Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 11 20

Po istorinio mačo M.Kalnietis prisiminė klaidą: „Aš kaip vaikas su degtukais“

Per keturias dienas – du Kauno „Žalgirio“ surengti Eurolygos vakarėliai namuose. Devynis pirmuosius kartus sezone kritę Lietuvos čempionai ėmė rodyti gyvybės ženklus – antradienį jie paguldė Atėnų „Panathinaikos“ (76:69), o penktadienį pamokų davė Saša Džiordževičiui ir Stambulo „Fenerbahče“ (86:75). Turkijos čempionų gynybą puikiai pjaustė spindėjęs veteranas Mantas Kalnietis, atlikęs dvigubą dublį ir pasiekęs karjeros rekordą.

10067 sirgalių pakylėtas Kauno „Žalgiris“ prieš Stambulo „Fenerbahče“ rodė ir didžiulę energiją, ir darnų žaidimą, o visam šiam paradui dirigavo 35-erių veteranas Mantas Kalnietis.

Puikiai Lietuvos čempionų žaidimą valdęs ir 28 minutes ant parketo praleidęs įžaidėjas pelnė 11 taškų (1/2 dvit., 3/6 trit.), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 15 naudingumo balų.

Penktadienio vakarą ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas užfiksavo asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą Eurolygoje ir pirmąjį dvigubą dublį.

„Jausmas dėl dvigubo dublio geras, nėra ko slėpti. Man smagu žaisti. Kalbėjau su treneriu, kad pagaliau jaučiuosi panašus į save. Aišku, visos rungtynės nebus tokios, bet smagu, jog pats jaučiu, kad kontroliuoju komandą. Atsirado ryšys su treneriu, suprantu, ko jis iš manęs nori. Tai žaidėjui yra svarbiausia, – po pergalės kalbėjo M.Kalnietis. – 35-eri metai, bet pirmas karjeroje dvigubas dublis. Nėra ko džiaugtis. Bet smagu, kad galiausiai pavyko.“

VIDEO: Generolas Mantas: pirmasis Kalniečio dvigubas dublis Eurolygos karjeroje

Skambias pavardes į Stambulą tarpsezonio metu prisikvietusi „Fenerbahče“ gero žaidimo sezono starte nerodo. Pralaimėjimas Kaune turkams buvo jau 8 per 11 mačų.

Aleksandro Džiordževičiaus auklėtiniai savo sąlygas diktavo tik pirmajame ketvirtyje. Puikiai nuo suolo į žaidimą pasijungę „Žalgirio“ atsarginiai antrąjį ketvirtį laimėjo 22:11 bei įelektrino sirgalius.

Svečiams pavyko priartėti ketvirtajame kėlinyje, bet juos užgesino puikus lietuvių M.Kalniečio ir E.Ulanovo žaidimas.

Antrąją pergalę iškovojęs „Žalgiris“ pradeda ropštis iš lentelės dugno, pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą susilygindami su Atėnų „Panathinaikos“.

„Smagu, kad pavyko iškovoti antrą pergalę. Rūbinėje nuotaika geresnė, bet į euforiją nepuolame. Darbinė pergalė, kurios nusipelnėme, – kalbėjo M.Kalnietis. – Gynyboje pradedame suprasti vieni kitus. Puolime broko daug, bet trenerio norų apraiškos aikštėje atsiranda. Tai didelis trenerio nuopelnas. Antra savaitė, kai treniruotės yra kokybiškesnės. Tai matosi. Noriu padėti sirgaliams, kurie nepaisant sunkios sezono pradžios mus palaiko ir nenusisuka. Džiaugiamės, kad ir jiems smagu.“

Į „Žalgirį“ veteranas sugrįžo po puikaus ir VTB Jungtinės lygos MVP apdovanojimu padabinto sezono Krasnodaro „Lokomotiv“.

Projektuoto komandos lyderio Emmanuelio Mudiay pakeitimu turėjęs būti lietuvis galiausiai tapo pagrindiniu įžaidėju. Penktadienio vakarą jis žaidė 28 minutes, o apskritai šį sezoną – po 17 minučių, per kurias pelno po 5,4 taško ir atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Pagrindinė problema nėra mano amžius. Esu toks žaidėjas, kuris kartais pasimeta tarp vaidmenų. Gal tai mano silpnybė. Klubo vadovai ir treneriai sakė atsipalaiduoti ir negalvoti, kiek žaidžiu. Aš įpratęs buvau žaisti daug, man tada sekasi geriau. Jie sakė eiti ir daryti, ką moku geriausiai. Nusimečiau šiandien psichologinę kvailą naštą. Daug negalvojau, pavyko žaisti ir mėgautis. Kai taip darai, tuomet ir geresni sprendimai atsiranda“, – apie vaidmenį „Žalgiryje“ kalbėjo M.Kalnietis.

Mantą po rungtynių per dantį traukė ir kolegos, ir jaunasis žurnalistas Aistis. Veteranas ketvirtajame kėlinyje pabandė atlikti firminį manevrą, kamuolį iš užribio mesdamas varžovui į nugarą, tačiau šįkart tai nepavyko. Po kelių akimirkų jis pataikė tikslų metimą, lyg ištaisydamas prastą buvusį sprendimą.

„Matėte Manto perdavimą į nugarą tokiu momentu? Sakiau po rungtynių, žmogus mėgsta rizikuoti ir žaisti su ugnimi. Bet po to epizodo jis situaciją ištaisė tritaškiu“, – po mačo sakė E.Ulanovas.

„Nebuvo tas rungtynių momentas, kai turėjau tą padaryti. Teisingai kalba Edgaras. Aš esu kaip vaikas su degtukais. Taip knieti, taip knieti.. Šįkart prisižaidžiau“, – atsidusęs sakė „Žalgirio“ įžaidėjas.

Taigi, Mantai, kaip atlikti perdavimą per nugarą? – klausė Aistis Michailovskis.

„Nežinau, koks galėtų būti patarimas.. Reikia treniruotis, o kai darai daug kartų, tai ir pavyksta“, – sakė M.Kalnietis.

Rezultatyviausiai pergalingame mače žaidė prisikėlimą šią savaitę surengęs Edgaras Ulanovas, į „Fenerbahče“ krepšį įskraidinęs 18 taškų. Puikiai jam talkino Zoranas Dragičius, kurio sąskaitoje – 13 taškų.

M.Kalnietis su šiuo slovėnu rungtyniavo Milano „Olimpia“ komandoje. Ar klubo vadovybė klausė lietuvio patarimo?

„Turėjau užduotą klausimą apie jį, apibūdinti jį kaip žmogų ir apibūdinti jo stipriąsias ir silpnąsias puses. Papasakojau ką žinau ir tiek. Kažkokio didelio ryšio neturiu su juo. Žinoma, žinau jo žaidimą. Jis puikiai žaidžia be kamuolio ir įkirtinėja į baudos aikštelę. Jį reikia labai stebėti. Man, kaip įžaidėjui, kartais paprasčiau žaisti, kai turiu tokius komandos draugus, kurie gerai žaidžia be kamuolio įkirsdami į baudos aikštelę, o man belieka tik atlikti perdavimą“, – aiškino atakų organizatorius.

Blogiausią klubo istorijoje Eurolygos startą atlikęs „Žalgiris“ parodė, kad juos laidoti dar per anksti. Nors padebesiais Nemuno saloje po pergalės M.Kalnietis neskraidžiojo.

„Nesinori mėtytis kažkokiais epitetais. Taip, paskutinės dvejos rungtynės mums pavyko, akivaizdu, kad lipame į viršų, bet esame toli nuo gerų rezultatų. Toli į priekį nesvajojame. Darbas yra kita treniruotė ir kito mačo pasiruošimas. Kai buvo blogas laikas, mes nėjome į Nemuną skandintis, o po šios pergalės nevažiuosime į Rotušės balkoną švęsti. Tai smagios pergalės, bet euforijos nėra. Reikia dirbti, nes ši komanda talentu kažko pastatyti negali. Disciplina, darbas padės išsitraukti tokias pergales“, – po vieno įsimintiniausių asmeninių pasirodymų per karjerą Eurolygoje kalbėjo M.Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas