Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 20

Po puikios pergalės Stambule Šaras nepuolė į euforiją: „Laukia vienos svarbiausių rungtynių“

Šarūnas Jasikevičius mosavo rankomis lyg svaidydamasis žaibais, kai Lukas Lekavičius dar pirmajame kėlinyje į užribį siuntė jau 7-ąjį prarastą „Žalgirio“ kamuolį. Bet netrukus žaliai balta magija nuspalvino nykią ir apytuštę „Abdi Ipekči“ areną. Žalgiriečiai idealiai metė dvitaškius, pavyzdingai supančiojo „Anadolu Efes“ klubą gynyboje, sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių ir iškovojo puikią pergalę 84:71.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 71:84 | Stambulas

Brockas Motumas 35-ąją minutę greitoje atakoje iš kairiojo krašto laisvutėlis paleido tritaškį, po kurio net žiūrint televizorių girdėjosi, kaip suspurdėjo krepšio tinklelis.

Australas po šūvio atliko vieną mėgstamiausių savo ritualų – imitavo boulingo metimą. Iš savo vietos pašokęs Šarūno Jasikevičiaus asistentas Evaldas Beržininkaitis laimingas šūktelėjo ir kėlė kumštį į viršų. Švieslentėje užsidegė skaičiai 68:50 „Žalgirio“ naudai.

Šaras ir jo komanda paruošė puikų rungtynių planą, o žaidėjai įgyvendino jį be priekaištų.

„Žaidėme labai solidžiai, – po rungtynių duodamas interviu Eurolygos televizijai džiaugėsi Š.Jasikevičius. – Strigome prieš jų spaudimą, bet apibendrinant, rizikavome ten, kur norėjome. Kai kur pasisekė, kai kur ne, bet buvome agresyvi komanda.

Š.Jasikevičius: „UNIKS yra vienas tų varžovų, su kuriais kausimės dėl aštuntosios vietos.“

Žaidžiant prieš tokią atletišką komandą yra labai svarbu atlaikyti spaudimą. Mūsų gynėjai turėjo problemų. Bet tai tik parodo varžovų atletiškumo stiprybę. Buvo svarbu viską kruopščiai paruošti. Didžiąją rungtynių dalį plano laikėmės.

Manyčiau, kad pergalę lėmė atkovoti kamuoliai ir tai, kad neleidome jiems rinkti lengvų taškų.“

VIDEO: Fantastiškos rungtynės: „Žalgiris“ dominavo Stambule

Tačiau Šaras nepuolė į euforiją. Jau ketvirtadienį žalgiriečių laukia namų mačas su Kazanės UNIKS (20 val.).

„Šias rungtynes turime greitai pamiršti ir turime būti greitai pasiruošę. Grįžtame namo, kur lauksime sirgalių palaikymo. UNIKS yra vienas tų varžovų, su kuriais kausimės dėl aštuntosios vietos. Tai bus vienos svarbiausių rungtynių“, – neslėpė Šaras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Įsikibęs į kamuolį lyg liūtas Kevinas Pangosas klūpėdamas ant parketo bandė išplėšti jį iš „Anadolu Efes“ puolėjo Tylerio Honeycutto rankų. „Žalgiris“ ir pergalės norėjo labiau, ir geriau tam buvo pasiruošęs taktiškai.

„Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 32:24, o K.Pangosas su 15 taškų ir 5 tritaškiais iš 6 buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

„Džiaugiuosi, kad pataikiau tritaškius, bet manau, kad pergalę lėmė gera gynyba. Aišku, metimai pridėjo džiaugsmo, bet svarbiausia buvo gynyba, – kuklinosi kanadietis. – Mes tikėjome savo jėgomis. Tikime, kad galime laimėti kiekvienerias rungtynes. Turėjome gerą planą ir pasirodėme tikrai gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas