Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 26

Po karjeros mačo R.Šmitui kėlė nuostabą komandos užnugaris: „To dar nebuvau matęs“

Rolandas Šmitas pakartotą geriausią savo pasirodymą Eurolygoje įprasmino pergale, o būtent tai labiausiai ir džiugino Kauno „Žalgirio“ puolėją iš Latvijos.
Rolandas Šmitas
Rolandas Šmitas / zalgiris.lt nuotr.

Trečiadienį sužaidęs blankias rungtynes Vitorijoje, kai nesugebėjo realizuoti turėtų pranašumų po krepšiu ir pataikęs tik 1 dvitaškį iš 7 liko su viso labo dviem taškais, R.Šmitas išpirko kaltę kitame Ispanijos mieste Valensijoje.

27-erių latvis per 25,5 minutės pelnė 19 taškų (4/7 dvit., 2/5 trit., 5/5 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus, o antroje rungtynių pusėje jų eigą perlaužęs „Žalgiris“ laimėjo 80:76.

„Geros emocijos, nes laimėjome. Nepradėjome rungtynių taip, kaip turėtume, bet po to ėmėme žaisti kaip komanda, žaisti kietą krepšinį ir taip sugebėjome iškovoti pergalę“, – po pergalės kalbėjo R.Šmitas.

Jam 23 naudingumo balų pasirodymas yra geriausias Eurolygoje – prieš tai taip pat naudingai jis buvo žaidęs tik sykį prieš dvejus metus dar atstovaudamas „Barcelona“ ekipai.

Vis dėlto kuklus latvis savo skaičių nesureikšmino.

„Esu patenkintas, nes laimėjome. Jei būtume pralaimėję, nebūčiau toks laimingas, koks esu. Visada gali sužaisti dar geriau, bet manau, kad sužaidžiau neblogai“, – kuklinosi R.Šmitas.

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

„Žalgirio“ sirgaliai jau spėjo priprasti, kad ypatingai gerai latvis sužaidžia trečiuosiuose kėliniuose.

Būtent šis krepšininkas perlaužė rungtynes savo šešiais pelnytais taškais trečiame ketvirtyje prieš Bolonijos „Virtus“. Septynis svarbius taškus jis pelnė trečioje rungtynių prieš Berlyno ALBA atkarpoje. O „Valencia“ komandą trečiame kėlinyje R.Šmitas nubaudė 8 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais, kai oponentai jau buvo susikrovę 11 taškų persvarą ir atrodė saugiai atitrūkę nuo „Žalgirio“.

Kodėl Latvijos rinktinės puolėjas taip gerai žaidžia iš karto po ilgosios pertraukos?

„Neturiu tam paaiškinimo, tai įvyksta natūraliai, – gūžčiojo pečiais latvis. – Galbūt dėl to, jog trečiajame kėlinyje turi būti labiau susikoncentravęs.“

Akistatoje su „Valencia“ jo veidą „puošė“ ir didžiulė mėlynė, kurią, pasirodo, latviui kažkas įtaisė dar ankstesnėse rungtynėse.

„Net nežinau, kažkas iš „Baskonia“ komandos. Bet tai krepšinis, taip jau nutinka“, – nesureikšmino veido pokyčių R.Šmitas.

Valensijoje jis buvo arti to, kad pats varžovui įtaisytų mėlynę – jei ne fizinę, tai bent psichologinę, kai pirmajame kėlinyje pabandė įspūdingai įdėti į krepšį per Josepą Puerto – varžovui teko gelbėtis pražanga.

Visada gali sužaisti dar geriau, bet manau, kad sužaidžiau neblogai.

Nors kamuolys į krepšį neįkrito, R.Šmitas įsitikinęs, kad galėjo užfiksuoti įspūdingą epizodą.

„Siekiau dėjimo, bet kamuolys iššoko iš lanko. Galiu tai atlikti ir tai pabandžiau“, – sakė žalgirietis.

Jį sužavėjo ir oranžines Valensijos „La Fonteta“ arenos tribūnas žaliai perdažę „Žalgirio“ sirgaliai – jų vakarykštėse rungtynėse buvo bent pusė tūkstančio, o didžioji dalis šių sirgalių susirinko iš Valensijos ir aplinkinių miestų.

R.Šmitas pripažino, kad dar niekada jam žaidžiant išvykoje nėra matęs tokio gausaus komandos palaikymo.

„Ne, nebuvau to matęs, tai buvo beprotiška. Buvo labai smagu išvysti visus tuos sirgalius, mačiau tribūnose labai daug žalių marškinėlių. Žymiai lengviau žaisti, kai turi tokį sirgalių užnugarį“, – sakė latvis.

Šeštą kartą laimėjęs „Žalgiris“ pasiekė tarpinį finišą – Eurolygoje jau sužaidė dešimt rungtynių. Netikėtai gerai startavę kauniečiai po dešimto turo Eurolygoje yra įsitaisę šeštoje vietoje.

Kaip sezono pradžią vertina po 10,5 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 11,6 naudingumo balo renkantis R.Šmitas?

„Žinoma, galėjome laimėti kai kurias pralaimėtas rungtynes, bet manau, kad sezoną pradėjome labai gerai. Tęsiame tobulėjimą kiekvienose rungtynėse, manau, kad žaisime tik geriau ir geriau“, – tikino žalgirietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas