Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 09

Pinigų lenktynės: pavyzdys „Žalgiriui“ ir didžiulė praraja iki turtingiausio Eurolygos klubo

„Euro Hoops“ paskelbė Eurolygos finalo ketverto dalyvių biudžetus. Artėjantį savaitgalį Berlyne Eurolygos čempione gali tapti komanda, kuri surinko net penkis kartus didesnį biudžetą nei Kauno „Žalgiris“ ar netgi klubas, finansinių išteklių turėjęs ne ką daugiau nei Lietuvos čempionai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.
Gegužės 13-15 d. | Eurolygos finalo ketvertas | Berlynas

Maskvos CSKA klubas šį sezoną surinko 37 milijonų eurų biudžetą. Tai yra turtingiausias Europos klubas.

Krepšininkų algos sudaro daugmaž pusę šių lėšų. Visa kita dalis – mokesčiai ir kitos išlaidos. Beje, CSKA yra vienintelė komanda nuo 2012-ųjų, skraidanti į Eurolygos rungtynes nuosavu lėktuvu „Boeing 737”.

Arčiausiai CSKA – Stambulo „Fenerbahče“ su 27 milijonų eurų biudžetu. Tai daugmaž vienas iš penkių didžiausių biudžetų visoje Europoje.

Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa, su kuria CSKA susitiks pusfinalyje, turi beveik 15 milijonų eurų biudžetą – maždaug 2,5 milijono mažesnį nei pernai.

Tiesa, „Lokomotiv“ treneris Giorgos Bartzokas atviravo, kad algoms klubas išleidžia tik trečdalį biudžeto (maždaug 5,5 mln.). Visa kita – mokesčiams ir kitoms išlaidoms.

Kukliausias Berlyne – Vitorijos „Laboral Kutxa“ biudžetas, kuris tesiekia 8,5 milijono euro. Palyginimui, „Žalgiris“ 2015–2016 m. sezonui planavo surinkti 7,4 mln. eurų. Tiesa, 2,15 mln. eurų atidėta senoms skoloms.

Įdomu, kad vasarą „Laboral Kutxa“ dėl finansų krizės Ispanijoje turėjo sumažinti biudžetą, bet net ir išleidusi atlyginimams tik mažiau nei 4 milijonus eurų, sugebėjo prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą.

Palyginimui, „Žalgiris“ atlyginimams išleido apie 3,7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas