Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Prieš mūšį Bavarijoje – žodžiais nesišvaistęs A.Trinchieri: „Veiksmai skamba garsiau už kalbas“

Eurolygos sezono pelene vadinama Miuncheno „Bayern“ atsidūrė ties iškritimo iš atkrintamųjų riba. Andrea Trinchieri auklėtiniams trečiadienio vakarą yra būtina tik pergalė, o aikštingasis italas šįkart daug kalbėti nebuvo linkęs.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Euroleague.net

„Norime laimėti šias rungtynes. Neturime ko prarasti, o dienos pabaigoje veiksmai skamba garsiau už žodžius. Kad ir ką bekalbėtume, tai bus mažiau svarbu už mūsų darbus aikštelėje. Laikas atlikti šį darbą“, – prieš dvikovą kalbėjo 52-erių „Bayern“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri.

Šis strategas buvo ryškus antrajame serijos mače Milane, kai Miuncheno krepšininkų spurto metu susirinko dvi technines pražangas ir rungtynes užbaigė rūbinėje. Galiausiai „Bayern“ krito 69:80.

Pirmoji šių komandų akistata baigėsi skaudžia A.Trinchieri kariaunos nesėkme paskutinę akimirką, kai dvitaškį su sirena pataikė buvęs žalgirietis Zachas LeDay.

Dar nė vienai komandai Eurolygos atkrintamųjų istorijoje nėra pavykę išsigelbėti iš deficito 0-2, tačiau „Olimpia“ strategas dar buvo atsargus.

„Serija vis dar yra atvira, o trečiosios rungtynės vyks Miunchene. Kol kas mums pavyko tik pasinaudoti namų aikštelės pranašumu. Turėsime žaisti kantriai, aštriai ir solidžiai. Reikės tęsti gerą žaidimą gynyboje bei atlikti perdavimą laisvam komandos draugui“, – sakė „profesoriumi“ vadinamas italas Ettore Messina.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina

Mintimis prieš trečiąjį serijos mūšį pasidalijo ir praėjusią vasarą Milano komandą papildęs keturiskart Eurolygos čempionas Kyle'as Hinesas.

„Turime puikią progą užbaigti seriją, bet žinome, jog „Bayern“ lengvai nepasiduos. Spėju, kad jie nuo dvikovos pradžios žais labai fiziškai bei dės visas pastangas pasiekti pergalei. Turėsime atlaikyti varžovų intensyvumą ir žaisti rungtynes su ta pačia aistra“, – teigė 34-erių „Olimpia“ veteranas.

Būtent fiziškumą ir atsidavimą akcentavo „Bayern“ vokietis Paulas Zipseris.

„Stengsimės žaisti savąjį žaidimą – fizišką ir su didžiule energija, jog iškovotume pergalę namuose. Pastarojoje dvikovoje Milane varžovai mus nustebino savo spurtu, bet tai normalus dalykas tokiai puikiai Eurolygos atkrintamųjų komandai. Tokiose situacijose turime žaisti atsakingiau, nes pasiekti pergalę ketvirtfinalyje niekada nebus lengva. Tai labai sunkus darbas“, – sakė 27-erių puolėjas.

Rungtynių pradžia – trečiadienį 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas