Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 18

Po skaudaus „Žalgirio“ pralaimėjimo – varžovų šypsnis žvelgiant į rungtynių protokolą

Kauno „Žalgiris“ grįžta sumuštas iš viešnagės Stambule. Du Turkijos klubai lemiamoje sezono stadijoje žalgiriečiams išrašė 50 taškų baudą. Po 27 taškų pralaimėjimo „Anadolu Efes“, „Žalgirį“ 23 taškais nuskriaudė ir „Fenerbahče“ – 61:84.
Augustine'as Rubitas ir Danilo Barthelis
Augustine'as Rubitas ir Danilo Barthelis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Aš patenkintas šiomis rungtynėmis tiek puolime, tiek gynyboje. Parodėme, kad jei žaidžiame savo krepšinį, galime laimėti nesunkiai“, – po pergalės sakė Janas Vesely.

Jam žaidimas klostėsi itin lengvai. Vidurio puolėjas iš Čekijos surinko 32 naudingumo balus – pelnė 21 tašką (9/10 dvit.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Aukštaūgis žvelgdamas į statistikos protokolą juokavo, kad suklydo per daug – 3 kartus.

„Su šia pergale žengėme žingsnį atkrintamųjų link. Bet dar liko keli mačai ir darbas nebaigtas. Turime pamiršti šią pergalę ir eiti toliau“, – pridūrė J.Vesely.

Tiesioginis „Žalgirio“ oponentas dėl vietos atkrintamosiose nuo Lietuvos čempionų atitrūko trimis pergalėmis. „Fenerbahče“ sąskaitoje – 18 pergalių ir 12 pralaimėjimų, kai Kauno klubas lieka su 15 ir 15.

„Tai buvo labai svarbi pergalė. Manau, rungtynės su Valensija parodė, kad negalime taip žaisti dėl atkrintamųjų. Bet šiandien mes sureagavome ir tai labai svarbu likusiai sezono daliai“, – teigė 16 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus surinkęs Nando De Colo.

Prieš savaitę „Fenerbahče“ 52:66 klupo prieš „Valencia“ klubą.

Turkijos klubas atsigriebė ir už praėjusios savaitės pralaimėjimą, ir už pirmąjį susitikimą Kaune. Jį gruodį „Žalgiris“ buvo laimėjęs net 37 taškų skirtumu.

„Tai buvo gera pergalė. Mūsų tikslas buvo uždengti baudos aikštelę ir, manau, mums pavyko varžovus iš ten išstumti. Gynyba suteikė mums energijos, davė ritmą ir tuos sustabdymus pavertėme taškais. Visi buvo pasiruošę kautis ir apginti namų aikštę. Turėjome tą padaryti, norėdami patekti į atkrintamąsias“, – susitikimo reziumavo „Fenerbahče“ treneris Igoris Kokoškovas.

„Žalgirio“ aukštaūgiai Joffrey Lauvergne'as, Augustine'as Rubitas, Paulius Jankūnas, Nigelas Hayesas ir Martinas Gebenas kartu surinko 22 taškus. Nė vienas iš jų nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

„Fenerbahče“ šventė 13 pergalę per 15 pastarųjų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas