Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 25

Prieš Kauno „Žalgirį“ – puolėjas iš šalies, kurioje mažai krepšinio kamuolių

Jasielas Rivero penktadienį vakare atakuos Kauno „Žalgirio“ krepšį. 206 cm ūgio puolėjas yra vienas svarbiausių „Valencia“ žaidėjų ir krepšinio arenose išsiskiria įvairiomis originaliomis šukuosenomis. Tačiau ne tik dėl to jis yra išskirtinis Eurolygoje.

Jasielas Rivero užaugo šalyje, iš kurios krepšininkai į Eurolygą atkeliauja ypač retai.

Tai – Kuba, prieš kelis dešimtmečius dar buvusi konkurencinga elitiniame krepšinyje. Kai Karibų salų vyrų krepšinio rinktinę treniravo Stepas Butautas, komanda žaisdavo elitinėse varžybose, o 1972 metais yra laimėjusi ir olimpinę bronzą.

Tačiau komunistinis Fidelio Castro režimas pakeitė Kubos gyvenimą, šalis sustojo vystytis ir liko atskirta nuo daugybės naujovių, tarp jų ir krepšinio.

6 kartus olimpinėse žaidynėse ir 4 kartus pasaulio pirmenybėse dalyvavusi komanda pastarąjį kartą elite pasirodė 1994 metais planetos pirmenybėse.

Iš krepšininkų pastaraisiais metais tik Howardas Sant-Roosas žaidė Eurolygoje (šiemet iš Atėnų „Panathinaikos“ persikėlė į Saragosos ekipą), o kaip Kubos atstovą jį pakeitė spalvingasis Jasielis Rivero.

Šis 206 cm ūgio iš Havanos kilęs žaidėjas krepšinyje atsirado dėl tėvo pažinties autobuse su krepšinio treneriu.

„Mano tėtis autobuse sutiko krepšinio trenerį. Kadangi tėvas yra aukštas, treneris paklausė: „Gal turi vaikų?“ Kai atsakė, kad turi, treneris pasiūlė: „Atvesk man“. Aš buvau judrus vaikas, o mano tėtis skatino aktyvumą. Pradėjau lankyti krepšinį. Nors ir norėjau save paskirti tinkliniui, galiausiai likau krepšinyje“, – blazetrends.com pasakojo J.Rivero.

„Scanpix“ nuotr./Jasielis Rivero
„Scanpix“ nuotr./Jasielis Rivero

Žaisdamas krepšinį Kuboje jis susidūrė su iššūkiais, kokių Europoje nebūna.

„Nebuvo daug resursų. Mažai kamuolių ir sportinių batelių, – pasakojo dabar 29 metų J.Rivero. – 2015 metais pradėjau profesionalo karjerą. Turnyre buvau su Kubos komanda, kai agentas priėjo ir pasakė, kad norėtų mane atstovauti. Neturėjau suvokimo, nes iki 2015 metų negalėjai palikti Kubos ir išvažiuoti žaisti profesionaliai. Nebuvo galima ištrūkti. O sportininkų gyvenimas buvo komplikuotas, nes Kuboje profesionalių lygų atletams atlygių nemoka.“

Atstovaudamas Kubos rinktinei 2015 metais Amerikos pirmenybėse jis pelnė po 18,8 taško. Tais pačiais metais J.Rivero persikėlė į Argentiną, o iš ten 2019 metais – į Ispaniją.

Su „San Pablo Burgos“ komanda Kubos krepšininkas, galintis žaisti sunkiojo ir vidurio puolėjo pozicijose, laimėjo FIBA Čempionų lygą.

2021 m. juo domėjosi Atėnų „Panathinaikos“, bet J.Rivero pasirinko „Valencia“.

„Scanpix“ nuotr./Jasielis Rivero
„Scanpix“ nuotr./Jasielis Rivero

Šiai Ispanijos komandai šį sezoną Eurolygoje Kubos krepšininkas pelno po 10 taškų ir atkovoja po 4 kamuolius.

Tik Chrisas Jonesas (po 15,4 taško) ir Bojanas Dubljevičius (10,9 taško) žaidžia rezultatyviau Valensijos komandoje, su kuria „Žalgiris“ šįvakar žais 21.45 val.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Aš tikiu Ignu“

Kauno klubas yra laimėjęs 5 pergales per 9 mačus, Valensijos komanda turi pergale mažiau.

Prieš rungtynes penktadienį su „Žalgiriu“ J.Rivero pažymėjo, kad dabar ypač reikalinga motyvacija ir nugalėtojų mentalitetas.

„Motyvacija mus paveda. Turime žengti į aikštę, nes dabar žaidimas nesiklosto pirmajame kėlinyje, o paskui turime vytis antrojoje rungtynių dalyje“, – sakė vienas „Valencia“ lyderių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas