Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 10

Po mėnesio į Eurolygą grįžtantis „Žalgiris“ ir J.Zdovcas: „Pertraukos neišnaudojome“

Kauno „Žalgiris“ (3-13) net po 25 dienų pertraukos išbėgs į aikštę Eurolygoje. Jure Zdovco auklėtinių laukia išvyka į Miuncheną ir akistata su „Bayern“ (7-10) klubu. Tiesa, 55-erių slovėnas sako, kas pasinaudoti netikėtai susidariusia ilga pertrauka sezono viduryje bei įdiegti savo idėjų nepavyko.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Abi ekipos neturi susirgimų COVID-19, tačiau „Bayern“ taip pat ilgai nežaidė Eurolygoje – jau 19 dienų. Ir „Bayern“, ir „Žalgirio“ rungtynės būdavo vis nukeliamos dėl varžovų problemų.

„Tikiuosi, kad šitos rungtynės įvyks. Kol kas viskas atrodo gerai. Mums tai labai svarbus mačas. Su nekantrumu jo laukiu. Peržiūrėjau pirmąjį mūsų susitikimą ir galiu pasakyti, kad tas mačas, ypač pirma jo pusė, buvo viena geriausių mūsų šiame sezone. Žinoma, jei norime laimėti, privalome tai pakartoti“, – prieš išvykdamas į Miuncheną spaudos konferencijoje pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kalbėjo J.Zdovcas.

VIDEO: Jure Zdovco mintys prieš artėjančias Eurolygos rungtynes po ilgokos pertraukos

„Mes esame visi sveiki ir laukiame geros kovos“, – pridūrė „Žalgirio“ strategas.

„Bayern“ pastaruoju metu stringa. Eurolygoje skaičiuoja trijų pralaimėjimų seriją iš eilės, o savaitgalį netikėtai suklupo ir Vokietijos čempionate – namie 63:65 nusileido „Chemnitz“ ekipai.

„Jie pralaimėjo vietinėje lygoje, bet savo šalyje jie žaidžia tik su šešiais legionieriais. Tai visiškai kita ekipa, lyginant su ta, kuri kovoja Eurolygoje. Komandose būna pakilimų ir nuopuolių, labai tikiuosi, kad jų pralaimėjimų seriją prasitęs ir rytoj“, – teigė J.Zdovcas.

Kaune, praėjusių metų spalio mėnesį, „Bayern“ dramatiškai nugalėjo rungtynių pabaigoje dviem taškais – 75:73.

„Nuo to laiko jie niekuo nepasikeitė. Tik traumuotą Darruną Hillardą pakeitė K.C.Riversas. Panašus žaidėjas, kairiarankis snaiperis. Didžiausias nerimas – jų gynyba, jie daug keičiasi ginamaisiais. Žinome, kad nesame patys geriausi prieš tokią gynybos sistemą. Mes neturime individualiai stiprių žaidėjų, todėl turime pulti kaip komanda, dalintis kamuoliu, gerai išnaudoti erdves aikštelėje.

Po krepšiu turime sustabdyti DeShauną Thomasą. Jis jiems – svarbus žaidėjas, ypač lemiamomis akimirkomis. Jei pamenate, namie mūsų reakcija į jo žaidimą nebuvo gera. Ir, žinoma, Vladimiras Lučičius. Jis visada yra grėsmė, žaidėjas su charakteriu ir su daug triukų. Pirmose rungtynėse prieš jį mes gynėmės naiviai“, – tęsė „Žalgirio“ treneris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kaune „Žalgiris“ „Bayern“ pralaimėjo 2 taškais.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kaune „Žalgiris“ „Bayern“ pralaimėjo 2 taškais.

Jei pirmosioms tarpusavio rungtynėms J.Zdovcas, jau prasidėjus sezonui pakeitęs atleistą Martiną Schillerį, neturėjo daug laiko pasiruošimui, tai dabar „Žalgiris“ ir slovėnų strategas į kovą stos po beveik mėnesio pertraukos Eurolygoje.

„Taip, pertrauka buvo ilga, bet turėjome LKL rungtynių. Taip pat ir kelionių be rungtynių, tokių, kaip skrydis į Atėnus. Turėjau didelių planų, kaip išnaudoti šią pertrauką, bet mes negalėjome to padaryti, nes rungtynės būdavo atšaukiamos paskutinę minutę, mes jau būdavome pakeliui į dvikovas ir panašiai“, – apgailestavo J.Zdovcas.

Dėl nukeltų rungtynių „Žalgirio“ dabar laukia labai įtemptas tvarkaraštis. „Kai mačų yra tiek daug, žaidėjai įprastai pamiršta susitarimus, vidines žaidimo taisykles. Mes turime pagerinti komandinį puolimą, gerai atsistoti puldami ir tinkamu laiku atlikti perdavimą.

Taip pat pagerinti ir gynybą. „Šiauliai“ mums įmetė 86 taškus. Žinome, kad nesame greičiausia komanda gynyboje. Turime pagerinti savo reakciją, užsiimamas pozicijas. Taip pat ir atkovotus kamuolius, su jais taip pat turime problemų. Turime pagerinti visas detales, kurių reikia, kad laimėtume rungtynes“, – dėstė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Tiesa, jis mato ir progresą per tuos beveik tris mėnesius, kurie prabėgo nuo paskutinių rungtynių su „Bayern“ Kaune.

„Žinoma, mes pasikeitėme. Aš mėgstu savo komandą. Aš daugiau nebeverkiu, kad neturime to, neturime ano ar esame lėti. Gyvename su tuo, ką turime. Stengiamės padėti vieni kitiems. Šlifuojame detales, o tai dienos pabaigoje ir yra svarbiausia. Manau, kad individualiai kai kurie žaidėjai irgi patobulėjo, tie, kurie buvo blogos formos arba žaidė nedaug. Tikiuosi, greitai prie mūsų prisijungs ir Joffrey Lauvergne'as, o mūsų komanda sustiprės pozicijoje po krepšiu. Labai džiaugsiuosi, jei jo sugrįžimas įvyks per artimiausias 3 savaites“, – spėjo J.Zdovcas.

Šią savaitę „Žalgiris“ turi sužaisti dvejas Eurolygos rungtynes – antradienį išvykoje su „Bayern“, o ketvirtadienį namie su Belgrado „Crvena zvezda“. Tiesa, mūšis su Serbijos klubu gali ir neįvykti dėl COVID-19 susirgimų Belgrado ekipoje.

„Turime laukti iki paskutinio momento. Kol kas nieko oficialaus nėra. Tikiuosi, kad tokiu atveju surastume kitas rungtynes, kad neturėtume pertraukos. Ir taip atsiliekame nuo tvarkaraščio. Galbūt taurės arba LKL rungtynes“, – vylėsi J.Zdvocas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas