Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 20

Pirmajame Eurolygos simboliniame sezono penkete – dar vienas buvęs žalgirietis

Dar vienas buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas sulaukė garbingo Eurolygos pripažinimo. Sankt Peterburgo „Zenit“ įžaidėjas Kevinas Pangosas išrinktas į pirmąją simbolinę sezono komandą, kaip ir Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjas Vasilije Micičius. Šie abu krepšininkai prieš trejus metus rungtyniavo Lietuvoje pas Šarūną Jasikevičių.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tokį kanadiečio įvertinimą lėmė sirgalių, žiniasklaidos atstovų, vyriausiųjų trenerių ir komandų kapitonų balsavimas.

Penketuke liko vienas nežinomasis. Kevinui Pangosui ir Vasilije Micičiui kompaniją dar palaiko Vladimiras Lučičius (Miuncheno „Bayern“) ir Nikola Mirotičius („Barcelona“).

Fantastiškai šį sezoną žaidęs K.Pangosas buvo tikras „Zenit“ lyderis, pirmą kartą klubo istorijoje nuvedęs Sankt Peterburgo komandą tarp aštuonių stipriausių Senojo žemyno ekipų, o ketvirtfinalio serijoje Xavi Pascualio kariauna davė puikią kovą ir turnyro lyderei „Barcelonai“.

K.Pangosas nepraleido nė vieno mačo, rinko po 13,5 taško, atliko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 14,8 naudingumo balo.

Įžaidėjas surengė fenomenalų pasirodymą reguliaraus sezono pabaigoje, kai žūtbūtiniame mūšyje „Zenit“ pranoko Atėnų „Panathinaikos“, o buvęs žalgirietis surinko 33 taškus, 11 rezultatyvių perdavimų ir 41 efektyvumo balą.

Dviženklį rezultatyvių perdavimų skaičių K.Pangosas sezono metu užfiksavo septynis kartus.

28-erių krepšininkas žaidimo lygį pakėlė Eurolygos atkrintamosiose, kuriose pirmavo pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 7,2), pagal naudingumą buvo ketvirtas (vid. 17,8), o pagal rezultatyvumą – penktas (vid. 16,2).

Tai antrasis kartas K.Pangoso karjeroje, kai jis pateko į vieną iš dviejų simbolinių Eurolygos sezono komandų. Jis buvo antrosios komandos narys 2018-aisiais, kai su „Žalgiriu“ netikėtai įšoko į finalo ketvertą.

VIDEO: All-EuroLeague First Team: Kevin Pangos, Zenit St Petersburg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas