Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Po skaudžios serijos baigties – australo pyktis ir kaltinimai „Real“ žaidėjams

Belgrado „Partizan“ klubas tapo pirmuoju Eurolygos istorijoje, iššvaisčiusiu pranašumą 2-0 ir pralaimėjusiu ketvirtfinalio seriją, kai trečiadienio vakarą apmaudžiai suklupo prieš Madrido „Real“ lemiamose penktose rungtynėse. Serbų klubo puolėjas Dante Exumas po rungtynių atsivėrė ir prabilo apie nešvarius karališkojo klubo žaidėjų veiksmus.
Dante Exumas
Dante Exumas / Scanpix/IMAGO/CordonPress nuotr.

„Partizan“ laimėjo pirmuosius du mačus Madride, bet serijos eiga pasikeitė antrųjų rungtynių pabaigoje kilus masinėms muštynėms.

Sergio Llullui grubiai prasižengus prieš Keviną Punterį, šis puolė ispaną, o tai įskėlė susirėmimus, per kuriuos mušėsi didžioji dalis abiejų komandų krepšininkų.

Galiausiai, Guerschonas Yabusele parvertė D.Exumą imtynių veiksmu, o po muštynių Eurolyga suspendavo keturis jų dalyvius. G.Yabusele buvo nubaustas penkerių rungtynių diskvalifikacija, K.Punteris – dvejų, Gabrielis Deckas ir Mathiasas Lessort'as – vienerių.

Netekę lyderio K.Punterio, serbai pralaimėjo abu mačus Belgrade, o lemiamose rungtynėse Ispanijos sostinėje net ir su K.Punteriu iššvaistė 18 taškų pranašumą ir nusileido Madrido komandai 94:98.

„Serija pasikeitė, kai mane tėškė ant žemės, šimtu procentų, – po apmaudaus pralaimėjimo „WiZink Center“ arenoje „Mozzart Sport“ sakė D.Exumas. – Dėl to netekome dviejų žaidėjų, o aš likusią serijos dalį žaidžiau traumuotas.“

Australas atsivėrė ir teigė nesuprantąs, kodėl G.Yabusele buvo nubaustas vos penkerių rungtynių suspendavimu. Be to, jis teigia taip ir nesulaukęs prancūzo atsiprašymo.

„Manau, kad visi, kurie žaidžia krepšinį ir matė tą vaizdą, sutinka, kad bausmė buvo pernelyg švelni. Visi buvo šokiruoti dėl to, jog jis suspenduotas tik penkerioms rungtynėms. Juk mes ne amerikietiškų imtynių lyga.

Būčiau geriau jautęsis dėl situacijos, jei jis bent jau būtų atsiprašęs manęs tiesiogiai, bet jis tą padarė tik per socialinius tinklus. Turbūt Eurolygai to užteko, kad skirtų tokią menką bausmę“, – svarstė D.Exumas.

„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės. Kevinas Punteris buvo vienas aršiausių.
„Scanpix“ nuotr./Eurolygos rungtynėse Madride tarp „Real“ ir Belgrado „Partizan“ kilo masinės muštynės. Kevinas Punteris buvo vienas aršiausių.

„Juokinga, kaip buvo pagražinta istorija ir aprašytas jo atsiprašymas. Yabusele manęs neatsiprašė. Tai tik parodo, kokie jie iš tikrųjų yra bei patvirtina, kokie jie aikštelėje“, – visą „Real“ klubą įvertino „Partizan“ žaidėjas.

Jam nesuprantama ir K.Punteriui skirta bausmė, dėl kurios Belgrado klubo vedlys, per trejas atkrintamųjų rungtynes rinkęs net po 22,7 taško, turėjo praleisti abu mačus Serbijos sostinėje.

„KP bandė mane apsaugoti, kol mane puolė iš už nugaros. Jis mane gynė, kai prie jo prisiartino kumščius atkišęs varžovas. Akivaizdu, kad jis turėjo ginti ir save. Tai absurdiška, nes manau, kad varžovai žinojo, ką daro. Nesakyčiau, kad buvome laimėję seriją, bet akivaizdu, kad serijos kryptis drastiškai pasikeitė po tų muštynių“, – sakė D.Exumas.

Akivaizdu, kad serijos kryptis drastiškai pasikeitė po tų muštynių.

Australas pokalbyje su „Mozzart Sport“ metė dėmę ir ant viso Madrido klubo.

„Jie kiek tik nori gali kalbėti, kad mes žaidžiame nešvariai, bet mes žinojome, kad jie tikrai taip žais. Manau, kad per daug pasidavėme emocijoms reaguodami į kai kurias jų pražangas ir veiksmus, o jie jau ne kartą yra buvę tokiose situacijose. Jie žino, kaip žaisti nešvariai ir padaryti taip, kad teisėjai to nepamatytų“, – pyko krepšininkas iš žaliojo žemyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas