Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Po pažeminimo Atėnuose – Eurolygos čempionų žvilgsnis į Kauno „Žalgirį“

Nesustabdoma Stambulo „Anadolu Efes“ mašina, praėjusio sezono pabaigoje nušlavusi visus varžovus sau iš kelio, šio sezono pradžioje ir toliau neužsikuria.

Tik sykį per šešis mačus kol kas laimėjęs Turkijos klubas, du pralaimėjimus jau patyręs ir šalies pirmenybėse, trečiadienį buvo sutriuškintas kito Eurolygos autsaiderio Atėnų „Panathinaikos“ klubo – net 26 taškų skirtumu 69:95.

Dvi technines pražangas už ginčus su teisėjais gavęs „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas buvo išvytas iš rungtynių po neapsikentusio latvių arbitro Olego Latiševo švilpuko.

Demonstratyviai – per vidurį aikštės – rungtynes palikęs E.Atamanas po rungtynių nepasirodė ir spaudos konferencijoje. Mintimis už vyriausiąjį komandos trenerį dalinosi jo asistentas Yakupas Sekizkokas.

„Žaisti OAKA arenoje – visada sunku, – diplomatiškai pradėjo kalbėti turkas. – Žinoma, mes neplanavome žaisti taip pasyviai. Mums nepavyko įgyvendinti to, ką planavome prieš rungtynes.“

„Mes prametėme viską, net ir mesdami laisvi, o varžovai žaidė energingai, pasitikėdami savimi ir jie mus sustabdė. Jie nulaužė rungtynes dar jų pradžioje“, – tęsė Y.Sekizkokas.

„Mes bandėme sugrįžti trečiajame kėlinyje, bet „Panathinaikos“ neleido mums to padaryti. Sveikinimai jiems. Dabar turime dėmesį skirti kitoms rungtynėms, namų rungtynėms su Kauno „Žalgiriu“. Reikia tikėtis mums pavyks iškovoti pergalę šios dvigubos Eurolygos savaites metu“, – komentarą spaudos konferencijoje baigė „Anadolu Efes“ asistentas.

VIDEO: Macon makes Panathinaikos history in rout of Efes | Round 6 Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Verta pažymėti, kad Stambulo klubas lėtai įsibėgėjo ir praėjusiame sezone, bet vėliau tapo nesustabdoma jėga, finale nugalėjusia ir Šarūno Jasikevičiaus „Barceloną“, reguliariojo Eurolygos sezono čempionę.

Su „Panathinaikos“ nežaidė „Anadolu Efes“ lyderis, naudingiausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas Vasilije Micičius. Iš pradžių buvo pranešta, kad dėl raumens traumos jis praleis abejas šios savaitės rungtynes – ir su „Panathinaikos“, ir su „Žalgiriu“, bet Atėnuose jis jau sėdėjo ant atsarginių suolo ir penktadienį gali pasirodyti rungtynėse.

Po ilgos pertraukos ant parketo Graikijoje jau sugrįžo Krunoslavas Simonas. 36-erių veteranas per 15 minučių taškų nepelnė (0/3 dvit., 0/2 trit.), bet išdalino net 9 rezultatyvius perdavimus.

Dėl traumos nežaidė vidurio puolėjas Bryantas Dunstonas ir buvęs žalgirietis Jamesas Andersonas.

Tačiau turbūt didžiausia „Anadolu Efes“ ekipos šio sezono problema – stringantis Shane‘as Larkinas. Amerikietis Atėnuose vėl svaidė pro šalį (1/6 trit.), o per paskutines penkerias rungtynes Eurolygoje iš toli pataiko vos 15 proc. savo tritaškių (4/26).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Per šią juodą seriją Sh.Larkinas dar pameta ir po 3,8 kamuolio per susitikimą.

Eurolygos čempionė „Anadolu Efes“ (1-5) užima vos priešpaskutinę vietą, lenkdama tik nė sykio dar nelaimėjusį Kauno „Žalgirį“ (0-6).

„Žalgiris“ Stambule penktadienį bandys išvengti klubo antirekordo – starto Eurolygoje 0-7. Taip prastai stipriausią Europos klubų turnyrą kauniečiai buvo pradėję tik 2008-aisiais, kai treniruojami Gintaro Krapiko ir slegiami finansinių rūpesčių Eurolygos sezoną pradėjo 7 pralaimėjimais iš eilės.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas