Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

Prieš Maskvos derbį – R.Kurtinaičio užuominos apie persekiojančias traumas

Tarp labiausiai intriguojančių šios savaitės Eurolygos mačų – Maskvos derbis. Duobėje esanti Rimo Kurtinaičio kariauna Mytiščiuose priims pastaruoju metu degančią CSKA. Specialistas iš Lietuvos prieš būsimą susitikimą užsiminė apie auklėtinių negalavimus bei nukėlė kepurę prieš Eurolygos čempionus.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

„Mes turime daug problemų, nesusijusių su krepšiniu, o su traumomis, – prieš mačą sakė R.Kurtinaitis. – CSKA situacija nėra geresnė, juos irgi kamuoja įvairūs negalavimai. Visi suprantame šios dvikovos svarbą. Bet tai yra Eurolygos rungtynės, o CSKA šiame turnyre demonstruoja geriausią formą. Kiekvienas susitikimas su CSKA yra nauja istorija, tad nesvarbu, kaip viskas vyko paskutiniame mače. Pastarajame mūšyje VTB lygoje mes žaidėme gerai, rodėme gerą energiją. CSKA pralaimėjo dėl energijos trūkumo, nes turėjo susitikimų Kaliningrade.“

„Chimki“ per pastarąsias 13 rungtynių iškovojo vos 3 pergales ir su 9 laimėjimais savo sąskaitoje žengia 11-oje Eurolygos vietoje. Mike'o Jameso vedina CSKA laimėjo 9 iš 11 mačų, tarp kurių – 4 pastarosios pergalės.

Pirmajame rate „Megasport“ arenoje 99:86 laimėjo CSKA. VTB lygos mače „Chimki“ namuose laimėjo 96:80.

„Pagrindinis dalykas nepasikeitė – CSKA turi labai gerą komandą ir labai gerą trenerį. Jie yra Eurolygos čempionai. Žinoma, mes norime laimėti, bet tai padaryti nebus lengva, nes CSKA ekipai nėra svarbu kur žaisti – ar namie, ar išvykoje. Jie geri bet kurioje aikštelėje“, – sakė R.Kurtinaitis.

Savo mintimis prieš būsimą mačą pasidalijo ir „Chimki“ legionierius Devinas Bookeris, šį sezoną per 21 minutę pelnantis po 11,7 taško, 4,8 atkovoto kamuolio bei 13,6 naudingumo balo.

„Mes ruošiamės ir tuoj būsime pasiruošę, – sakė „Chimki“ aukštaūgis Devinas Bookeris. – Suprantame laukiantį iššūkį, bet jau žaidėme šį sezoną keliskart prieš CSKA. Tiesiog turime eiti į aikštelę ir žaisti savo žaidimą visas 40 minučių. Tikimės panašių rungtynių, kokios buvo paskutinį kartą. CSKA yra puiki komanda, o jos pasiekimai kalba už save. Žinome, ką jie gali pademonstruoti, bet jie žino ir mus. Pergalę nulems pastangos.“

„Chimki“ ir CSKA rungtynių startas – ketvirtadienį 19 val. Lietuvos laiku Mytiščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant