Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 19

Po pervažiuoto „Žalgirio“ – Turkijos spaudos trimitai apie didįjį čeką ir „Fenerbahče“ galimybes

Stambulo „Fenerbahče“ revanšavosi Kauno „Žalgiriui“ už skaudų pralaimėjimą pirmajame rate. Igorio Kokoškovo auklėtiniai atsidūrė per vieną pergalę nuo pirmojo ketverto, nors dar prieš tris mėnesius buvo paskendę pralaimėjimų liūne. Susižavėjimo neslėpę Turkijos sporto žurnalistai negailėjo pagyrų komandos lyderiui Janui Vesely bei skaičiavo „Fenerbahče“ galimybes įsiveržti tarp pirmų keturių Eurolygos komandų.
Janas Vesely
Janas Vesely / Euroleague.net nuotr.

„Sulaukėme reakcijos, kokios ir tikėjomės“, – po įspūdingos Stambulo „Fenerbahče“ pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ rašė Turkijos sporto tinklalapio „basketservisi“ apžvalgininkas Fersu Yahyabeyoglu.

Igorio Kokoškovo auklėtiniai ketvirtadienio vakarą „Ulker“ arenoje dominavo prieš svečius iš Lietuvos ir triumfavo 84:61. Nors dar prieš savaitę Valensijoje atrodė bejėgiškai ir surinkę vos 52 taškus pripažino varžovų pranašumą.

13-ąją pergalę per pastarąsias 15 rungtynių iškovojusi „Fenerbahče“ reikalus su žalgiriečiais aikštelėje sutvarkė dar iki ilgosios pertraukos – pirmąjį ketvirtį Stambulo krepšininkai laimėjo 28:18, o po dviejų kėlinių pirmavo 45:26.

„Kai pasitikėjimas savimi ir žaidimo kokybė, kuri augo su kiekviena pergale šioje atkarpoje, susimaišo su pagrindinių ekipos lyderių Nando De Colo ir Jano Vesely meistriškumu ir spindesiu, tuomet „Fenerbahče“ tampa tikrai sunkiai sustabdoma“, – rašė „basketdergisi“ žurnalistas Gokhanas Ture

VIDEO: „Karštom pėdom“: bedantis „Žalgiris“ ir sezono pabaigos pradžia

Svarbiu tapo Marko Guduričiaus sugrįžimas, kuris dėl traumos praleido praėjusios savaitės mūšį Valensijoje. Prieš „Žalgirį“ jis žaidė 16 minučių ir pelnė 9 taškus.

„Galbūt M.Guduričiaus nauda neatsispindi statistikos protokole, bet mes matėme, koks jis svarbus yra komandos puolimui ir gynybai“, – sakė F.Yahyabeyoglu.

Turkijos žiniasklaida nukėlė kepurę prieš didįjį čeką Janą Vesely, naudingiausią 2019-ųjų metų Eurolygos žaidėją.

Vakarėlį po „Žalgirio“ krepšiu surengęs centras per 32 minutes pelnė 21 tašką (9/10 dvit., 3/5 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balą.

Tai jau 15-asis mačas iš eilės, kai J.Vesely renka dviženklį efektyvumo balų rodiklį bei ketvirtosios rungtynės šį sezoną pasiekiant 30 balų ribą.

„J.Vesely vis augantis meistriškumas ir atsiradęs gebėjimas organizuoti komandos žaidimą nusipelnė aplodismentų. Čekijos krepšinio žvaigždė neabejotinai išgyvena geriausią ir brandžiausią savo karjeros tarpsnį. Malonu stebėti jo vedamos „Fenerbahče“ žaidimą“, – rašė F.Yahyabeyoglu.

Euroleague.net nuotr./Janas Vesely
Euroleague.net nuotr./Janas Vesely

„Basketservisi“ rašo, jog antroji mačo dalis priminė treniruotę.

Abi komandos gynybą nustūmė į šalį bei rinko taškus. Šeimininkai vienu metu pirmavo net 30 taškų, tad treneris I.Kokoškovas jautėsi patogiai rotuodamas ir nenuvargindamas žaidėjų.

„Kai šeimininkai susikaupdavo ir gindavosi stipriau, žalgiriečiai tapdavo nematomi aikštelėje“, – teigė Turkijos žurnalistas F.Yahyabeyoglu.

„Žalgirio“ komanda Stambule surinko 61 tašką, 23 mažiau nei „Fenerbahče“. Palyginimui, pirmajame rate Lietuvos čempionai trimfavo net 99:62.

60 taškų skirtumas tarp dvejų rungtynių parodo kaip per šį laikotarpį išaugo „Fenerbahče“ žaidimas. Ji kovą dėl kamuolių laimėjo 39:25, o tritaškius realizavo net 55,6 proc. taiklumu.

Artėjančios keturios savaitės bus tarsi finalas, konstatavo „basketdergisi“. Penktoje vietoje dabar esanti „Fenerbahče“ atsidūrė per pergalę nuo pirmojo ketverto ir namų aikštelės pranašumo ketvirtfinalyje.

Stambulo ekipos dabar laukia akistatos su Pirėjo „Olympiakos“, Miuncheno „Bayern“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

„Atkrintamųjų durys prasivėrė, pirmasis ketvertas pasiekiamas ranka, o geriausia dalis yra ta, jog viskas priklauso nuo pačios „Fenerbahče“ komandos, kuri dabar dega meistriškumu ir pasitikėjimu savimi“, – rašė G.Ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas