chimki“ yra dažniausiai klystanti ekipa Eurolygoje – vidutiniškai kamuolį pameta 15,7 karto per rungtynes ir neženkliai lenkia Šarūno Jasikevičiaus „Barceloną“ (15,4).

Kitą savaitę pamaskvės klubas namuose priims Milano „Olimpia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas