Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

Po pergalės prieš „Monaco“ – išaugę „Žalgirio“ atkrintamųjų šansai

Kauno „Žalgiriui“ iškovojus gyvybiškai svarbią pergalę prieš „Monaco“, 50 tūkstančių galimų scenarijų suskaičiavęs kompiuteris pateikė atnaujintas tikimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš rungtynes su „Monaco“ krepšininkais Kauno „Žalgirio“ atkrintamųjų šansai buvo vertinami 27 proc., o ketvirtadienio rytą ši tikimybė jau yra 34 proc.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai dėl aštuntosios pozicijos, garantuojančios bilietą į Eurolygos ketvirtfinalį, kovoja su Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“.

Abi šios komandos šiuo metu turi po 16 pergalių ir 15 pralaimėjimų, tačiau baskams priklauso geresnis tarpusavio rungtynių rezultatas (namie laimėjo net 93:73, o Kaune suklupo 75:79).

„Baskonia“ galimybės žaisti atkrintamosiose vertinamos 69 proc.

„Žalgiriui“ liko dvejos rungtynės namuose prieš „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“, o paskutiniame ture žalgiriečiai išvykoje susikaus su Miuncheno „Bayern“.

Tuo metu „Baskonia“ laukia du mūšiai namuose prieš Stambulo „Fenerbahče“ ir Vilerbano ASVEL, po kurių vyks į Graikiją, kurioje susikaus su turnyro lydere Pirėjo „Olympiakos“.

Likę Eurolygos klubai turi arba gerokai mažiau šansų prasibrauti į atkrintamąsias, arba jų neturi išvis.

Pastarųjų dviejų sezonų čempionės Stambulo „Anadolu Efes“ galimybės vertinamos 9 proc., „Valencia“ – 0,4 proc., o Milano „Olimpia“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ – po 0,2 proc.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Superkompiuteris spėja, kad daugiausia šansų „Žalgiriui“ yra likti devintoje vietoje (33 proc.). 23 proc., kad K.Maksvyčio komanda liks dešimta, o 22 proc. – jog liks aštunta.

Šios trys tikimybės „Žalgiriui“ yra realiausios.

Teoriškai „Žalgiris“ dar gali pasiekti penktą lentelės vietą (2 proc.), o žemiausiai šalies flagmanas gali nusmukti iki 13 pozicijos (vos 0,2 proc.).

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvytis ir D.Motiejūnas po žūtbūtinės „Žalgirio“ pergalės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas