Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 06

Prieš mūšį su „Žalgiriu“ – R.Kurtinaičio pagyros auklėtiniams dėl pasirodymo VTB

Maskvos srities „Chimki“ pirmadienio vakarą be septynių traumų ar koronaviruso pakirstų žaidėjų VTB Vieningoje lygoje 18 taškų persvara sutvarkė Talino „Kalev“ krepšininkus, o vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis džiaugėsi auklėtiniu žaidimu. Jau artėjantį penktadienį „Chimki“ arenoje Mytiščiuose apsilankys ir Kauno „Žalgiris“.

Rungtynėse su „Kalev“ ekipa iš Estijos „Chimki“ turėjo verstis be traumuotų Aleksejaus Švedo, Stefano Jovičiaus, Grego Monroe, Erricko McCollumo bei koronavirusu susirgusių Janio Timmos, Jordano Mickey ir Jevgenijaus Voronovo.

„Džiaugiuosi, jog laimėjome, – spaudos konferenciją pradėjo R.Kurtinaitis. – Visi žino mūsų problemas: negalime išgydyti traumuotų žaidėjų, o dar trys krepšininkai pasigavo virusą. Šiandien kovėmės gerai, nors žaidime ir buvo techninio broko. Kita vertus, mes pirmą kartą šį sezoną suklydome mažiau nei 10 kartų. Kalbant apie kovą dėl atšokusių kamuolių, ji yra pagerėjusi, bet dar nepasiekė tokio lygio, kokį norėtume matyti sezono metu. Rungtynės buvo smagios, puiki energija ir pastangos. Aš esu labai patenkintas.“

Likęs vos su aštuoniais krepšininkais, R.Kurtinaitis buvo priverstas kviestis pastiprinimą iš jaunimo komandos – „Chimki“ papildė ir minučių gavo trys jauni rusai – Vladislavas Odinokovas, Vladislavas Šarapovas ir Ivanas Jevstignejevas.

Trenerio iš Lietuvos pagyrų sulaukė ne tik jaunieji „Chimki“ krepšininkai, bet ir 34-erių veteranas Jegoras Vialcevas, sužaidęs pirmąsias šio sezono rungtynes. Gynėjas žaidė daugiausiai ekipoje – 31 minutę, pelnė 21 tašką ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Davėme laiko jauniems žaidėjams, o jie mūsų nenuvylė. Pasitaikė ir gerų, ir blogų momentų, bet bendrai viskas buvo gerai. Jegoras Vialcevas suteikė mums reikalingos energijos. Jis toks žaidėjas, kuris gali nerungtyniauti keletą rungtynių ar net mėnesį, tačiau tuomet žengia į aikštelę bei sunkiu metu savo sugebėjimais padeda ekipai. Jis sugrįžo, davė maksimumą pastangų ir žaidė labai gerai. Jegoras Vialcevas ir Sergejus Monia yra šios komandos širdis, jie duoda postūmį, kai situacija yra sunki“, – sakė „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo puolėjas Jonas Jerebko, per 27 minutes pelnęs net 30 taškų (7/11 dvit., 4/8 trit., 4/4 baud.), atkovojęs 10 kamuolių, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs net 34 naudingumo balus

„Jonas Jerebko mus labai gelbėjo, – sakė R.Kurtinaitis. – Jis taip turėtų žaisti visada. Pirmosiose sezono rungtynėse mums trūko iš jo energijos, bet šiandien Jonas žaidė visu 100 proc. Tai nėra tik 30 taškų, mes kalbame apie jo statusą aikštelėje ir žaidimą gynyboje.“

Rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ – penktadienį 20 val. Lietuvos laiku Mytiščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas