Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Pozityvo neieškojęs K.Evansas: „Turime žaisti solidžiau ir nekristi į tokias duobes“

Tris kėlinius tylėjęs, bet lemiamu metu užsikūręs ir panaikinti net 18 taškų deficitą Kauno „Žalgiriui“ (3-4) Stambule padėjęs Keenanas Evansas neslėpė apmaudo dėl dar vieno, jau trečiojo iš eilės, pralaimėjimo Eurolygoje.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / zalgiris.lt nuotr.

Iki pabaigos ketvirtadienį Turkijoje kovoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai galiausiai po pratęsimo 82:86 krito prieš „Anadolu Efes“ (3-4).

„Gerai pradėjome rungtynes, bet pralaimėjome antrąjį kėlinį. Tada grįžome į rungtynes. Sužaidėme gerą trečią ir ketvirtą kėlinius, bet tiesiog pralaimėjome pabaigoje, nes jie sukūrė daugiau geresnių epizodų“, – „Žalgiris TV“ po mačo kalbėjo K.Evansas.

VIDEO: K.Evansas: „Kovojome, bet pralaimėti triskart iš eilės nėra smagu“

„Pirmoje pusėje pelnėme tik 26 taškus, bet puolimas labai priklauso nuo gynybos. Kai apsigini, gali rasti lengvų taškų, bet mums apsiginti nepavykdavo. Tai buvo didelė problema. Negavome ir baudų metimų, dėl to rungtynės mums buvo sunkios“, – tęsė „Žalgirio“ vedlys.

„Sugrįžti iš 18 taškų deficito mums padėjo gynyba. Buvome stipresni ir geriau kovojome dėl kamuolių. Atėjo ir ritmas puolime – gera gynyba persikėlė į puolimą. Taip ir sugrįžome.

Tačiau nemanau, kad yra kuo džiaugtis. Taip, kovojome gerai, bet patys pastatėme save į tokią poziciją, iš kurios reikėjo bandyti sugrįžti. Turime žaisti solidžiau ir nekristi į tokias duobes“, – pabrėžė K.Evansas.

Jis pats per pirmus tris kėlinius buvo pelnęs vos 4 taškus, o vien ketvirtajame surinko 15, įskaitant pratęsimą išplėšusį dvitaškį.

„Tiesiog stengiausi kurti, išprovokuoti baudų metimus. Norėjau kažką padaryti“, – kuklinosi 20 taškų (3/6 trit.) iš viso pelnęs amerikietis.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

„Pabaigoje Shane'as Larkinas pataikė sunkius metimus. Jis – labai greitas ir geras žaidėjas. Vienas geriausių Eurolygoje jau daug metų. Jis tiesiog parodė savo talentą, pataikydamas tuos sunkius metimus“, – varžovų lyderį pagyrė K.Evansas.

„Žalgiriui“ – tai trečias pralaimėjimas Eurolygoje iš eilės ir antras, dramatiškas, kuomet pergalė išslydo pačioje pabaigoje.

„Nelabai matau kažkokį pozityvą... Taip, kovojome, bet tik tiek. Pralaimėti trečią sykį iš eilės nėra smagu“, – atsiduso amerikietis.

Kitą savaitę „Žalgiris“ turės dvi galimybes sugrįžti į pergalių kelią Eurolygoje – trečiadienį išvykoje žais su Mariaus Grigonio Atėnų „Panathinaikos“, o penktadienį namie su Miuncheno „Bayern“.

VIDEO: K.Maksvytis po pralaimėjimo Stambule: „Komanda nenuleido rankų ir kovėsi“
Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas