Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27

Pirmosios istorijoje pergalės Berlyne „Žalgiris“ sieks be Mariaus Grigonio

Kauno „Žalgiris“ vienuoliktąjį šio sezono Eurolygos mūšį Berlyne pasitinka nukraujavęs. Žalgiriečiai keturių pralaimėjimų atkarpą bandys nutraukti be Mariaus Grigonio, kuris lieka Kaune.

Ketvirtadienis | Eurolyga | ALBA – „Žalgiris“ | 21:00 | Berlynas

Pėdos skausmus gynėjas jautė dar nuo pergalingu M.Grigonio metimu pažymėtų rungtynių Stambule su „Fenerbahče“. Nuo to laiko jis nedalyvavo treniruočių procese, rungtyniavo su nuskausminamaisiais.

Lietuvis praleis mačą prieš savo buvusią komandą, kurioje rungtyniavo 2017–2018 metų sezone.

„Marius nevažiuoja į Berlyną, o paskui žiūrėsime. Konkrečios informacijos, terminų, ar kas jo laukia, mes neturime“, – prieš išvyką į Vokietiją sakė Šarūnas Jasikevičius.

M.Grigonis šį sezoną yra antras pagal rezultatyvumą ir naudingumą „Žalgirio“ žaidėjas. 25-erių 198 cm ūgio gynėjas pelnė po 11,5 taško (51,2 proc. dvit., 38,6 proc. trit., 84,6 proc. baud.), atkovojo po 2,6 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, rinko po 11 naudingumo balų.

„Žalgirio“ kelyje – lietuvio Roko Giedraičio atstovaujama ALBA. Žalgiriečiai medžios pergalę Vokietijos sostinėje, kurioje Eurolygos istorijoje dar nėra laimėję – trys pralaimėjimai iš trijų.

Po ketverių metų pauzės į stipriausią Senojo žemyno turnyrą sugrįžusi ALBA buvo patekusi į šešių pralaimėjimų duobę, bet per pastarąsias trejas rungtynes ji iškovojo dvi pergales.

ALBA yra ketvirta pagal rezultatyvumą Eurolygos komanda (vid. 84,6 tšk.), tačiau ir daugiausiai praleidžianti taškų į savo krepšį – vidutiniškai net po 91 tašką per rungtynes.

Ispano Aito Garcia Reneseso treniruojama ekipa žaidžia greitą ir patrauklų akiai krepšinį, kurį bandys sustabdyti daugkartiniai Lietuvos čempionai.

„Puolime reikia nedaryti klaidų, kad ALBA negalėtų bėgti į greitą puolimą. Turime atsirinkti žmones gynyboje bei stabdyti jų perėjimą iš gynybos į puolimą“, – būsimo mačo akcentus dėliojo Šaras.

Ryškų vaidmenį A.Reneseso schemose užima Eurolygoje debiutavęs R.Giedraitis. Lietuvis ALBA gretose žaidžia daugiausia (vid. 28 min.), yra rezultatyviausias (vid. 13,7 tšk.) bei efektyviausias (vid. 14 naud. bal.) komandos žaidėjas.

„Roko vaidmuo komandoje, kaip ir visų, – mesti metimus, bėgti į greitą puolimą, išnaudoti savo greitį. Jis žaidžia tą patį krepšinį, ką žaisdavo ir visada“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Ant parketo „Mercedes-Benz“ arenos parketo išbėgs ir naujasis „Žalgirio“ pirkinys KC Riversas, spėjęs apšilti kojas LKL čempionate su Alytaus „Sintek-Dzūkija“. Tolimais metimais nusėtame mače amerikietis jau per pirmąją mačo dalį įskraidino penkis tritaškius, o dvikovą KC Riversas baigė savo sąskaitoje turėdamas 15 taškų, 4 rezultatyvius perdavimus, 3 perimtus kamuolius bei 23 naudingumo balus.

„Tai veteranas, kuris yra matęs ir šilto, ir šalto, – apie naujoko įsiliejimą į komandą kalbėjo Šaras. – Tokiems žaidėjams į sistemą įeiti yra žymiai lengviau. Žinoma, reikia gerinti kondiciją, įeiti į Eurolygos lygį, dar geriau suprasti, ko mes norime. Greitų rezultatų mes nesitikime, bet kažkiek jis padės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito