Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 22

Po „Barcelona“ pergalės Kaune – šilti R.Grimau žodžiai apie Šarą ir R.Jokubaitį

Sunkią pergalę Kaune iškovojęs „Barcelona“ treneris Rogeris Grimau džiaugėsi auklėtinių gynyba po ilgosios pertraukos bei negailėjo gerų žodžių savo pirmtakui vyriausiojo trenerio poste Šarūnui Jasikevičiui.
Roger Grimau
Roger Grimau / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasarą Šarūną Jasikevičių prie „Barcelona“ vairo pakeitęs Rogeris Grimau sezoną pradėjo puikiai, bet pastaruoju metu Katalonijos superklubo vyriausiasis strategas susidūrė su sunkumais.

Per abu pagrindinius turnyrus „Barca“ per pastarąsias septynerias rungtynes buvo pralaimėjusi penkis kartus, tačiau po atkaklios kovos Nemuno saloje sugebėjo išvargti pergalę 85:80.

„Žalgirio“ arenos svečių gyvybę pirmajame kėlinyje palaikė tolimi metimai, kurių jie įsmeigė šešis – vien Nikola Kaliničius per pirmąsias 15 minučių rungtynėse įmetė realizavo visus keturis tolimus metimus, pakartojęs asmeninį karjeros rekordą Eurolygoje.

Iki ilgosios pertraukos „Barca“ įmetė 10 tritaškių iš 18 ir pirmavo 56:51.

„Barcelona“ lietuvis Rokas Jokubaitis šioje dvikovoje per 15 minučių įmetė 6 taškus (2/4 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 6 naudingumo balus.

Priešnuodžių Laurynui Biručiui neradusi Ispanijos ekipa po trijų kėlinių atsiliko 70:73, o reikalus sutvarkė per lemiamas 10 minučių, kuriose „Žalgiriui“ leido surinkti tik 7 taškus.

36-ąją minutę po Rolando Šmito taškų „Žalgiris“ pirmavo 80:77, tačiau per likusį laiką taškus rinko tik „Barcelona“.

Po šios pergalės R.Grimau auklėtiniai vėl užkilo į antrąją Eurolygos vietą – 11 pergalių ir 5 pralaimėjimai.

„Manau, kad pirmoje mačo pusėje puikiai atrodėme puolime. Gynyba galbūt nebuvo labai bloga, bet visų norimų dalykų neišpildėme. Varžovai rinko atkovotus kamuolius puolime, baudė mus už mažas klaidas, pataikė tritaškius. Po ilgosios pertraukos pergalę nukalėme dėka savo gynybos. Jei neklystu, „Žalgiris“ per paskutines 15 minučių įmetė 13 taškų. Tai lėmė puiki komandinė gynyba. Ši pergalė mums kainavo išties daug jėgų“, – po pergalės kalbėjo Rogeris Grimau.

– Treneri, kaip sekasi užpildyti Šarūno Jasikevičiaus paliktus batus?

– Jis yra legenda ne tik kaip žaidėjas, bet kaip ir treneris. Jis turi „Barcelona“ sirgalių pripažinimą, kaip ir mano. Puikus treneris, bet dabar gyvename be jo. Mes stengiamės kasdien dirbti 100 proc., kad „Barcelona“ skintų pergales.

– Ką galite pasakyti apie pastarąją Roko Jokubaičio sportinę formą bei pasirodymą šiame sezone?

– Jis pasaulio čempionate žaidė daug minučių, tad turėjo fizinių problemų sezono starte. Dabar viskas yra gerai – Rokas pasiekė gerą formą. Jis mums padeda labai stipriai ir aš labai džiaugiuosi jo pagalba tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Rokas ir toliau išliks svarbia komandos dalimi.

VIDEO: Zalgiris Kaunas-FC Barcelona | Round 16 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas