Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 10

Po „Žalgirio“ pergalės – varžovų skaičiavimas ir M.Schillerio palinkėjimas R.Kurtinaičiui

„Žalgiris“ tapo viena iš penkių Eurolygos komandų, sezoną pradėjusių dviem pergalėmis. Tačiau kauniečiai po rungtynių Chimkuose vargiai galėjo džiaugtis daugiau nei galutiniu rezultatu (84:70). Tą akcentavo tiek rezultatyviausi „Žalgirio“ pergalės prieš „Chimki“ kalviai, tiek palinkėjimą Rimui Kurtinaičiui siuntęs Martinas Schilleris.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Marius Grigonis geriausiai reziumavo pergalę Mytiščiuose. Beje, pirmąją žalgiriečiams šioje arenoje Eurolygos istorijoje.

„Mes turėjome 12 žaidėjų, jie – 6-7. Tai akivaizdūs dalykai“, – drėbė „Žalgirio“ lyderis.

Tikslumo dėlei, „Žalgiris“ rungtynėms registravo 12 krepšininkų, bet M.Schilleris nepakėlė nuo suolo Mareko Blaževičiaus ir Karolio Lukošiūno. Vis dėlto dažnesni keitimai ir intensyvesnis krepšinis buvo akivaizdus „Žalgirio“ pergalės rodiklis.

VIDEO: Pergalė Rimo Kurtinaičio teritorijoje: gražiausi „Žalgirio“ momentai

M.Grigonis per 25 minutes pelnė 21 tašką ir „Chimki“ gynybai pridarė daugiausiai bėdų. Tarp kitko, tai buvo rezultatyviausios lietuvio rungtynės Eurolygos karjeroje.

Gynėjas pataikė 5 tritaškius iš 8 ir surinko 23 naudingumo balus. Visa „Žalgirio“ komanda šeimininkų krepšį suvarpė 13 tritaškių iš 30 (43,3 proc.).

„Šioje situacijoje nenoriu kalbėti apie rungtynes. Aš tiesiog džiaugiuosi, kad galėjome žaisti. Turime eiti į priekį“, – darbine pergale nesididžiavo M.Grigonis.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis
Getty images / Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis

Martinas Schilleris taip pat skaičiavo varžovų pajėgas. Aikštėje pasirodė tik septyni Rimo Kurtinaičio auklėtiniai iš aštuonių. Ant parketo nepabuvojo vienintelis latvis Dairis Bertanis, kuris nerizikavo rungtyniauti dėl traumos.

Likusią „Chimki“ sudėtį nušienavo traumos ir COVID-19: penki teigiami koronaviruso atvejai (Janis Timma, Jordanas Mickey, Gregas Monroe, Maksimas Baraškovas, Jevgenijus Voronovas), dvi traumos (Aleksejus Švedas ir Stevanas Jovičius) bei saviizoliacijos taisyklės (Errickas McCollumas).

„Rungtynės buvo tokios, kokias ir planavome. Varžovams trūko žaidėjų, nors jie vis tiek labai talentingi. Statistiškai aštuonių žaidėjų rotacija yra geriausia, bet ja negali žaisti viso sezono. Galėjome juos nuvarginti ir džiaugiamės, kad mūsų planas pasiteisino. Džiaugiuosi pergale“, – kalbėjo M.Schilleris.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Po rungtynių sveikindamas su pergale jam ranką spaudė Rimas Kurtinaitis. 38-erių austras lietuviui turėjo palinkėjimą.

„Momentais tikrai buvau sunerimęs, nes tai labai talentinga sudėtis, net jei jos aikštėje buvo tik pusė. Aš džiaugiuosi, kad laimėjome. Bet nuoširdžiai linkiu Chimkams daug sėkmės, kad jų nepersekiotų traumos ir ypač ligos. Tikiuosi, kad jie greitai susitvarkys“, – pagyręs nukraujavusį varžovą už kovą, teigė M.Schilleris.

Nepaisant trečiajame kėlinyje įgytos 21 taško persvaros, šeimininkai ketvirtajame kėlinyje buvo sumažinę skirtumą iki vienženklio.

Tai buvo vienas iš aspektų, kodėl pergale neliko labai sužavėtas 14 taškų pelnęs ir 4 tritaškius iš 6 pataikęs Artūras Milaknis.

„Gerai, kad laimėjome. Bet turime smarkiai tobulinti savo žaidimą. Rungtynės nebuvo tokios, kokių norėjome. Ypač strigome prieš zoninę gynybą, taip pat, kai jie keitėsi dengiamaisiais. Tačiau turime daug ką pagerinti“, – teigė snaiperis.

„Žalgirio“ laukia dviguba Eurolygos savaitė.

Antradienį kauniečiai svečiuosis Belgrade, kur susikaus su „Crvena zvezda“, o ketvirtadienį Kaune priims Stambulo „Anadolu Efes“.

VIDEO: „urBONUSas“: Paulius Motiejūnas – diena, kai išėjo Šaras, ir nauja „Žalgirio“ kryptis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas