Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Pirmas Šaro įpėdinio interviu: gražūs žodžiai lietuviui ir begalinis džiaugsmas

Rogeris Grimau pakeis Šarūną Jasikevičių prie „Barcelona“ komandas vairo. Naujasis Katalonijos giganto vairininkas su pagarba kalbėjo apie patrauktą trenerį iš Lietuvos ir spinduliavo džiaugsmu pirmajame savo interviu.
Šarūnas Jasikevičius ir Rogeris Grimau
Šarūnas Jasikevičius ir Rogeris Grimau / nuotr. 15min ir stopkadras

R.Grimau kadaise yra buvęs „Barcelona“ komandos kapitonas, jis su Katalonijos komanda 2010 metais laimėjo Eurolygą. Po karjeros pabaigos jis ėmėsi treniravimo, bet patirties tokiame lygyje buvęs krepšininkas neturi nė kiek.

„Mėgstu žaisti smagų krepšinį, kuris užkabina žmones. Dar turiu pasižiūrėti, kokią turėsime komandą, reikės prisitaikyti, rasti balansą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – sakė R.Grimau.

44-erių katalonas neslėpė, kad daug mokėsi iš Šaro, su kuriuo „Barcelona“ nesusitarė dėl naujos sutarties.

„Niekad nebuvome vienoje rūbinėje, aš jį laikau vienu geriausiu visų laikų krepšininkų Europoje. Kaip treneris, buvau šalia jo, daug mokiausi, dažnai stebėjau jo treniruotes. Jis puikiai padirbėjo. Bet tai klubo sprendimas ir aš esu neįtikėtinai laimingas“, – neslėpė R.Grimau.

Antrąją „Barcelona“ komandą iki šiol treniravęs buvęs žaidėjas teigė, kad ypač sunkiu metu jam bus svarbu turėti vietinių žaidėjų, bandyti įskiepyti Barselonos klubo vertybes tiems, kurie prisijungs.

R.Grimau toks staigus paaukštinimas nustebino daugelį, bet pats treneris sako, jog priima iššūkį su didžiuliu optimizmu.

„Viskas skamba labai neblogai. Viskas neblogai skambės ir žmonėms sezono gale. Dar iki Navarro baigiant sakinį, aš jau pasakiau, kad sutinku. Koks tai buvo pokalbis? Ar gali prisijungti? Taip, žinoma, be abejonės. Ir pasakiau, kad sutinku“, – dėstė R.Grimau.

Pats naujasis legendinės komandos treneris savo patirtimi neabejoja.

„Man greitai bus 45-eri, esu “Cule„ iš prigimties, žinau, kokie mes esame. Mes katalonai. Esu įsitikinęs, kad viskas klostysis gerai. Jaučiu labai didelį palaikymą. Džiaugiuosi tuo, kaip Mario Fernandezas ir Juanas Carlosas Navarro manimi tiki. Jaučiuosi čia laukiamas, matau daug laimės. Paskirsiu visas savo valandas ir dar daugiau šiam darbui“, – tikino R.Grimau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas