Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 07

Pozicija – aiški: Keenanas Evansas atvirai pasisakė apie ateitį „Žalgiryje“

Keenanas Evansas ketvirtadienio vakarą stebėjo, kaip „Žalgirio“ arenoje krenta jo buvę komandos draugai – Nemuno saloje šeimininkai palaužė Tel Avivo „Maccabi“ 68:67. Dar prieš šį žūtbūtinį mačą Achilo sausgyslės traumą besigydantis gynėjas davė išsamų interviu Izraelio žiniasklaidai, o jame atvirai prakalbo apie kito sezono planus.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15,9 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo, 1 perimtas kamuolys ir 17,4 naudingumo balo – tokią įspūdingą statistiką fiksavo K.Evansas Eurolygoje.

Iki to nelemto mačo prieš Stambulo „Fenerbahče“ sausio 6-ąją, kurio metu jau pirmąją minutę patirta sunki trauma užbaigė sezoną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Interviu su Tomeru Givačiu iš „Israelhayom“ K.Evansas kalbėjo apie traumą, prisiminė išvykimą iš „Maccabi“ ir svarstė apie savo ateitį Kauno „Žalgirio“ komandoje.

„Dabar jaučiuosi neblogai, šiuo metu gijimo procesas, tad darau, ką reikia, neperskubėdamas kiekvieną dieną. Dar prireiks laiko, kol grįšiu į aikštę“, – kalbėjo žalgirietis.

Tačiau ar jis galės žaisti jau nuo pačios kito sezono pradžios?

„Jei atvirai, nežinau. Neturiu supratimo, kada vėl galėsiu žaisti krepšinį. Neturiu konkretaus tvarkaraščio, tiesiog koncentruojuosi į gijimą“, – dėstė žaidėjas.

Jis neslėpė, kad yra sunku nuo suolo stebėti rungtyniaujančius komandos draugus.

„Myliu šį žaidimą, tad prasėdėti vienerias rungtynes jau yra sunku. Ilgas periodas – tik sudėtingiau. Norėčiau būti ant parketo ir padėti komandai kovoti dėl atkrintamųjų“, – liūdesio neslėpė K.Evansas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Gynėjas kėlėsi mintimis į praėjusią vasarą, kurios metu jam teko palikti „Maccabi“.

„Viskas buvo gana paprasta, – pasakojo K.Evansas. – Atvyko naujas treneris (Odedas Katashas – aut. past.), kuris norėjo naujų žaidėjų. „Maccabi“ žvalgėsi rinkoje, pasikvietė du puikius gynėjus: Wade'ą Baldwiną ir Lorenzo Browną. Tokioje situacijoje jie man vietos neturėjo, tad buvo geras sprendimas leisti man išvykti.“

„Visada sunku išvykti ir pakeisti komandą, juk užmezgi santykius su žmonėmis aikštėje ir už jos ribų, – tęsė krepšininkas. – Tuomet staiga viskas nutrūksta. Žinojau, kad palikti „Maccabi“ yra geriausias sprendimas man pačiam. Nors ir buvo skaudu, tą padaryti privalėjau.“

Žurnalistas tiesiai šviesiai paklausė K.Evanso, kur jis žais kitą sezoną.

„Dabar, tikėtina, žaisiu dar sezoną „Žalgiryje“. Mano atsakymas yra „taip“. Žaisiu „Žalgiryje“ dar vieną sezoną“, – tarė krepšininkas.

K.Evansas neslėpė, kad didžioji jo svajonė yra žaisti NBA, taip pat – laimėti Eurolygą.

Izraelio žurnalistas klausė, ar gynėjas norėtų grįžti į „Maccabi“.

„Niekada nežinai, ką atneš ateitis. Jei ateis tokia galimybė, būtų nuostabu“, – diplomatiškai atsakė K.Evansas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas