Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Pozityvus M.Schilleris: apie M.Grigonio lyderystę, nuostabų P.Jankūną ir R.Jokubaičio drąsą

Martinas Schilleris šaukė pritūpęs, rėkė supykęs ir buvo įvairus kaip niekada. Tačiau aršiam „Žalgiriui“ tuščioje Nemuno salos tvirtovėje apynasrį uždėjo Maskvos CSKA ir Mike'o Jameso tritaškės bombos 78:87.

Seniai teko matyti tokį piktą Martiną Schillerį prie šoninės linijos.

Susierzinęs, kad Maskvos CSKA meškinai nuo Joffrey Lauvergne'o galvos nuėmė dar vieną kamuolį puolime (atkovotus kamuolius puolime žalgiriečiai pralaimėjo 4-8), austras jau kėlė iš vietos Martiną Gebeną ir ruošė keitimą.

Tiesa, prancūzas netrukus apsigynė, o kitoje aikštės pusėje dar įrideno dvitaškį – M.Gebenas su šypsena veide nuo sekretoriato grįžo atgal į savo vietą suolo viduryje.

M.Schilleris ekspresyviai bandė išreikalauti geriausią „Žalgirio“ gynybos versiją, po kelių nesėkmingų bandymų, pramušusių smegduobę po žalgiriečių krepšiu.

38-erių treneris buvo įvairus kaip niekada. Pakeitė standartinį starto penketo išsidėstymą ir į jį įtraukė Paulių Jankūną. Trečioje pozicijoje atkarpomis žaidė su Nigelu Hayesu. Sėkmingai centro vietoje išnaudojo Augustine'ą Rubitą ir jo atšokimus už tritaškio linijos. Porą kartų pabandė nustebinti profesorių Dimitrį Itoudį su nestandartine zona 1-3-1.

Į pergalę kabinosi visa „Žalgirio“ komanda. Ji daužėsi su Maskvos CSKA mašinomis, negailėdama nei jėgų, nei pražangų. Ankstyvą ketvirtą dar 22-ąją minutę užsidirbęs Marius Grigonis nusikeikė taip riebiai, kad Semionas Antonovas, Nikita Kurbanovas ir Ivanas Uchovas turėjo gerai viską suprasti. Bet „Žalgirio“ lyderis lyg koks sirgalių tribūnos lyderis – tik su rankšluosčiu vietoj šaliko rankose, užvedinėjo komandą nuo suolo ir bandė jai padėti savo komunikacija dėl veiksmų gynyboje.

Tačiau neuždengiami Mike'o Jameso tritaškiai (27 tšk., 5/6 trit.) sudaužė „Žalgirio“ ambiciją į šipulius. „Žalgiris“ klupo Eurolygoje trečią kartą iš eilės 78:87.

„Sveikinimai CSKA. Manau, kad jeigu sugebėsime stabiliai žaisti kaip paskutines 25 minutes, turime šansų laimėti rungtynes. Galėjome laimėti ir šiandien, demonstruodami tokį žaidimą. Manau, maksimaliai gerai buvome susitelkę detalėms paskutines 25 minutes. Turime kelti tą susitelkimą ir bandyti taip gintis visas 40 minučių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Schilleris.

– Kaip sustabdyti taip pataikantį Mike'ą Jamesą?

– Nukeliu kepurę prieš jo ir Clyburno meistriškumą, ypač Jameso metimus. Galėjome geriau išpildyti kai kurias detales. Ypač su tais metimais kėlinių pabaigose. Galėjome eliminuoti bent porą tokių metimų. Apie tai kalbėjome su vyrukais rūbinėje.

VIDEO: Nesustabdomas? Mirtini M.Jameso dūriai į „Žalgirio“ krepšį

– Šį vakarą išbandėte daug skirtingų variacijų. Kuri jums imponavo labiausiai, iš kurios būtų galima išsinešti daugiausiai gerų dalykų kitoms rungtynėms?

– Man dar reikia peržiūrėti video, bet vyrukai gerai susigynė zona. Jie buvo labai susitelkę, gerai komunikavo, stabdė varžovus. Viskas apie tai. Tikiu, kad šitoje lygoje negali išgyventi žaisdamas zona daug minučių. Varžovai tiesiog per geri su savo taiklumu ir kamuolio judėjimu. Bet gali laimėti vieną kitą ataką ir vyrukai padarė gerą darbą.

– Paulius Jankūnas pirmą kartą šį Eurolygos sezoną žaidė starto penkete (20 min., 2 tšk., 6 kam., 10 naud.). Ką jis davė komandai?

– Paulius buvo nuostabus. Nuostabus. Jis atkovojo šešis kamuolius, buvo labai susitelkęs į gynybą prieš Šengeliją. Darė agresyvias pražangas ir savo pavyzdžiu vedė komandą paskui save.

– Marius Grigonis buvo rezultatyviausias, bet net ir atsisėdęs ant suolo trečiojo kėlinio pradžioje, aktyviai palaikė komandą šūksniais ir patarimais. Kaip vertinate jo lyderystę komandai?

– Man patinka Grigonio lyderystė. Jis vyrukas, kuris nori laimėti. Gal gali pasirodyti, kad visi nori laimėti, bet jis tikrai nori laimėti. Visuose turnyruose, visose treniruotėse. Tai jį užkuria. Jeigu jis gali perduoti tą norą ir aistrą visiems komandos draugams, kaip šiandien, mums tai būtų labai naudinga.

– Kaip jums patiko komandos energija, prieš 48 valandas sužaidus pratęsimą su Prienų „CBet“?

– Ji buvo labai gera. Man patiko aukštas žaidėjų atsidavimas.

VIDEO: Pražanga ar ne? P.Jankūnas prajuokino Eurolygos komentatorių

– Rokas Jokubaitis įsivažiuoja po koronaviruso pertraukos. Ką jis duoda komandai Eurolygoje?

– Man patiko jo pasirodymas. Manau, su Prienais jis buvo gan aprūdijęs. Bet man patinka jo žaidimas. Jis duoda komandai atletiškumo, žaidimui suteikia dinamikos. Ir bebaimiškumo. Jis žaidžia su jaunu bebaimiškumu, kuris tinka visai šiai komandai.

– Nigelas Hayesas atkarpomis žaidė trečioje pozicijoje. Kaip veikė toks sumanymas?

– Man patiko. Tai mums suteikia galimybių uždengti tokius žaidėjus kaip Clyburnas. Svarbu jam užmesti daugiau atletiškumo, dydžio, todėl tai buvo pagrindinė tokio sprendimo priežastis.

– Koks jausmas žaisti tuščiose tribūnose ir ar tai padeda komunikacijai su žaidėjais?

– Tai tikrai pagerina komunikaciją. Bet komunikacija pirmiausia turi ateiti iš komandos. Bet, pavyzdžiui, tikrai lengviau suprasti, ką žaidžia varžovai ir ką jie bando sugalvoti.

VIDEO: „urBONUSas“: aliarmas M.Schilleriui, „Ryto“ įdomybės ir nemokami pasiūlymai TOP3 klubams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas