Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18

Prasta M.Jameso žinutė lietuviams: „K.Durantas nenori atostogų Lietuvoje“

Pusfinalio rungtynių tarp „Monaco“ ir Pirėjo „Olympiakos“ išvakarėse Eurolygos žvaigždė Mike'as Jamesas nestokojo geros nuotaikos. Donatą Motiejūną jis pavadino kartais erzinančiu tipu, „Žalgirio“ areną lygino su NBA, bet turėjo ir liūdnų naujienų lietuviams. „Kevinas Durantas nenori atostogų leisti Lietuvoje“, – 15min portalui sakė M.Jamesas.

Į Eurolygos finalo ketvertą sugrįžusi „Monaco“ žvaigždė Mike'as Jamesas artėjantį savaitgalį Kaune neturės Kevino Duranto palaikymo, skirtingai nei praėjusio sezono penktose ketvirtfinalio rungtynėse Graikijoje.

„Abejoju, kad jis atvyks. Juk tai Lietuva, o Kevinas tikrai nenori atostogų leisti Lietuvoje“, – 15min portalui pusfinalio rungtynių išvakarėse sakė Mike'as Jamesas.

Pagrindinis Europos klubinio renginys pirmą kartą istorijoje atvyko į Lietuvą, o M.Jamesas galvoja, jog tai yra nuostabus pasirinkimas.

„Mano akyse, tai viena iš dviejų ar trijų geriausių arenų Europoje, – portalui 15min kalbėjo M.Jamesas. – Jūs tik pažvelkite į šią salę. Tai – NBA lygis. Tiesiog nuostabi arena. Puiki vieta krepšiniui, o ji ir gražiai atrodo. Įžengiau į areną ir pagalvojau, jog „Žalgirio“ arena yra puiki vieta Eurolygos finalo ketvertui. Man smagu čia būti.“

Pirėjo „Olympiakos“ ir „Monaco“ klubai atliko lemiamas pratybas „Žalgirio“ arenoje prieš rytoj vyksiančius Eurolygos pusfinalius.

„Jie ne be priežasties užėmė pirmą vietą. „Olympiakos“ nusipelnė būti finalo ketverte, kaip ir mes. Niekas nežada pasiduoti. Galvoju, kad jie žais kietai, kaip ir visą sezoną. Manau, kad bus puikios rungtynės. Tikiuosi, kad galime laimėti. Tai padarėme šį sezoną jau du kartus, bet tai jau yra praeitis. Per dvejus metus žaidėme gal dešimt kartų ir pasidalinome gal po lygiai pergalių. Man garbė žaisti prieš tokį varžovą. Turime mėgautis momentu ir siekti pergalės“, – apie būsimą kovą kalbėjo M.Jamesas.

Nors lažybininkai ryškiu šios poros favoritu laiku reguliaraus sezono nugalėtoją iš Graikijos, savų kozirių turi itin talentingą komandą surinkęs Monako Kunigaikštystės klubas.

Vienas jų – bene geriausias turnyro krepšininkas Mike'as Jamesas, kuriam tai bus antroji finalo ketverto patirtis karjeroje.

Daugiau nė vienas „Monaco“ žaidėjas nėra žaidęs finalo ketverte. Palyginimui, „Olympiakos“ krepšininkų bendra finalo ketvertų patirtis siekia 42 mačus, „Barcelona“ – 63, o Madrido „Real“ – net 82.

Devintąjį sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre žaidžiantis 32-ejų metų amerikietis tarp keturių stipriausių Europos klubų buvo prasibrovęs 2016-aisiais metais su Vitorijos „Baskonia“.

Tai buvo savaitgalis, kurį M.Jamesas tikriausiai nori pamiršti. Baskų klubas krito abejose rungtynėse, o įžaidėjas per 46 minutes iš viso surinko vos 1 efektyvumo balą.

„Skirtumas yra psichologijoje, – apie lūkesčius pirmajame finalo ketvertui ir dabar 15min portalui sakė M.Jamesas. – Tuomet galvojau apie gynybą ir mažus dalykus, kurie padėtų komandai laimėti. Aš buvau vaidmens žaidėjas. Šįmet mano koncentracija yra žymiai didesnė, nes turiu nešti didesnę atsakomybę, tad ir mąstymas dabar mano yra kitoks. Turiu būti agresyvus, išnaudoti progas bei palaikyti savąjį tempą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mike James
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mike James

Į antrąją simbolinę Eurolygos komandą išrinkta ryškiausia „Monaco“ ekipos žvaigždė šį sezoną per 31 minutę rinko 16,2 taško, 3,9 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,8 efektyvumo balo.

Jis jau eilę sezonų drebina Europos krepšinį savo nuostabiais pasirodymais, bet savo trofėjų kolekcijoje vis dar neturi pagrindinio titulo.

„Mes dėl to žaidžiame krepšinį. Manau, kad visiems finalo ketverto dalyviams Eurolygos titulas reikštų viską“, – sakė „Monaco“ lyderis.

M.Jamesas pasidalijo mintimis apie kartais erzinančio Donato Motiejūno įtaką „Monaco“ komandai.

„Jis yra veteranas, žaidžia krepšinį jau seniai. Donatas daug kalba. Man tai tinka, nors aš nesu plepys, dažniausiai būnu mintyse su savimi, – 15min portalui sakė M.Jamesas. – Smagu, kad komandoje turime daug kalbantį žmogų, nors kartais tai gali ir erzinti. Jis yra tikras profesionalas, kuris dėl komandos daro visus teisingus dalykus, kasdien eina į salę ir sunkiai dirba. Donatas – puikus pavyzdys jauniems žaidėjams, kuriuos turime komandoje.“

Ar lietuvio D.Motiejūno buvimas ekipoje pusfinalyje su „Olympiakos“ garantuoja vietinių palaikymą „Monaco“ komandai?

„Net neįsivaizduoju. Galvoju, kad „Olympiakos“ sirgaliai dominuos šioje salėje. Bet tai yra krepšinis, tad arenoje bus daugybę skirtingų sirgalių. Įvykis neeilinis, manau, kad žiūrovams bus smagų jį stebėti“, – sakė M.Jamesas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: krepšinio fiesta Kaune ir kam atiteks karūna?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas