Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15

Po „Panathinaikos“ pergalės – E.Atamano pyktis: „Ši arena nėra skirta cirkui“

Atėnų „Panathinaikos“ dramatiškame susitikime 73:71 pranoko Kauno „Žalgirį“, tačiau po rungtynių vyriausiasis Graikijos klubo treneris labiau pyko ant arbitrų nei džiaugėsi savo vadovaujamos komandos pergale.

Trečią savaitę Eurolygoje iš eilės Kauno „Žalgiris“ nusileido paskutinių sekundžių trileryje.

Pirmasis Kazio Maksvyčio komandai kirto Vilerbano ASVEL, po savaitės – nesėkme pasibaigusi drama Stambule prieš „Anadolu Efes“, o šįkart Lietuvos čempionai neatsilaikė išvykoje 71:73 prieš Atėnų „Panathinaikos“.

VIDEO: K.Maksvytis rado pozityvo pralaimėjime: „Šiandien buvo nemažai gerų dalykų“

Tai buvo itin klampios rungtynės, kuriose trūko kokybės puolime, o pirmaujančios komandos keitėsi net 18 kartų.

„Raktu į pergalę tapo gynyba. Mes puikiai žaidėme gynyboje, o vienintele problema tapo Rolando Šmito tritaškiai. Jis puikiai pataikė į krepšį. Žinoma, nėra lengva gintis prieš „pick and pop“ su šiuo žaidėju. Mes labai gerai gynėmės, išskyrus šias situacijas. Gerai tvarkėmės ir su Keenanu Evansu. Puolime daug kartų klydome, bet tai yra Eurolyga ir kiekvienas mačas yra sunkus. Dvigubą savaitę pradėjome svarbia pergale ir žvalgomės į antrąjį mačą, – po mačo sakė Erginas Atamanas, vėliau tarp eilučių pažėręs kritikos arbitrams. – Arena su kiekvienu susitikimu yra vis pilnesnė, o ši komanda to nusipelnė. Atmosfera buvo puiki, bet kai kas čia mėgsta kurti šou ir daryti cirką. Tikiuosi, kad kai kas atsižvelgs, kas vyksta šioje arenoje. Ši arena nėra skirta ego parodymui. Mūsų sirgaliai yra puikūs, bet tikiuosi kai kas atkreips dėmesį į šiose rungtynėse padarytas klaidas.“

Mačo pradžioje po dvi greitas surinko Kevarriuso Hayeso ir Rolando Šmito duetas, o baudų problemos „Žalgirio“ priekinę liniją lydėjo viso susitikimo metu. Dvikovos dėl išnaudotų pražangų limitų nebaigė R.Šmitas ir Laurynas Birutis, tuo metu K.Hayesas rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 4 taisyklių pažeidimus.

VIDEO: Lemiamos savo pražangos nepripažinęs R.Šmitas: „Labai skaudus pralaimėjimas“

Antrojo kėlinio viduryje – plojimai OAKA arenoje debiutavusiam skambiajam „Panathinaikos“ pirkiniui Kendrickui Nunnui, kuris dar prieš trejus metus buvo išrinktas į simbolinę pirmąją NBA naujokų komandą.

Bet ne šis amerikietis tapo didžiausia žvaigžde trečiadienio rungtynėse, o jo komandos draugas Konstantinos Mitoglou.

„Žalgiris“ iki trečiojo kėlinio vidurio didžiąją laiko dalį pirmavo, kol „Panathinaikos“ aukštaūgis įsmeigė ketvirtąjį savo tritaškį iš tiek pat galimų ir išvedė šeimininkus į priekį 47:46.

„Tai lemia pasitikėjimas savimi, mikroklimatas komandoje. Mano komandos draugai ir trenerių štabas atlieka puikų darbą. Mes bandome pastatyti čia kai ką ypatingo, bet tai užima laiko. Esame gerame lygyje, turime tai tęsti ir atsispirti nuo šios pergalės“, – po dvikovos sakė 19 taškų ir 23 naudingumo balus surinkęs K.Mitoglou.

Viltį svečiams suteikė 12 taškų per ketvirtąjį kėlinį įmetęs R.Šmitas, o lemiama ataka priklausė „Žalgiriui“ ir Keenanui Evansui, tačiau blogiausias sezono rungtynes Eurolygoje sužaidęs įžaidėjas (6 taškai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos) suklydo ir pergalę iškovojo „Panathinaikos“.

VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

Pergalingame mače Atėnų krepšininkai realizavo vos 18 baudų metimų iš 31 (58,1 proc. baud.).

Ketvirtajame kėlinyje Graikijos ekipoje labiausiai blizgėjo 7 taškus surinkęs veteranas Kostas Sloukas.

„Mes šiandien parodėme komandinį charakterį prieš labai kietą komandą. Mes nežaidėme gerai, ypač mačo pradžioje, kai strigome prieš agresyvią gynybą. Svarbiausia, kad radome kelią link pergalės ir ruošiamės antrai savaitei dvikovai, – kalbėjo K.Sloukas. – Sutinku su treneriu, kad viską turime statyti nuo gynybos. Galvoju, kad šiandien lemiamu metu rungtynes mums perlaužti padėjo gynyba.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas