Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

Prieš lemiamą atkarpą Eurolygoje – „Žalgirio“ konkurentų verksmas: „Esame lyg nuleistos padangos“

Suspaustas tvarkaraštis ir didžiulis žaidėjams tenkamas krūvis neramina Miuncheno „Bayern“ strategą Andrea Trinchierį. Kauno „Žalgirio“ konkurentas dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose lemiamą reguliaraus sezono atkarpą pasitinka būdami geroje turnyrinės lentelės pozicijoje, bet prieš akis – itin grėsmingi priešininkai ir išsekusios krepšininkų baterijos.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Euroleague.net nuotr.

Antradienio vakarą Bundesligos rungtynėse Miuncheno „Bayern“ 78:69 pranoko Bonos „Telekom Baskets“ krepšininkus. Tai buvo jau trečiasis Bavarijos klubo susitikimas per pastarąsias penkias dienas.

Apie sudėtingą situaciją po dvikovos pasisakė aikštingasis „Bayern“ vairininkas Andrea Trinchieri.

„Žaidžiame NBA ritmu, nors neturime NBA lygoje esamų patogumų. Pirmoje mačo pusėje mes tiesiog nebuvome pasirengę žaisti“, – po mačo sakė A.Trinchieri.

Penktadienį Vitorijoje vokiečiai 71:78 krito prieš lietuviškąją „Baskonia“, o sekmadienį Vokietijos čempionate teko pavargti su Oldenburgo „EWE Baskets“ krepšininkais – pergalė pasiekta 108:102.

„Mes lyg nuleistos padangos, – sakė A.Trinchieri. – Turėtume sulaukti pagalbos iš žaidėjų, kurie žaidžia mažiau ir turi šviežesnes kojas, bet dėl kažkokių priežasčių, kurių aš nežinau, kai kurie žaidėjai mums nepadeda. Tai mums kainuoja daug energijos. Tikiu, kad visi antroje pusėje žaidę krepšininkai pasirodė labai gerai.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri

Trečiojo kėlinio pradžioje „Bayern“ atsiliko 34:52, bet tuomet mačą uždarė neįtikėtina atkarpa 44:17.

Šioje dvikovoje nežaidė Miuncheno klubo vedliai Wade'as Baldwinas ir Vladimiras Lučičius, kurie dar sekmadienį ant parketo praleido atitinkamai 34 ir 33 minutes.

Kaip 15min rašė antradienį, „Bayern“ (18-11) yra vienas pagrindinių „Žalgirio“ (15-14) konkurentų ir taikinių pirmajame Eurolygos aštuonete dėl vietos šio turnyro atkrintamosiose varžybose.

Getty via Euroleague nuotr./Andrea Trinchieri
Getty via Euroleague nuotr./Andrea Trinchieri

Nors A.Trinchieri kariauna yra penktoje vietoje, bet likęs penkerių rungtynių tvarkaraštis – sunkiausias tarp dėl vietos ketvirtfinalyje vis dar kovojančių komandų.

Per pastaruosius 12 mačų Vokietijos ekipa iškovojo 7 pergales, tačiau vidutinė jų persvara – vos 3,1 taško.

Bavarijos sostinėje „Žalgiris“ lankysis balandžio 1-ąją dieną, priešpaskutiniame reguliaraus Eurolygos sezono ture. Pirmasis mūšis Nemuno saloje prieš pat didžiąsias metų šventes baigėsi Kauno komandos laimėjimu paskutinę akimirką 74:73.

Likę keturi „Bayern“ varžovai sezono finiše – Stambulo komandos „Anadolu Efes“, „Fenerbahče“, taip pat „Valencia“ ir „Barcelona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas