Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 02

Prieš iššūkį namuose – K.Maksvyčio dūris į „nedėkingą“ tvarkaraštį

Kazys Maksvytis ketvirtadienio popietę dar Stambule dalinosi mintimis apie artėjantį Belgrado „Partizan“ iššūkį.

Žalgiriečiai Turkijoje ketvirtadienį surengė treniruotę, o jau penktadienio vakarą stos į kovą Kaune prieš svečius iš Serbijos.

K.Maksvytis pabrėžė, kad „Partizan“ savo pirmąsias dvigubos savaitės rungtynes žaidė antradienį, o „Žalgiris“ – trečiadienį.

„Situacija kiek nedėkinga, – sakė treneris. – Žaidėme išvykoje, turime viena diena mažiau nei „Partizan“. Tvarkaraštis toks, koks yra, žaidėjai daugiau mažiau pasiruošę. Nors turime mažų problemėlių, bet visi, kurie žaidė paskutiniame mače, bus pasirengę žengti į aikštę.“

Belgrado krepšininkai namuose be didesnio vargo 92:71 įveikė Vilerbano ASVEL, o štai „Žalgiris“ diena vėliau 70:80 išvykoje krito prieš „Anadolu Efes“.

„Dar vienos svarbios rungtynės, – prieš serbišką iššūkį sakė K.Maksvytis. – Dabar jos visos svarbios. „Partizan“ paskutines rungtynes laimėjo užtikrintai prieš ASVEL, tad atvažiuoja karšta komanda, mūsų turnyro lentelės kaimynė. Laiko daug neturime – viena diena persikrauti mintis ir pailsėti tiek fiziškai, tiek morališkai. Prie savo žiūrovų įgausime daugiau energijos ir bandysime pasiekti revanšą.“

Eurolygoje „Partizan“ laimėjo 11 kartų, pralaimėjo taip pat 11. „Žalgirio“ santykis – 12-10.

„Gerai gero trenerio vadovaujama komanda, įvairiapusė, turi metikų, fiziškų žaidėjų. Taip kad nėra tikslo sustabdyti kažkurį vieną žaidėją, reikės juos stabdyti kaip komandą“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

„Reikės geros gynybos, apriboti jų lyderius, metikus, taip pat laimėti kovą po krepšiu, nes jie atletiški, turi stiprią priekinę liniją. Nemažai iššūkių laukia“, – pridūrė K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvytis: „Prie savų žiūrovų įgausime daugiau energijos“

Kevinas Punteris ir Mathiasas Lessortas yra pagrindiniai „Partizan“ ginklai.

„Jis išreikštas lyderis puolime, renka taškus, imasi iniciatyvos, reikės jam skirti dėmesį, kad apribotume tuos taškus“, – apie 14,9 taško vidurkį fiksuojantį K.Punterį sakė žalgiriečių treneris.

K.Maksvytis tikisi, kad namų sienos pagelbės „Žalgiriui“ penktadienį.

„Kiekvienai komandai geriau žaisti namuose. Ypač žinant, kokius fanus turi „Partizan“, kokius turi „Žalgiris“. Tikimės tuo pasinaudoti ir paimti pergalę“, – kalbėjo treneris.

„Žalgirio“ ir „Partizan“ rungtynės penktadienį startuos 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas