Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Priešiška italų reakcija A.Polonaros iš vėžių neišmušė: „Aš pripratęs“

Achille Polonara prieš pat palikdamas Bolonijos „Virtus Segafredo“ areną dar suskubo pasimatyti su jam brangiais žmonėmis. Taip jau sutapo, kad Kauno „Žalgirio“ naujokas Lietuvos klube debiutavo visai netoli savo gimtosios vietos, tad naujo karjeros etapo pradžioje jis dar galėjo atsibučiuoti su artimaisiais. Bet neskaitant jų ir kelių dešimčių sirgalių iš Lietuvos, Bolonijoje šiltai sutikusių „Žalgirio“ debiutantą nebuvo.

Stambulo „Anadolu Efes“ klube sezoną pradėjęs, bet ten tik 2,5 taško vidurkį per 11,5 minutės turėjęs A.Polonara sezono viduryje nusprendė imtis permainų.

Jam įgriso likti Ergino Atamano žaidybinio plano paraštėse, tad italas priėmė „Žalgirio“ pasiūlymą ir atvyko pavaduoti traumuoto Tylerio Cavanaugh.

Pirmajame A.Polonaros mače jo skaičiai nedaug skyrėsi nuo tų, kuriuos jis fiksavo Stambule – į „Virtus“ krepšį italas įmetė 2 taškus ir atkovojo 3 kamuolius per 15 minučių, bet „Žalgirio“ sirgaliai į 31-erių puolėją žvelgia viltingai, prisimindami jo įspūdingą žaidimą Vitorijos „Baskonia“ klube ir Italijos rinktinėje.

„Tai mano mama, tėtis ir sesuo“, – artimuosius, su kuriais glėbesčiavosi ir šnekučiavosi po rungtynių Bolonijoje, pristatė A.Polonara.

Kuklusis italas trumpam iškeitė pašnekesius su jam brangiais žmonėmis į interviu su Lietuvos žiniasklaidos atstovais, bet daug neišsiplėtė kalbėdamas apie savo vaidmenį naujoje komandoje.

Vis dėlto A.Polonara pasidalino mintimis apie debiutines savo rungtynes „Žalgiryje“.

„Iškovojome labai svarbią pergalę. Nusipelnėme laimėti. Mūsų tikslas – pasiekti atkrintamąsias, tad kiekvienose rungtynėse kausimės taip, lyg tai būtų finalas, – žadėjo italas. – Turime ir toliau žaisti kaip komanda, kaip tą darėme šiandien ir gynyboje, ir puolime. Turime vienas kitam padėti ir viskas bus gerai.“

zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara
zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara

Patyrusio žaidėjo nesutrikdė tai, jog jis buvo ypatingai sutiktas 5,5 tūkst. emocingų „Virtus“ sirgalių.

Per komandų pristatymą vienintelis A.Polonara sulaukė garsaus švilpimo. Vėliau buvo tokių, kurie garsiu nepasitenkinimu palydėjo ir žalgiriečio veiksmus jau vykstant rungtynėms.

Taip italai išreiškė savo poziciją dėl tautiečio sprendimo sezono viduryje pasirinkti „Žalgirį“, o ne „Virtus“, kuri irgi metė tinklus ant Stambulą palikti norėjusio žaidėjo.

„Jie man švilpė būtent dėl to. Bet aš prie to pripratęs, tai normalu ir man tai nerūpi“, – sakė pats A.Polonara.

Vos už 200 kilometrų nuo Bolonijos – Ankonos mieste – gimęs ir augęs italas vaikystę išgyveno kaip tik tada, kai „Virtus“ – tuometinis „Kinder“ – buvo savo aukščiausiame taške ir 1998–2002 m. laikotarpiu net keturis kartus žaidė Eurolygos finale bei dukart laimėjo čempionų titulą.

Tačiau paklaustas, ar „Virtus“ klubas kelia jam ypatingus jausmus, tokias kalbas A.Polonara stūmė į šalį.

„Taip, gimiau netoliese nuo čia, bet dabar visas mano dėmesys „Žalgiriui“, džiaugiuosi atstovaudamas šiai komandai ir apie kitas negalvoju“, – pabrėžė italas.

Kartu su kitu „Žalgirio“ naujoku Isaiah Tayloru į naują komandą bandantis įsilieti puolėjas prieš rungtynes su „Virtus“ vos spėjo apšilti kojas žaliai baltų stovykloje.

zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara
zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara

Sekmadienį jis atvyko į Kauną, pirmadienį praėjo medicininę patikrą ir surengė vienintelę treniruotę su komanda, antradienį dar dalyvavo prasimėtyme Bolonijoje, o jau antradienio vakarą stojo į svarbią Eurolygos kovą.

„Nėra lengva prisitaikyti prie naujos komandos. Pakeisti komandą viduryje sezono sudėtinga, – sakė pirmą kartą tokią patirtį išgyvenantis krepšininkas. – Bet aš sulig kiekviena diena būsiu geresnis, geriau išmoksiu derinius, nes šiandien didžiąją dalį laiko puolime nežinojau, kaip turime žaisti. Tai normalu, nes turėjau tik vieną treniruotę su komanda. Bet dabar turėsiu tris dienas prieš rungtynes Milane ir ten jau būsiu geresnis.“

Kazys Maksvytis savo naująjį ginklą Bolonijoje ant parketo metė jau pirmajame kėlinyje, o didžiąją dalį laiko A.Polonara žaidė ketvirtoje pozicijoje ir keitė joje Rolandą Šmitą.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

Italo teigimu, jokio ypatingo plano „Žalgirio“ treneris prieš susitikimą jam nebuvo numatęs.

„Jis tiesiog prašė padėti komandai, žaisti savo krepšinį – su intensyvumu, energija, pagalba komandos draugams“, – sakė A.Polonara.

Dar 2020–2021 m. sezone atstovaudamas „Baskonia“ ekipai A.Polonara Eurolygoje turėjo 12,2 taško, 6,6 atkovoto kamuolio ir 16,5 naudingumo balo vidurkius.

Praėjusį rudenį Europos čempionate atstovaujant Italijai jo rodikliai irgi buvo labai solidūs – 11,3 taško, 6,9 sugriebto kamuolio ir 17,3 efektyvumo balo per susitikimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Achille Polonara
AFP/„Scanpix“ nuotr./Achille Polonara

Ar savo vertę tokiame lygyje jau anksčiau įrodęs A.Polonara tikisi sugrąžinti savo žaidimo lygį ten, kur jis buvo anksčiau, ir dėl kokio vaidmens jis susitarė su „Žalgirio“ atstovais?

„Prieš atvykdamas kalbėjausi su klubo vadovu. Jis sakė, kad būsiu svarbus žaidėjas. Žinoma, man prireiks laiko, nes tik prieš dvi dienas atvykau į Kauną. Mano tikslas – padėti komandai pasiekti atkrintamąsias“, – sakė A.Polonara.

Laiką, kaip ir Bolonijoje, jam dažnai teks dalintis su Rolandu Šmitu. Pastarasis antradienio vakarą sužaidė geriausias karjeros rungtynes – surinko net 26 naudingumo balus (17 taškų, 9 atk. kam., 4 rez. perd.).

Naujoje komandoje apsiprasti bandantis A.Polonara kalbėdamas apie kolegos žaidimą išskyrė, kad taip „Žalgiryje“ gali sužaisti bet kas.

Mano tikslas – padėti komandai pasiekti atkrintamąsias.

„Šioje komandoje kiekvienas žaidėjas gali tapti pagrindiniu atskirose rungtynėse. Mūsų tikslas laimėti rungtynes. Šiandien neįtikėtinas buvo Rolandas, tai galbūt geriausios jo rungtynės šį sezoną. Bet kitą kartą galbūt taip sužais kitas žaidėjas. Svarbiausia, kad padėtume vienas kitam ir viskas bus gerai“, – teigė italas.

Kitas rungtynes jis ir „Žalgiris“ taip pat žais Italijoje – penktadienį 21.30 val. susigrums su Milano „Olimpia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas